Wat te doen in de herfstvakantie? De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in Twente!

De herfstvakantie staat weer voor de deur en wij hebben in deze blog de leukste activiteiten en uitjes met kinderen in Twente voor je op een rij gezet. Er is deze herfstvakantie ook weer heel veel leuks te doen!

  • Binnenuitjes
  • Buitenuitjes
  • Halloween activiteiten

Binnenuitjes in de herfstvakantie

#1
Film & Mediafestival Cinekid in Concordia (Enschede)

Maak kennis met de nieuwste technologische snufjes en de leukste jeugdfilms in de herfstvakantie! Concordia aan de Langestraat wordt omgetoverd tot een heus Medialab waar je o.a. een eigen selfiefilter kan maken. Een keer iets anders dan de standaard Snapchat poezen-oren!
Maak je eigen tekening en wandel er doorheen (ja echt!) of doe mee met het spel Line Wobbler. Via een controller probeer je langs obstakels te kruipen en vijanden te verslaan! In het filmhuis draaien de prachtigste jeugdfilms, zoals Kapsalon Romy. Een ontroerende film over Romy en haar oma, die steeds verwarder wordt door beginnende alzheimer. Romy besluit oma te helpen in haar kapsalon.
Wil je alles weten over Cinekid? Kijk dan op concordia.nl/cinekid.
€5,00 Medialab l €7,00 Film l Combiticket € 10,00

herfstvakantie

#2
Ga op Sterrenjacht in de Museumfabriek (Enschede)

Stel je voor: je zit middenin een hele grote, donkere koepel, je kijkt omhoog en je ziet een prachtige sterrenhemel. Van 5 t/m 27 oktober beleef je dit in De Museumfabriek in Enschede. Een heel bijzonder en uniek planetarium staat dan in het museum. Het apparaat komt uit 1924. Dit Zeiss Planetarium Modell 1 projecteert de sterrenhemel heel natuurgetrouw, veel beter dan de huidige apparaten die allemaal veel te veel licht verspreiden. Zo zag je het heelal nog nooit. In en rondom de sterrenkoepel zijn er shows, colleges, workshops en activiteiten. Vettt is er alvast geweest, hoe dat was lees je in deze blog over Sterrenjacht in de Museumfabriek.

Reserveer online een plekje in de koepel en ga mee op Sterrenjacht in De Museumfabriek.
www.demuseumfabriek.nl

Sterrenjacht

#3
Herfstvakantie activiteiten bij Indoor Speelparadijs Avontura Twentehallen

Indoor speelparadijs Avontura is in de herfstvakantie iedere dag geopend van 9:00 – 18:00 uur. Tijdens de herfstvakantie worden er verschillende activiteiten georganiseerd, met onder andere:

23 oktober: FC Twente middag 
Laat tijdens de FC Twente middag jouw voetbalskills zien!

25 oktober: Halloween avond (19.00-21.00)
Avontura zal helemaal in het teken van Halloween staan en speciaal in de avond geopend zijn. Iedereen die verkleed komt maakt kans op te gekke prijzen!
 

Benieuwd naar de andere activiteiten in de herfstvakantie? Je vindt ze op de website: Avontura Twentehallen
herfstvakantie

#4
Herfstvakantie bij Techniekmuseum Oyfo (Hengelo)

Tijdens de herfstvakantie is er van alles te doen in Techniekmuseum Oyfo in Hengelo. Dit gave museum vind je op loopafstand van Hengelo Centraal Station. Het museum is heel interactief en superleuk om met kinderen te bezoeken.
In de herfstvakantie kun je o.a meedoen aan de speurtocht van de Brandweer (9+), de speurtocht is onderdeel van de Landelijke Brandpreventieweken. Er wordt op 20 oktober een lezing gegeven over drones en hoe die worden ingezet om branden te blussen. En de hele vakantie zijn er doe-middagen waarbij je met je eigen doe-pakketje aan de slag gaat.

Een compleet overzicht van alle activiteiten vind je hier: Techniekmuseum Oyfo

korte cursussen

#5
Zaterdag 19 en woensdag 23 oktober
Jan Doodle doodled live in De Klanderij

Jan Doodle zal de hele dag in de Klanderij aanwezig zijn om daar live te doodelen. Er zijn kleurplaten aanwezig, waar je ter plekke mee aan de slag kunt en die je mee naar huis mag nemen!
Voor meer informatie: Jan Doodle in de Klanderij

herfstvakantie

#6
Vakantie knutselen bij Kijk&Doe (Almelo

In de herfstvakantie kun je bij creatief Atelier Kijk&Doe weer terecht voor allerlei leuke knutselactiviteiten. Denk aan het maken van een eigen terrarium, een herfst dromenvangeer of een halloween knutsel!
Meer informatie: Kijk&Doe

