Het Kabouterpad Ruurlo

Door

Vettt is soms een fijn excuus voor mij om onbekende hotspots te ontdekken en er lekker op uit te trekken. Afgelopen woensdag gingen Pippa (3) en ik samen met vriendin Judith en haar dochter Lola (4) richting Ruurlo, op bezoek bij Wouter de Kabouter. Laat ik voorop stellen dat ik sowieso groot fan ben van buiten activiteiten, dat binnen zitten in de herst/winter is niet zo mijn ding. Maar ‘doelloos’ rond lopen lukt me nooit zo goed, dit was een wandeling met een missie. Een perfecte combi!

Pannenkoeken en meer…!

Het Kabouterpad is onderdeel van de Heikamp. Een pannenkoekenboerderij gelegen in een prachtige bosrijke omgeving in Ruurlo. In en om de boerderij is er voor kinderen van allerlei leeftijden wel wat te doen. Er is een klimbos, een doolhof en er zijn speciale tochten uitgezet voor kinderen. Zo ook het Kabouterpad! Ruurlo ligt in de achterhoek, vanaf Enschede rij je er in ongeveer 45 minuutjes naartoe.

Heikamp

De Heikamp!

Muts op, boekje mee en gaan

Echte kabouters hebben natuurlijk een kaboutermuts op, deze kun je aanschaffen bij de Pannenkoekenboerderij. Hier kun je ook een boekje kopen ‘Op pad met Wouter Kabouter’. De muts kost 2,50 en het boekje 4,95. Met muts op (voor 5 minuten) en boekje in de hand gingen we aan de wandel, het Kabouterpad op.

Kabouterpad Ruurlo

Boekje mee, muts op en gaan!

Aan het begin en eind van het pad staan prachtige kabouterhuisjes, gemaakt van een boom, waar je echt doorheen kunt lopen.

Heikamp Ruurlo

De Kabouterhuisjes

Het kabouterpad volg je door de verschillende paaltjes te volgen. Bij elk paaltjes staat in het boekje een verhaal dat voorgelezen kan worden met opdrachten. Erg leuk, de meiden vonden het ook fantastisch om de verhalen te horen en vervolgens de opdrachten uit te voeren.

Kabouterbos Ruurlo

Spannend verhaaltje verteld Judith!

Het pad is 1,5 km lang, wij liepen erg langzaam en deden er ongeveer 1 1/2 uur over.

Kabouterpad Ruurlo

In ruil voor wat lekkers wilde de dames de muts nog wel even op zetten 🙂

Heerlijk opwarmen

Je eindigt weer bij de boerderij waar we heerlijk op konden warmen met een fijne cappuccino bij een aangenaam haardvuurtje. Voor de kinderen liggen er kleurplaten en blokken met potloden.

De Heikamp Ruurlo

Cappuccino, tekenen en een haarvuurtje. Love it!

Super kindvriendelijk

Wij vonden dit echt een succes. Het is wel echt een aanrader om het boekje aan te schaffen, je mag hem naderhand mee naar huis nemen.  De muts ging na 5 minuten af, na afloop mag je deze ook meenemen dus hij kan zo door naar de verkleedkist. De Heikamp is ontzettend kindvriendelijk er staan ontzettend veel kinderstoelen en er zijn ruime toiletten met ruimte om je baby te verschonen.
Je hebt hier trouwens echt niet het gevoel dat je in een speeltuin zit. De inrichting van het Pannenkoekenhuis is rustig en erg prettig. Het is ook allemaal redelijk ruim opgezet. Wij waren er op een erg rustige dag (woensdagmiddag). Op zondagen schijnt het erg druk te zijn. Als je dan na de wandeling nog wat wilt eten dan wordt reserveren wel echt aangeraden. Als je hier eet dan krijgen de kinderen na afloop een ‘Heitje’, dat is een munt die speciaal voor de Heikamp is geslagen. De Heitjes krijg je bij het afrekenen en hiermee kunnen de kinderen een cadeautje uitzoeken in de Heitjeshut. De cadeautjes zitten in een soort Febo-systeem. Je gooit je muntje erin en vervolgens maak je een deurtje open om je cadeautje eruit te halen. Geweldig!

De Heitjeshut

De Heitjeshut

Meer informatie over de Heikamp vind je op de website: Heikamp.  Je kunt bij de Heikamp in Ruurlo ook je kinderfeestje geven, goed om te weten :-). Ben je hier wel eens geweest? Ik ben benieuwd wat jij ervan vond. Heb je zelf nog tips voor vergelijkbare uitjes in de omgeving van Twente, laat gerust een berichtje achter!

Mocht je ook gaan, heel veel plezier alvast!

Liefs,
Yvette

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
6 Comments
 • Anouk Gering
  november 23, 2014

  Nou, dat klinkt allemaal wel heel leuk! Is het ook wat voor kinderen die iets ouder zijn? Of is het daar te kinderachtig voor? Die 2 kaboutertjes zijn wel heel schattig zeg;-))

  • Vettt.nl
   november 23, 2014

   Ze geven aan tot 6 jaar. Maar voor oudere kinderen zijn er weer andere routes, die vind je op de site!

 • Minie Njenhuis
  november 23, 2014

  Eenleuk uitstapje is naar Erve Brooks in Gelselaar. Dit is ook een pannenkoekboerderij met speelhal voor de kinderen. Hier kun je ook het en het blote voetenpad volgen. Het laatste vooral in de zomer met mooi weer. Schone kleren meenemen. Niet duur en een heleboel plezier. Ik ben benieuwd naar je bevinding. De leeftijd van de kinderen waar wij mee zijn geweest is 7 t/ m 11 jaar.

  • Vettt.nl
   november 23, 2014

   Oh wat leuk. Deze staat ook nog op mijn to-visit lijstje! Bedankt voor de tip, erg leuk…

 • marieke
  maart 6, 2015

  Afgelopen week naar het kabouterpad geweest, super leuke tip!
  De kindjes vonden het fantastisch .

  • Vettt.nl
   maart 6, 2015

   Hi Marieke, leuk dat je geweest bent. Ik vond het ook echt een leuke plek. Toppertje!