Uitjes omgeving Losser: 10 leuke plekjes rondom Losser!

Sinds mijn basisschooltijd woon ik al in de gemeente Losser. Eerst in Glane en sinds 12 jaar in Losser. Het is een fijne gemeente om in te wonen en er zijn leuke plekjes om met kinderen naar toe te gaan. Ik heb een persoonlijke top 10 gemaakt van leuke uitjes omgeving Losser. 

10 leuke uitjes omgeving Losser

Mijn favoriete uitjes vind je hieronder in dit overzicht. Er komen natuurlijk ook regelmatig nieuwe uitjes bij, heb jij tips voor de VETTT-lezers laat het dan vooral weten. En deel jouw favoriete uitjes omgeving Losser met ons. Dat kan door een berichtje achter te laten onder deze blog.

1. Denekamperdijk 59 (Tussen Losser en De Lutte)

Sinds de zomer van 2015 kom ik hier met veel plezier. Het is een fijne speeltuin met een mooi terras. De speeltuin is geschikt voor alle leeftijden. De kleintjes, van 0 tot 3 jaar, kunnen zich heerlijk vermaken in de zandbak, die grenst aan het terras en voor de wat grotere kinderen is er een mooie speeltuin met trampoline, springkussen, kabelbaan, avonturenparcours, vogelnest schommel, klimtoren met glijbaan en een voetbalkooi. Om de speeltuin zit een veilig hekwerk en vanaf het terras heb je een mooi overzicht. Zo ideaal! Er is voldoende parkeergelegenheid en een grote fietsenstalling, zelfs met een oplaadpunt. Ik vind deze speeltuin een aanwinst voor Losser .
Op dit moment zijn ze aan het verbouwen, want er komen nieuwe voorzieningen. Op Facebook kun je alles volgen, het ziet er veelbelovend uit! Als het klaar is, dan neem ik snel een kijkje en zal ik een update schrijven. Denekamperdijk59 gaat in 2019 ook verder onder een nieuwe naam: Dijk59.

Wat: Speeltuin, Restaurant en visvijver Denekamperdijk 59
Waar: Denekamperdijk 59, Losser
Wanneer: heropening voorjaar 2019
Meer informatie op: www.dijk59.nl

uitjes omgeving losser

2. Arboretum Poort Bulten (De Lutte)

Het Arboretum Poort Bulten mag zeker niet in deze lijst ontbreken. Mijn zoontje Bram is fan van deze locatie. Samen komen we hier regelmatig. Eerst lopen we door het historische bomenpark en het poelenlandschap. Je treft hier 2500 bomen en heesters aan. Ze komen uit alle werelddelen, verdeeld over 1000 soorten. Elk seizoen is het hier zo mooi! In de herfst is het een ware kleurenpracht en in de zomer en lente staat er veel in bloei. Er is een bijenhuis, er staan kunstwerken en er zijn klimtoestellen voor kinderen. In de zomer zitten we graag aan de poel te kijken naar de kikkers. De paden in het Arboretum zijn goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Er is zelfs een speciale route aangelegd. Ook zijn honden welkom, mits ze zijn aangelijnd.
Het natuurpark is in handen van Natuurmonumenten. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. De moeite waard om dit in de gaten te houden!
Een bezoek aan het Arboretum sluiten we vaak af met een drankje en wat lekkers in de Schenkerij Poortbulten. Je kunt hier zo fijn zitten en de huisgemaakte taarten en lunch zijn verrukkelijk. Aanrader dus!

Wat: Bomenpark, natuurpark Arboretum Poort Bulten
Waar: Lossersestraat 66, De Lutte
Wanneer: het hele jaar van zonsopgang tot zonsondergang
Meer informatie op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/arboretum-poort-bulten

uitjes omgeving losser

Mammoetboom

3. Lutterzand (De Lutte)

Als klein kind kwam ik hier al met mijn ouders. Het is een prachtig natuurgebied, waar veel te beleven valt. Door het natuurgebied stroomt de Dinkel. De Dinkel is vrij ondiep, leuk om met kinderen pootje te baden en te spelen langs de oever. Ook picknicken we hier graag en je kunt er natuurlijk prachtig wandelen en fietsen. Aan het begin van het Lutterzand kun je de auto parkeren bij het Paviljoen. Bij het Paviljoen zit ook een leuke speeltuin en een restaurant met terras. Ideaal om even bij te komen na een wandeling of andere activiteit. Er worden ook leuke activiteiten aangeboden vanuit het Paviljoen, bijvoorbeeld kinderfeestjes en schatgraven.
Naast het Paviljoen zit er nog een restaurant in het Lutterzand, Florilympha. Ook hier worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals midgetgolf en boogschieten.
Kortom, het Lutterzand heeft veel leuks te bieden voor jong en oud!