#7
Feestweek bij Winkelcentrum Zuid (Enschede)

Winkelcentrum Zuid is helemaal gerenoveerd, in de herfstvakantie vindt de officiele heropeningsweek plaats. Er is dan van alles te doen! Woon je in de buurt dan is het zeker de moeite om hier naartoe te gaan. Ik denk dat het het grootste overdekte winkelcentrum van Enschede is. Met onder ander een AH, Jumbo, Intertoys, Kippie (lekker!), Hema, Lidl, een Indonesische toko (Makan-to-go), Zeeman, Wibra én nog veel meer.

Vanaf dinsdag 22 t/m zaterdag 26 oktober is er elke dag feest met als hoogtepunt een grande opening op woensdag 23 oktober. Er worden coole kinderactiviteiten & knutselworkshops georganiseerd. Er wordt getrakteerd op lekkers, er is livemuziek en nog veel meer leuks! Hou de Facebookpage in de gaten en mis niets!

herfstvakantie

#8
Breng een bezoek aan LEGO Discovery Centre & Sealife Oberhausen

Niet zover vanaf Twente vind je Centro in Oberhausen en daar is van alles te doen. Je parkeert de auto gratis in de parkeergarage en vanaf daar loop je zo richting het LEGO Discovery Centre, of richting Sealife. Deze liggen namelijk naast elkaar. Een tijdje geleden brachten wij al een bezoekje aan deze twee leuke uitjes over de grens. Je leest het in deze blog. Online koop je combikaarten, zodat je deze twee leuke (naast elkaar gelegen) uitjes kunt combineren!

Oberhausen met kinderen

Oberhausen Legoland en sea life

#9
Doe ‘s Gek IJsselhallen (Zwolle)

Het alles-kan-evenement van de herfstvakantie! Doe’s Gek is een compleet dagje uit voor de hele familie. Het is vooral leuk voor basisschoolkinderen tussen de 4 en 11 jaar. Maar ook ouders kijken hun ogen uit. Is er nog een jonger broertje of zusje? Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen.

#10
Winterwonder Land bij Tuincentrum Borghuis (Deurningen)

Vanaf 16 oktober kun je bij Borghuis weer volop samen met je kinderen genieten van onze kerstshow! Er is van alles te beleven voor jong en oud. Als je binnen komt, zingen de pinguïns kerstliedjes, waardoor je je meteen in kerstsferen waant. Er is een levensgrote ijsbeer waar je mee op de foto kunt en je komt ook nog een echte kersttrein tegen. Als klap op de vuurpijl hebben wij een nieuwe indoorspeeltuin waar je kinderen zich helemaal uit kunnen leven terwijl jij geniet van een heerlijk kopje koffie. Beleef, geniet en laat je verrassen tijdens je bezoek aan Borghuis Tuin & Interieur in Deurningen.
Meer informatie: www.tuincentrumborghuis.nl

herfstvakantie

#11
De Brandweer zoekt speurneuzen (Enschede en Hengelo)

De hele maand oktober staat in het teken van de Brandpreventieweken. Kom tijdens de herfstvakantie naar de MuseumFabriek in Enschede of Techniekmuseum Oyfo voor een spannende brandweer speurtocht!
Museumfabriek: 19 oktober t/m 25 oktober – www.museumfabriek.nl
Techniekmuseum Oyfo van: 20 t/m 26 oktober – www.oyfo.nl

herfstvakantie
#12
Films bij Concordia Cinekid

Tijdens Cinekid worden er de hele herfstvakantie toffe films vertoont bij Concordia. Met je combiticket (10 Euro) voor Cinekid kun je zowel naar het medialab als naar een film. En dat hoeft niet op dezelfde dag! Je kunt kiezen uit onderstaande films:

#13
Kids Jump (2+) en Krazy Jump (8) bij Krazy Kangaroo (Enschede)

Krazy Kangaroo heeft in de herfstvakantie extra openingstijden: 
10:00 -12:00 uur: Kids Jump, vanaf 2 jaar met verplichte begeleiding
12:00 -21:00 uur: Krazy Jump, vanaf 8 jaar.

