Mmmm, Mimmo Italiaanse maaltijdservice uit Losser!

Sinds 1 maart 2019 is ‘Mimmo echt Italiaans eten’ in mijn dorp Losser opgericht. In de kringen om mij heen hoorde ik regelmatig positieve reacties, het eten schijnt verrukkelijk te zijn. Ik werd dan ook direct enthousiast toen ik het voorstel kreeg om het eten van Mimmo te reviewen voor Vettt. Want in een druk gezin is zo’n Italiaanse maaltijdservice natuurlijk reuze handig!

De eerste kennismaking

Op een doordeweekse avond had ik een kennismaking met Domenico de Luca en zijn vriendin Debby. Domenico de Luca wordt door vrienden en familie Mimmo genoemd, vandaar de naam ‘Mimmo echt Italiaans eten’. Sinds 2017 woont hij in Losser. Hij heeft Italië verlaten voor zijn vriendin Debby. Het is een echt liefdesverhaal! Zo knap, hoe Domenico zijn draai heeft gevonden in Nederland en hoe hij de taal al beheerst. Respect!

Tijdens deze kennismaking heb ik letterlijk en figuurlijk gesmuld. Ik kreeg een heerlijk stuk Italiaanse taart aangeboden, waar ik onmogelijk nee tegen kon zeggen. En de prachtige verhalen over zijn passie voor koken, zijn cultuur, het grote contrast met Nederland en natuurlijk de liefde die hem hier naar toe heeft gebracht. Het was een gezellige kennismaking.

We gaan smullen

Na de kennismaking kreeg ik de opdracht om een keuze te maken voor een gerecht en dit was best moeilijk. Ik nam een kijkje op de site waar alle gerechten staan. Op dit moment kun je kiezen uit 6 verschillende pasta’s. Voor 3 Euro per persoon bestel je er een heerlijk schaaltje tiramisu bij!

Je kunt dagelijks tot 13.00 uur een bestelling doorgeven voor diezelfde dag. Eet je vegetarisch? Dat kun je bij je bestelling doorgeven. Je betaalt via IDEAL en vervolgens gaat Mimmo voor je aan het werk. Tussen 16.30 uur en 18.30 uur haal je het eten op. Zet de ovenschaal in de oven en volg hierbij de oveninstructies. En daarna is het tijd om te smullen!

Italiaanse maaltijdservice
Onze bestelling

En smullen, dat hebben we flink gedaan! Ons gezin bestaat uit 2 volwassen en 2 kinderen van 4 en 1 jaar. We hebben gekozen voor canneloni al forno, twee keer met vlees en één keer de vegetarische versie. We kregen tiramisu als toetje. Drie ovengerechten was meer dan voldoende. Onze oudste van 4 jaar is een moeilijke eter, maar daar was deze avond niets van te merken.

Fijn om hem zo te zien smullen!

Wat me opviel is dat Mimmo gerechten maakt met weinig poespas. Hij noemt het simpel en gezond. Wij vonden het ook erg smaakvol en niet vet of machtig. Een heerlijke maaltijd voor het gehele gezin.

Italiaanse maaltijdservice
canneloni al forno
Italiaanse maaltijdservice

Italiaanse traditie: het toetje opeten als de kinderen slapen

Tijdens de kennismaking vertelde Mimmo dat ze in Italië vaak het toetje later opeten als de kinderen al liggen te slapen. Wat een goed idee! Deze traditie hebben wij ook toegepast. Uiteraard uit eigen belang… want het toetje tiramisu was minstens zo lekker als het hoofdgerecht. Mijn vriend noemde het zelfs: de lekkerste tiramisu die hij ooit had gegeten! En daar sluit ik me bij aan.

Italiaanse maaltijdservice
tiramisu toetje

Mimmo echt Italiaans eten is ons erg goed bevallen. Zo fijn als je een keer geen zin en tijd hebt om te koken, maar toch graag een goede verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten.

Je krijgt het eten in ovenschaaltjes, die je een aantal dagen later terug kunt brengen of eventueel op kunt laten halen. Wat een fijne duurzame oplossing. Kortom, Mimmo echt Italiaans eten is een aanrader!

De Italiaanse maaltijdservice van Mimmo in Losser heeft nog meer te bieden

Op de site kun je ook verschillende taarten en desserts bestellen en bieden ze 2 vormen van ontbijtservice en verschillende Italiaanse hapjes aan. Dat is natuurlijk ook te gek, iemand eens verrassen met een ontbijtje!

Naast de Italiaanse maaltijdservice heeft Mimmo nog meer te bieden. Zo kun je ook een volledige (bedrijfs)catering boeken en Mimmo biedt de mogelijkheid aan om als kok in huis voor je te koken. Op de website staat meer informatie.

Italiaanse maaltijdservice

Hebben jullie al kennis gemaakt met Mimmo, echt Italiaans eten?
Wat is jouw favoriete gerecht of zou je graag uit willen proberen?

Over Danielle

Meer blogs van Danielle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.