Wat: Natuurgebied, speeltuin en restaurant in het Lutterzand
Waar: Lutterzandweg 12, De Lutte
Wanneer: Palviljoen: Winterseizoen (21 oktober 2018 t/m maart 2019): Woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 11.00 en zondag geopend vanaf 10.30 uur. Zomerseizoen: dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10.00 uur en zondag geopend vanaf 10.30 uur.
Meer informatie op: http://www.lutterzand.nl/

uitjes omgeving losser  uitjes omgeving losser

4. Zandbergen (Losser)

Dit mooie stukje natuurgebied is een paar minuten fietsen vanaf ons huis in Losser. De foto bovenaan deze blog is daar ook gemaakt. Je kunt er heerlijk door het bos lopen. Er is een mooie zandvlakte, waar mijn zoon en hondjes graag rondrennen. Ook is er een trimbaan. Hier kunnen kinderen heerlijk klimmen en klauteren. Aan de rand staat een uitkijktoren, die je kunt beklimmen en waar je een mooi uitzicht hebt over het natuurgebied en de Zandwinplas Oelemars.

Wat: Natuurgebied Zandbergen
Waar: Ravenhorsterweg in Losser, tussen Losser en de Duitse grens
Wanneer: het hele jaar
Meer informatie op: https://www.vvvdeluttelosser.nl/zien-doen/natuurgebieden/7138-Natuurgebied-De-Zandbergen/

 

uitjes omgeving losser

Uitkijktoren

5. Smit Losser met speeltuin (Losser)

Midden in het dorp Losser vind je Grand Café Smit. Je kunt hier heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Smit heeft een groot terras en een speeltuin. Je kunt ideaal lang tafelen, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. In de zomer komen we hier graag als gezin en met vrienden. Smit heeft sinds vorig jaar ook een eigen ijssalon, genaamd De Koale Kant. Ze maken al het schepijs zelf en het is verrukkelijk. Dat wordt het komende seizoen weer veel ijsjes eten!

Wat: Restaurant Smit, speeltuin en ijssalon De Koale Kant
Waar: Brinkstraat 34-36
Wanneer: Restaurant: april tot september: elke dag vanaf 11.00 uur. Oktober t/m maart: woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur en maandag en dinsdag alleen op afspraak. IJssalon: voorjaar en zomer (zie website)
Meer informatie op: http://grandcafesmit.nl/

uitjes omgeving losser

uitjes omgeving losser

Mmm, welke wordt het deze keer?

6. Steenfabriek “de werklust” (Losser)

Deze steenfabriek is in 1999 aangewezen als Rijksmonument. Ruim een eeuw lang werden hier stenen gebakken en je kunt vanaf 2 april t/m 31 oktober weer een kijkje nemen in deze steenfabriek. Het is mogelijk om een rondleiding te volgen en een ritje te maken op het veldspoor rond de kleigroeve. Zo leuk om een kijkje te nemen in de geschiedenis.
Ook is het mogelijk om er andere activiteiten als boerengolf en handboogschieten te doen.

Wat: historische steenfabriek De Werklust
Waar: Smuddeweg 3, Losser
Wanneer: 2 april t/m 31 oktober: dinsdag t/m zondag van 12.30 uur tot 17.00 uur.
Meer informatie op: https://www.steenfabriekdewerklust.nl/

uitjes omgeving losser

7. Fruitboerderij ’t Duvelshöfke met pluktuin (Oldenzaal)

Tijdens de zomermaanden vind ik het erg leuk om zelf met kinderen fruit te plukken. In Oldenzaal zit een mooie fruitpluktuin, ’t Duvelshöfke. Je kunt hier verschillende soorten bessen, bramen en frambozen plukken. De boerderij heeft ook een landwinkel waar je mooie eerlijke producten kunt kopen en kunt genieten van een drankje met wat lekkers.

