Dierentuinen in Duitsland: 5 x dierentuinen over de grens

Door

Als je naar de dierentuin gaat, kom je vanuit Twente al snel terecht bij de Apenheul of bij dierenpark Emmen. Waar je minder snel aan denkt, zijn de dierentuinen over de grens in Duitsland. Deze zijn vaak goedkoper én in de meeste gevallen nog dichterbij ook! Hieronder een aantal van deze dierentuinen uitgelicht.

Tierpark Nordhorn

We hebben een jaarkaart gehad van deze dierentuin, omdat het voor ons maar 20 minuutjes rijden is en het een geweldig park is voor kleinere kinderen. Bij ons zijn vooral de grote kinderboerderij, waar biggetjes en konijnen geaaid kunnen worden, de zeehondjes en de apen favoriet. En laat ik vooral de parkieten niet vergeten. Daar zijn ze niet weg te slaan. We moeten hier altijd net zolang blijven tot ze in ieder geval één, maar het liefst 5 parkieten tegelijk op hun arm hebben gehad. We sluiten altijd af in de speeltuin. Bij mooi weer kun je hier heerlijk buiten zitten met een kop koffie of een ijsje en bij slecht weer is er een geweldige binnenspeeltuin met een gangenstelsel onder én boven de grond. Vettt schreef al eerder over deze dierentuin in Duitsland. 

Dierentuinen in Duitsland

Zoo Osnabrück

Op minder dan een uur rijden vanaf Oldenzaal ligt deze fantastische dierentuin in het centrum van Osnabrück. Zorg dat je er op tijd bent, want je kunt je hier echt een hele dag vermaken. De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelddelen, waar heel veel verschillende dieren te bewonderen zijn. Door de ruime opzet en de prachtig aangelegde paden waan je je in sommige delen van de dierentuin echt in het buitenland. Onderweg is er voldoende gelegenheid om even een kop koffie te drinken, terwijl de kinderen zich uit kunnen leven in de speeltuin. Lunchen kan zelfs onder toeziend oog van een giraf of een nieuwsgierig aapje.

NaturZoo Rheine

Van jongs af aan is Ben al weg van pinguïns. We ontkwamen er dus niet aan deze dieren een keer in het echt te gaan bewonderen. En dat kan heel dichtbij huis, in NaturZoo Rheine! Wat hier het allermooiste is, is dat je bij de pinguïns in het verblijf kan komen. Ook voor de andere dieren is deze dierentuin echt de moeite waard. Er is voor ieder wat wils, van kinderboerderij tot beren. Als je in de juiste periode in deze dierentuin bent, hoor je continu geklepper van de ooievaars, die hier hoog in de bomen hun nesten bouwen. Een heel bijzonder gezicht…en geluid! Vettt blogger Evelin schreef eerder ook al over deze dierentuin in Duitsland.

Dierentuinen in Duitsland

Allwetterzoo Münster

De naam zegt het al: ook bij slecht weer is de dierentuin in Münster goed te bezoeken. Een groot deel van de route is namelijk overdekt. Hier kun je dieren van heel dichtbij bekijken en je mag ze zelf voeren. Apen en papegaaien kun je in hun verblijf opzoeken. Meerdere malen per dag voeren de zeeleeuwen een show op. Naast dieren, zijn hier ook voldoende speeltuinen en horecagelegenheden om even heerlijk te ontspannen. Ons volgende uitstapje naar de dierentuin zal deze worden, want de pinguïns gaan hier dagelijks aan de wandel door het park. Dat kan ik Ben toch niet onthouden.

Wildpark Frankenhof

Als we naar de Kettelerhof rijden, komen we er altijd langs, maar we zijn er nog nooit geweest: Wildpark Frankenhof. Een goede combinatie tussen een grote buitenspeeltuin en een dierentuin. Dit prachtig opgezette park ligt midden in de natuur en zowel jong als oud kan zich hier vermaken. Op zomerse dagen kan er met water worden gespeeld en kun je je eigen vlees braden op één van de aanwezige barbecues. Als de kinderen alle dieren hebben gespot, kunnen ze ook nog een rondje door het sprookjesbos wandelen of het trollenland bezoeken met zijn magische klimpaddestoelen.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of ik nog leuke dierentuinen in Duitsland heb gemist, heb je nog aanvullingen/aanraders? Let me know!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.