Voorjaars vakantie tips

De leukste tips en uitjes voor de voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie! We hebben de leukste tips en uitjes weer voor je verzameld. Wandel met een Alpaca, bezoek het Springkussen festival Twente, plons weer eens in een zwembad of een van de vele voorstellingen.

De museumfabriek

Het Rozendaal 11, Enschede

Volwassenen: € 12,50                                                                                                      Kinderen  4 t/m 17 jaar: € 10,00 Kinderen t/m 3 jaar: gratis. 
Budgettip: Met de familiejaarkaart heb je voor 25 Euro een jaar lang toegang tot de Museufabriek en Rijksmuseum Twenthe.

} Maandag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur 

Deze voorjaarsvakantie zijn er weer allerlei leuke workshops en activiteiten georganiseerd. Zo kun je jouw eigen melkwegstelsel maken, worden er verschillende spectaculaire shows door Mad Science gegeven en kun je aan de slag met fischertechnik. Kom van 19 t/m 27 februari ontdekken en creëren bij De Museumfabriek!

Avontura en/of krazy kangaroo

De Reulver 120, Enschede

Vanaf 6,50,- per kind 

}Avontura is maandag t/m vrijdag van 9:00-18:00 open
}Krazy Kangaroo van 10:00-20:00 (kids jump is van 10:00-11:00).
Let op; tijdens de reguliere jump-tijden mogen kinderen vanaf 2 jaar ook jumpen (onder begeleiding). Tijdens de kids jump is Krazy Kangaroo uitsluitend toegankelijk voor kinderen van 2 t/m 7 jaar.

Veel van jullie zullen zowel Avontura als Krazy Kangaroo wel kennen. Maar wat heel veel van jullie (die nog niet bij Krazy Kangaroo) zijn geweest nog niet weten is dat ze in hetzelfde gebouw zitten. Gelukkig kan je deze twee combineren en gewoon op je sokken tussen beide wisselen. Dus spelen en springen in 1, hoe leuk!

De Waanzinnige Speurtocht van De Beleverij

De Beleverij, Oude Boekeloseweg 31

34,95 per gezin (max 6 personen)

}20, 26 en 27 februari

Afgelopen kerstvakantie was dit weer een groot succes. Een speurtocht waarbij je helemaal opgenomen wordt in het verhaal mét echte acteurs!
Na zijn broer is nu Chris ineens spoorloos. Maar deze keer is er niemand verdwaald. Nee. Dit is iets magisch …. Maar goed hoe je het ook bekijkt, hij is nog altijd weg, foetsie, verdwenen. En nu Govert zijn toverbonen op heeft, is er van ‘terug-verdwijnselen’ geen sprake. Het ziet er behoorlijk zorgelijk uit. Zeg maar hopeloos. Een waanzinnige speurtocht!

Bossafari Sallandse Heuvelrug

Startpunt: Grotestraat 281, Nijverdal. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

5,- p.p.

}Dinsdag 22 februari van 14:00 uur tot 16:00 uur

Ontdek samen de natuur eens op een andere manier. Maak met je kinderen een korte ontdekkingstocht over de Sallandse Heuvelrug. Samen met de gids van Staatsbosbeheer doe je onderweg activiteiten waarbij je je zintuigen gebruikt. En met ruiken, proeven, zien en horen beleef je de natuur heel anders. Weet je wel wat voor verschillende geuren er allemaal in het bos zijn? Ook leuk voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen.

VETTT Tiener/familie uitje? Boek de Beat-the-Matrix eSCAPE ROOM

Wilgenweard, Nijverdal

Vanaf 19,50 p.p.

}Zie website voor de beschikbare dagen.

Je bukt en probeert de laserstralen te ontwijken. Je zoon is wat behendiger en weet ook de lichtknoppen uit te drukken. Dat scoort lekker! Een binnenuitje dat geschikt is vanaf ongeveer 8 jaar en wat je met je hele gezin kunt doen. 

Ga op zoek naar kabouters op het kabouterpad!

Startpunt: Grotestraat 281, Nijverdal

Kind t/m 12 jaar: € 3,50

}Van zonsopkomst tot zonsondergang

Het kabouterpad is een leuke korte wandeling voor de allerkleinsten! Met een puntmuts op voeren je kinderen verschillende opdrachten uit en luisteren ze onderweg naar een kabouterverhaal. Je krijgt ook een knapzak gevuld met lekkers! Het startpunt is bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

De Gruffalo van Meneer Monster (3 jaar en ouder)

Theater Hof88

10,00 p.p.

}Vrijdag 25 februari om 16:00 uur

Deze winter is succesvoorstelling De Gruffalo te zien in een speciale sneeuw-editie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling.

Maak een wandeling met Pony Sas!