Meer informatie: Krazy Kangaroo

Herfstvakantie

# 14
27 oktober Gaming Event (Hengelo)

Mario, Sonic, Pikachu, Link, Zelda wie kent ze niet?! Ben je helemaal gek van retro gaming en merchandise? En wil je je kind wat geschiedenis mee geven? Zet deze dan in de agenda! Vele tafels vol met games, consoles en merchandise voor jong en oud. Vanaf de eerste Nintendo 8-Bit met de bekende oranje Zapper en Duckhunt tot ouder, maar ook nieuwere games en consoles zijn er te verkrijgen. Zowel fanatieke standhouders als particuliere verzamelaars en handelaren zullen hun weg weten te vinden naar dit unieke evenement. Alles kan op de beurs: kopen, ruilen spelen.
Meer informatie: Gaming Universe Hengelo

# 15
20 oktober Brandweerman Sam (Theaterhotel Almelo)

Oog in oog staan met kinderheld Brandweerman Sam? Dat kan op zondag 20 oktober in Almelo! De grote kinderheld Brandweerman Sam, beleeft samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter en als zijn vrienden uit Piekepolder, een spiksplinternieuw, spannend avontuur – Het grote Kampeeravontuur. Na afloop kun je met Brandweerman Sam en zijn vrienden op de foto!
Meer informatie: www.theaterhotel.nl

herfstvakantie

#16
23 en 24 oktober Vogelnestje maken bij Kaamps (Deurningen)

Eigenlijk is het de hele herfstvakantie leuk bij Landgoed Kaamps in Deurningen. Maar op woensdag en donderdag zijn er speciale activiteiten, je kunt je eigen vogelhuisje knutselen. Het is verstandig om je vooraf aan te melden, zo ben je zeker van een plekje.
Ook leuk: het kinderontbijt, voor 3,15 scoor je hier een speciaal kinderontbijtje. Kun je daarna lekker bij de koeien gluren en bij die diertjes kijken!

Herfstvakantie


Buitenactiviteiten in de herfstvakantie

#1
Woensdag 23 oktober: Rijdag Stoomtrein

Tijdens de herfstvakantie zijn er rijdagen bij de Museum Buurtspoorweg. Dagen waarop je zelf een rit kunt maken in een stoomtrein. Het museum is geopend en de stoomtrein rijdt op deze dag tussen Haaksbergen en Boekelo. Vanaf het moment dat je als bezoeker een kaartje koopt stap je in een stuk spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Een echt eersteklas dagje uit, voor jong en oud.

#2
Maak een wandeling met Pony Sas

Hoe fijn, lekker de natuur in met de kinderen én dan ook nog met een pony aan de hand! Bij Stal Denink in Mander kan het, je kunt wandelen met Pony Sas. Meer over dit gave avontuur lees je in de blog die Evelin schreef over deze leuke ponywandeling.

Ponywandeling

Ponywandeling

#3
18, 19 en 20 oktober: De Slag om Grolle (Groenlo)

Vettt-blogger Nienke komt uit de Achterhoek en ze komt al jaren naar dit historische evenement dat om het jaar plaatsvindt. Het event neemt je mee terug naar het jaar 1627. Op 18, 19 en 20 oktober vindt de 7e editie van het historisch-cultureel evenement “De Slag om Grolle” plaats. Gedurende drie dagen en nachten gaat heel Groenlo terug naar het jaar 1627 en kun je als bezoekers een boordevol programma verwachten. Overdag is de gehele binnenstad autovrij en zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en aanschouw je de veldslag die hier 4 eeuwen geleden plaatsvond.
Meer informatie: Slag om Grollo

slag om grolle

#4
Zaterdag 26 oktober: Nacht van de Nacht

Ieder jaar wordt door het hele land de ‘Nacht van de Nacht’ georganiseerd. Op 26 oktober worden er door het hele land activiteiten georganiseerd om mensen bewuster met licht om te laten gaan. Zo wordt er een kindertocht (in het donker!) georganiseerd  bij Hof Espelo in Enschede. Voor een compleet overzicht van alle activiteiten kijk je op de website van Nacht van de Nacht. 

#5
Bezoek het Bos van Daantje Das en strijk neer bij Woody’s (Holten)

Vettt-blogger Daphne schreef een tijdje geleden al een blog over het Bos van Daantje Das en haar bezoek aan Woody’s Holten. Een fijne plek om lekker de natuur in te gaan en daarna wat lekkers te eten!

Woodys Holten

#6
Ga klimmen bij Avatarz! (Deurningen)

Heel erg gaaf voor kinderen vanaf 6 jaar. Ga samen klimmen in de bossen van Avatarz! Wij deden het afgelopen zomervakantie al eens, Pippa ging samen met haar vader. Je boekt het heel makkelijk via de website én Pippa die toen 6 was vond het te gek! Vettt-bloggere Marije deed afgelopen zomer het 10+ parcours bij Avatarz met haar zoons, dat was ook een regelrechte hit! Haar blog over het klimmen bij Avatarz lees je hier.

