Buitenbad Epe (Gronau), hoe leuk is dat met een peuter?

Door

Wat een geluk, om met het prachtige weer van de laatste tijd, een buitenbad te mogen testen! Juliet (2,5) kent eigenlijk alleen het zwembad in Borne, waar we wekelijks naartoe gaan voor het knuffelzwemmen en was dolenthousiast toen ze hoorde dat ze buiten mocht gaan zwemmen. We gingen naar buitenbad Epe (Gronau).

Klaar voor de start

Het is nog vroeg op maandagochtend als Juliet al druk in de weer is om haar zwemspullen bij elkaar te zoeken. Ondertussen word ik onderworpen aan een gebruikelijk vragenvuur; “Mama, gaan we al?” We moeten nog even wachten tot het zwembad open is. “Mama, gaan we dan ook picknicken bij het zwembad?” Ja, we gaan ook picknicken schat. “Ik neem het kleedje wel mee!” “Mogen we ook wat lekkers meenemen?” Dat is goed, kies maar iets uit en leg het maar in de tas. “Gaan we met de fiets?” Nee, we gaan zwemmen in Duitsland en dat is een beetje ver fietsen. “In Duitseland?? Daar was papa op vakantie met de motor! Gaan wij ook op vakantie mama?” Nee lieverd, we gaan niet op vakantie, maar we zijn nu wel klaar om naar het buitenbad in Epe te gaan!

Eerste indruk

Mijn navigatie leidt ons naar het buitenbad Epe en bij het oprijden van het parkeerterrein van het zwembad ben ik blij verrast dat het én rustig is én er veel schaduwplekken zijn om de auto te parkeren. Mijn Duits is overigens om te huilen dus enigszins vertwijfeld kijk ik op me heen waar ik een kaartje kan kopen. Het loket is gesloten en er staat wel een kaartjesautomaat maar ik word er nog niet echt wijs van hoe het werkt. Gelukkig komen er mensen aan die ook een kaartje kopen en ik laat ze even voorgaan zodat ik kan zien hoe het werkt. Voor minder dan 5 euro gaan Juliet en ik twee minuten later door de poortjes om het zwembad te bezoeken. De eerste indruk van dit zwembad is meer dan positief!

Spelen, spelen en nog meer spelen

Het grote zwembad is druk bezocht met mensen die baantjes trekken en de dag fris beginnen. We lopen er voorbij naar het kindergedeelte en voordat ik onze handdoeken heb neergelegd op het gras rent Juliet al naar de speeltoestellen. Terwijl Juliet aan het spelen is heb ik even gelegenheid om de boel te observeren.

Het kinderbad is een soort 8, twee cirkels die verbonden zijn waarbij de ene heel ondiep is en langs de rand wat vertier biedt in de vorm van een miniglijbaantje, een olifantje dat water spuwt en waterstralen die opspuiten. De andere cirkel is iets dieper en heeft in het midden een fontein en de grotere glijbaan komt uit in dit badje. Opvallend vind ik de bankje die rondom het bad staan, ideaal als je kind zich vermaakt in het water en jij op veilige afstand er rustig bij kunt gaan zitten.

buitenbad epe

Er zijn al wat kindjes aan het spelen in het water en Juliet is na het verkennen van de speeltuin ook wel benieuwd naar wat er bij het water allemaal te beleven valt. Het water is erg koud en Juliet is niet van plan nog een stap verder te zetten. Wild zwaaiend met haar armen, om haar plannen kracht bij te zetten, verliest ze haar evenwicht en ligt ze languit in het ondiepe water. Als de tranen van de schrik gedroogd zijn besluit ze dat ze toch wil spelen met de waterstralen. Ze vermaakt zich kostelijk een tijdje bij de waterkant en is dan ook benieuwd naar het andere (iets diepere) bad. Haar aandacht wordt getrokken door de grote glijbaan maar eenmaal boven doet het koude water haar toch besluiten niet te glijden.

We besluiten te gaan picknicken. Juliet zit onrustig op haar handdoek te wiebelen en als ze haar drinken op heeft gaat ze snel weer spelen bij de speeltoestellen en later nog weer aan de waterkant.

buitenbad epe

Oordeel zelf

De ochtend vliegt voorbij en als ik besluit dat het tijd is om te gaan krijg ik van Juliet een vastberaden “Neeee!” te horen. Gevolgd door een dramatische ter aarde storting met bijbehorend gehuil. Terwijl ik dit tafereel negeer en de spullen bijeen raap, bedenk ik me dat bij een zwembadbezoek natuurlijk een ijsje hoort. “Juliet, wil je een ijsje voordat we weer naar huis gaan?” Het huilen stopt, gevolgd door een lach. Opgelucht en vrolijk lopen we bij het zwembad en de speeltuin vandaan en met een ijsje in onze handen lopen we rustig naar de auto. Onderweg naar huis praat Juliet honderduit over de belevenissen van deze ochtend en glimlachend denk ik: “hier gaan we zeker nog eens naartoe!” Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met buitenbad Epe. Ben je hier al eens geweest en wat vind jij ervan? Net zo enthousiast over dit zwembad in Epe als wij? Laat gerust een berichtje achter.

Wat wij vinden van buitenbad Epe

We waren onder de indruk van het buitenbad Epe en komen zeker nog een keer terug. Ons oordeel:
– Ruim opgezet
– Genoeg fertier voor peuters en kleuters
– Vriendelijk personeel
– Goedkoop dagje uit
– Voor herhaling vatbaar
– & geen eikenbomen én dus geen processierupsen!

Lees ook onze andere blogs met zwembaden in Duitsland:

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.