Wat: Fruitboerderij t Duvelshöfke
Waar: Duivelsdijk 21, Oldenzaal
Wanneer: Landwinkel: half oktober tot eind mei: donderdag t/m zaterdag van 10.30 uur tot 12.15 uur en 13.15 uur tot 16.30 uur. Zelf plukken vanaf eind juni. Tijdens de zomermaanden zijn de openingstijden aangepast, zie website.
Meer informatie op: https://duvelshofke.nl/

uitjes omgeving losser

Doorkijkje in de pluktuin

8. LAGApark (Gronau)

Tijdens de LAGA in 2003 (Duitse afkorting voor Landesgartenschau) werd de oorspronkelijke loop van de Dinkel in de stad weer in ere hersteld. Tijdens deze gebeurtenis zijn ook bezienswaardigheden, leuke speeltuinen en fonteinen aangelegd. Het is een leuk uitje voor het hele gezin. Bij warm weer kunnen de kinderen door de fonteinen rennen en spelen in de kleine badjes. Yvette Bosch heeft hier vorig jaar ook een leuk stukje over geschreven.
Alles is gratis toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Wil je het uitje helemaal speciaal maken? Pak dan de trein vanuit Glanerbrug of Enschede naar Gronau. Het station bevindt zich op loopafstand van de fonteinen. Het uitje naar het LAGApark is eventueel ook leuk te combineren met het Stadspark Gronau. Hieronder vertel ik daar meer over.

Wat: Speeltuin, fonteinen en bezienswaardigheden, LAGA
Waar: Lenne-Straße 6, 48599 Gronau (Westfalen), Duitsland
Wanneer: Speeltuin: het hele jaar. Fonteinen: maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 17.00 terecht en in het weekend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00.
Meer informatie op: https://www.gronau-inside.de/entdecken

9. Stadtpark & Tierpark in Gronau

Als kind zijnde kwam ik hier al vaak. Vanuit Glane fietsten we vaak naar dit park. Het park is gratis toegankelijk en er zijn verschillende dieren te bewonderen. Hier kijken we graag naar de aapjes, neusberen en de uilen. Verder zijn er kinderboerderijdieren, als pony’s, cavia’s, lama’s, varkentjes, eenden, hertjes en verschillende volière vogels. Je mag een aantal dieren voeren met speciaal voer, dat verkrijgbaar is in het park.
In het park is ook een mooie speeltuin en een grote vijver. Er is voldoende parkeergelegenheid, denk wel aan de parkeerschijf.

Wat: stadspark met dieren
Waar: Am Stadtpark, 48599 Gronau (Westfalen), Duitsland
Wanneer: het hele jaar
Meer informatie op: https://www.gronau.de/index.phtml?NavID=1486.204

uitjes omgeving losser

Speeltuin in het park

uitjes omgeving losser

Aapjes kijken

10. Historische gebouwen in Losser

Naast de steenfabriek zijn er in Losser nog een aantal mooie historische gebouwen. Vaak zijn deze toegankelijk tijdens speciale evenementen of op afspraak. Je kunt de buitenkant natuurlijk altijd bewonderen. Deze twee zijn mijn favoriet:
– Oude Toren Losser
De Oude Toren, oftewel de Martinustoren, is een historische toren uit de 14e eeuw en staat middenin het dorp. Vroeger was dit een kerk, die ze uiteindelijk hebben afgebroken en alleen de toren is blijven staan. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van deze toren, op de site van Hallo Losser staat een stukje.
Bij bepaalde evenementen is de toren toegankelijk en kun je de toren beklimmen. Ook is het mogelijk om zelf de klokken te luiden. Toen mijn opa was overleden hebben we dit samen als familie gedaan. Erg bijzonder en mooi.

Wat: historische toren, Martinustoren
Waar: Losser, middenin het dorp
Wanneer: het hele jaar en te betreden op afspraak en tijdens evenementen
Meer informatie op: https://www.hallolosser.nl/kunst-cultuur-historie/historie/martinustoren

uitjes omgeving losser
– Erve Kraesgenberg
In dit cultuurparkje kom ik bijna elke dag. Ik wandel hier graag met onze hondjes, ons zoontje fietst hier graag en we nemen vaak een kijkje bij de dieren (eenden, bokjes en kippen). In het park staan 7 gebouwen die de sfeer hebben van het boerenleven in de 17e eeuw en er is een aangelegde (kruiden)tuin. Tijdens evenementen zijn de gebouwen toegankelijk en de hoofdboerderij is 6 dagen per week geopend voor een kopje koffie of thee.
Meer informatie kun je vinden op:

Wat: Cultuurpark, Erve Kraesgenberg
Waar: Bookholtlaan 23, Losser
Wanneer: het hele jaar toegankelijk en de hoofdboerderij is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 16.00 uur en in de weekenden van 12.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie op: http://www.kraesgenberg.nl/

uitjes omgeving losser

Wat zijn jullie favoriete uitjes omgeving Losser? Ik wens jullie heel veel plezier in de gemeente Losser!

Over Danielle

Meer blogs van Danielle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.