Herfst knutsel voor kinderen

Het is jullie vast al opgevallen buiten: de herfst is echt begonnen! Langzaamaan worden de dagen korter, de bladeren bruiner, het weer koeler en ploppen er op verschillende plekken weer flink wat paddenstoelen uit de grond. Nou is de herfst echt één van mijn favoriete seizoenen. Vooral op knutselgebied is de herfst een uitstekend seizoen om weer lekker knus met z’n allen aan tafel te gaan zitten met een pot thee wat lekkers en knutselspullen voor een leuke herfst knutsel.

Gooi wat eikeltjes, kastanjes, dennenappels en bladeren op tafel samen met wat lijm, stiften, krijt, tandenstokers enzovoorts  en laat je kinderen zelf iets moois maken! Wedden dat ze dat leuk vinden? Als ik iets heb moeten leren, is het dat ik alle verwachtingen los moet laten, laat ze gewoon ‘doen’ en het hoeft niet perfect (voor hen is het perfect) en er hoeft ook niks precies nagemaakt te worden; kinderen hebben hun eigen rijkelijke fantasie. Hebben ze even geen inspiratie? Dan kun je deze gezellige ‘spinnenknutsel’ maken die ik eerder deze week samen met mijn jongens maakte. 

Wat heb je nodig voor deze herfst knutsel?

  • Pijpenragers
  • Kastanje
  • Wobbly eyes (tip: pijpenragers en wobbly eyes kocht ik voor € 0,50  in 1 zakje bij Zeeman!)
  • Strijkkraaltjes
  • Lijm
  • Prikpen of naald om gaatjes te prikken in je kastanje

herfst knutsel

Laten we beginnen!

Maak met een prikpen aan beide kanten 3 gaatjes (zo diep mogelijk!)  in je kastanje. Laat je kinderen de kleuren pijpenragers uitkiezen die ze mooi vinden en knip ze (of laat ze het als de leeftijd dit toelaat zelf doen) deze dan 2x doormidden. Zo maak je de pootjes van je spin. Laat de kinderen aan alle pootjes strijkkraaltjes rijgen.

Tenslotte laat je ze de oogjes op de kastanjes plakken (even goed laten drogen!) en als de oogjes droog zijn, druk je stuk voor stuk de pootjes van je spin erin. Je kunt ze uiteraard leuk meebuigen, zodat het net echte pootjes lijken en klaar zijn je leuke spinnen. Superleuk voor op de herfsttafel natuurlijk! Er kan ook mee gespeeld worden, maar dan kan het wel zijn dat er af en toe een pootje losschiet, maar die druk je er dan zo weer in 😉

Herfst knutsel

Op zoek naar nog meer knutsel inspiratie?

Download gratis de Vettt Herfstspecial, hier vind je ook leuke herfst knutsels. Voor een compleet overzicht van de DIY’s en knutsels die op Vettt zijn verschenen neem je hier een kijkje.
Fijne herfst allemaal!

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.