Avatarz

#7
Terrassen en spelen bij De Troubadour (Tubbergen)

Perfect voor een zonnige dag, de speeltuin bij De Troubadour in Tubbergen is compleet vernieuwd én wat mij betreft is dit het perfecte uitje voor als je met iemand wilt bijkletsen en zeker wilt weten dat de kinderen het ook leuk hebben! Er is trouwens ook een binnenspeel gedeelte :-)…

#8
Bezoek Kettelerhof in Duitsland

Dit te gekke park is perfect voor droge, niet te koude dagen. Heerlijk een dag buiten spelen en klimmen en klauteren. Mocht het weer toch wat minder worden, er is ook een heel indoor gedeelte bij! Lees hier onze blog over Kettelerhof net over de grens.

bezoek aan kettelerhof

#9
23 oktober: Nestkastjes maken (Dal van de  Mosbeek)

De winter komt er aan, tijd voor nestkastjes! Landschap Overijssel organiseert een leuke kinderactiviteit: ‘Herfst en nestkastjes’ maken. Bij de Watermolen Frans. Samen met vrijwilligers timmeren kinderen zelf een nestkastje in elkaar en mogen ze een vetbol maken. Een vogelexpert vertelt meer over hoe vogels de herfst en winter doorkomen. De middag begint om 15.00 en duurt tot uiterlijk 17.00 uur, vooraf aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie: Landschap Overijssel

#10
Wandelen in Twente

Altijd leuk om even lekker het bos in te gaan. Er zijn heel veel toffe wandelroutes in Twente die ook nog eens leuk voor kinderen zijn. Hieronder vind je blogs die wij hier eerder over schreven:

Halloween activiteiten tijdens de herfstvakantie

#1
Hele vakantie: Halloween bij de Julianatoren

Op alle openingsdagen in oktober is het hele park een klein beetje griezelig gemaakt! Julianatoren is een heel tof pretpark voor kinderen tot een jaar of 8. Ook vanaf de leeftijd van een jaar of 2 is hier al echt heel veel leuks te doen. Heleen schreef al eens eerder een blog over vanaf welke leeftijd Julianatoren geschikt is. Tijdens halloween is het park versierd in prachtige Halloweensfeer. Kinderen mogen verkleed komen en (als ze durven!) een tocht maken door het griezeldoolhof. Meer informatie vind je op de website van Julianatoren.

#2
Hele vakantie: Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn (t/m 27 oktober)

De kans is groot dat je hier als kind zelf ook al geweest bent. Hellendoorn vind ik het allerleukst als je kind 1.20 meter is. Dan mag je in alle attracties, vaak wel onder begeleiding :-). Heksendoorn is het jaarlijkse Halloween-event van Avonturenpark Hellendoorn. Opperheks Odilia tovert het Avonturenpark om tot een griezelig pretpark! Er zijn zelfs 2 speciale avonden waarop het park extra geopend is. Voor meer informatie kijk je op de website van Avonturenpark Hellendoorn.

hellendoorn

#3
25 oktober: Halloween bij Avontura (Enschede)

Halloween bij Avontura! De hal wordt versierd, het personeel is verkleed, het is donker, er is Halloween muziek en nog veel meer! De avond begint om 19.00 en duurt tot 21.00.
Meer informatie: Avontura
herfstvakantie

#4
26 oktober: Halloween in openluchtheater Hertme

Het openluchttheater van Hertme zal dit jaar weer omgetoverd worden tot Halloweentheater. Dit evenement voor kinderen van 7 t/m 12 jaar begint bij het invallen van de schemering. Er zijn verschillende spel- en knutselactiviteiten en er wordt een tocht georganiseerd door het duistere bos. Voor wie durft…kindervoorstellingenhertme.nl

#5
Happy Halloween bij de Waarbeek (Hengelo)

Op alle zaterdagen in oktober en op woensdag 23 oktober wordt De Waarbeek omgetoverd tot Halloween park. Meer info: Halloween bij de Waarbeek

#6
26 oktober: Halloween Kids Parade in de binnenstad van Enschede

Op 26 oktober kun je met al je vrienden de Halloween Kids Parade lopen. De parade slingert door de binnenstad van Enschede. Tijdens de week van halloween is de Walstraat omgetoverd tot openlucht spookstraat. De parade start om 14.30.
Voor meer informatie en om je in te schrijven kijk je op het Facebook event.

Dat waren onze tips voor jou voor deze herfstvakantie. We wensen je een te gekke herfstvakantie toe. En heb jij nog aanvullingen? Laat gerust hieronder of op Facebook een berichtje achter!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.