De weekendtips: 9 t/m 11 september

Door

GOGBOT Festival 8 t/m 11 september (Enschede)

De binnenstad van Enschede staat vanaf vandaag in het teken van Gogbot Festival. Al meer dan 10 jaar presenteert GOGBOT Festival een audivisueel feestje van de nieuwe kunst, muziek en technologie. De binnenstad van Enschede wordt getrqansformeert tot een cyberkermis. Check de site voor het volledige programma: GOGBOT Festival.

10 en 11 september: Landelijke Open Monumentendag

Dit weekend vindt de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. Je kunt een bezoek brengen aan verschillende Molens in Twente, in Oldenzaal kun je de Plechelmus beklimmen,  de Synagoge in Enschede is geopend voor het publiek en er is nog veel meer. Op de site van Open Monumentendag kun je per plaats zien wat er waar te doen is: Open Monumentendag

10 en 11 september: Open dag Snowise (Deurningen)

Dit weekend kun je bij Indoor skibaan Snowwise kennis maken met de rollende skibaan. Tijdens de open dag kun je precies zien hoe dat werkt zo’n baan en zijn er allerlei leke aanbiedingen: Open dag Snowise.

10 en 11 september: Kunsten op Straat (Almelo)

Kunsten op Straat is deze zomer op verschillende locaties te vinden, aankomend weekend is Almelo aan de beurt. Door de hele binnenstad vind je straattheater artiesten. Voor meer info: Kunsten op Straat.

Zondag 11 september: Witte Veen dag (Buurse)

Ieder jaar wordt de jaarlijkse Witte Veen dag georganiseerd door Natuurmonumenten. Ga op pad met de knapzak, loop het blotevoetenpad een boottochtje over de Alstatter Aa en nog veel meer. Check de site voor meer informatie: Witte Veen dag.

Zondag 10 september: Singelloop Enschede met Kidsrun en toffe kinderactiviteiten (Enschede)

Dit weekend is weer de jaarlijkse Kidsrun als onderdeel van de Singelloop Enschede. Met superleuke kinderactiviteiten. Dus ook als je kind niet mee loopt is het een aanrader. Zo loopt er een clown mee met de onderbouw, is er een gezamenlijke warming-up en wordt er door Nicole van Somnium Music een workshop gegeven aan de kinderen in het Volkspark. En er is een heuze kidszone zodat alle kinderen ook nog even lekker kunnen spelen. Leuk, leuk!

Dat waren de tips voor dit weekend. Nog meer inspiratie voor leuke uitjes in Twente? Neem ook een kijkje op deze pagina.

Tip: 15 september Workshop Verpakkingen Lezen.

Word je ook zo gek van al die termen, kreten en toevoegingen op de verpakking van je eten? Ook geen idee wat nou goed en slecht is? Zie je zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer? Je bent zeker niet de enige…Op donderdag 15 september komt gezondheidscoach Candida van Good Food Happy Life een workshop geven over het lezen van verpakkingen, gericht op voeding voor kinderen. Speciaal voor Vettt Lezers. Meer info over de workshop verpakkingen lezen vind je hier: Workshop Verpakkingen lezen.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.