Stal Denink, Mander

25 Euro (ongeveer 1 uur)

}Zelf in te plannen

Een uitje in de buitenlucht? Bij Stal Denink in Mander kun je op pad met een Shetlander. Je maakt een wandeling samen met de pony. En de kinderen? Die mogen meerijden op de rug van Sas!

Maak een wandeling met Alpacas!

Hoeve Zandbelt, Welmersweg 6, Markelo

Kinderen 10,00 p.p, volwassenen 19,50 p.p.

}Zelf in te plannen

Bij Hoeve Zandbelt kun je wandelen met alpaca’s. Hoe leuk is dat?! De prachtige boerderij is gevestigd in buurtschap Stokkum, bij Markelo, in Overijssel.

Geniet bij de Waterm0lle!

Watermolenweg 3, Haaksbergen

Gratis

} Dagelijks van 11:00 tot 22:00.

De Watermölle is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Vanaf hier kun je samen met je kinderen een wandelroute lopen van 3km, of het kabouterpad. Er zijn ook langere routes. Als het weer het toelaat is er een vuurschaal buiten en kinderen kunnen marshmallows kopen! Na afloop is het nagenieten met wat lekkers bij Restaurant De Watermolle.

Toern & Smikkeln

Startpunt: Restaurant Florilympha Lutterzandweg 16, De Lutte

Vanaf 37,95 p.p.

}Woensdag t/m zondag

Vintage Ride ontwikkelde samen met 6 verschillende restaurants ‘Toern & Smikkeln’. Rijd in eigen auto of gehuurd Volkwagenbusje en stop onderweg bij verschillende restaurants om van een gang van je diner te geieten! Mooie plekken waar je onderweg langskomt zijn o.a. het Lutterzand en Landgoed Singraven.

oyfo techniekmuseum

Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis. 4 t/m 17 jaar €9,50. Vanaf 18 jaar €12,50

Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 21.00 uur Zaterdag & zondag: 10.00 – 17.00 uur 

Het museum bezoeken mag gelukkig weer, dus breng een bezoekje aan Oyfo deze voorjaarsvakantie. Dit interactieve Techniekmuseum heeft een speciaal programma in de vakantie waarbij jullie je kunnen laten opsluiten in de tijdelijke escaperoom. Niet zo’n fan van escaperooms? Ze hebben ook Oyfo’s Museumbingo en hele VETTE maakpakketjes. Klik hieronder voor meer informatie.

Wonderryck

Oldenzaalsestraat 39, Denekamp

Kinderen tot 4 jaar gratis. 4 t/m 18 jaar €8,50 en vanag 18 jaar €9,50

} Dagelijks t/m zondag 28 februari vanaf 10.00, 14.30 en 16.00 uur

Bij Wonderryck hebben ze een speciaal programma voor jullie in de voorjaarsvakantie. Ze hebben verschillende dagelijkse activiteiten. Maar op een aantal dagen kun je Koningspython Loesje ontmoeten tijdens een Meet & Greet of wat dacht je van een gave demonstratie schapendrijven? Ook hebben ze een nieuwe tentoonstelling ‘Te wild voor jou?’.  

Twentelight

Vliegveld Twenthe

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 11,50 p.p, vanaf 12 jaar 13,50 p.p

} Alle avonden in de voorjaarsvakantie t/m zondag 27 feb (vanaf 18.00)

Honderden lichtobjecten vertellen het verhaal van jouw vrijheid aan de hand van de 9-jarige Sara. Zij droomt weg bij een verhaal van haar opa over de oorlog, en neemt je mee op reis. 

Het Erlebnispark van Emsflower is weer open!

Carl-von-Linné-Str. 1 48488 Emsbüren

Vanaf 9,50 p.p

} Vanaf vrijdag 18 februari maandag t/m zondag geopend van 10:00 tot 18:00

Het Erlebnispark van Emsflower bied een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Maar het is ook een prachtig indoor speelparadijs dat je combineert met een bezoek aan de aanliggende tropische tuinen waar je verschillende exotische dieren ontdekt. Of wandel door de vlindertuin waar honderden tropische vlinders rondvliegen! Het Erlebnispark bied een dagje uit voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer. Regels voor toegang tot het Erlebnispark zijn tot nu toe:
2G. Dus geldige Qr code of als je niet gevacineerd bent een testbewijs. Een FFP2 masker te dragen vanaf 18 jaar (ook vekrijgbaar aan de receptie)
Voor kinderen vanaf 6 jaar is een chirurgisch mondmasker voldoende. 
Tip: in Duitsland is het geen voorjaarsvakantie. Grote kans dat het een relatief ‘rustig’ vakantie-uitjes is dus.

Dierentuin Nordhorn

Heseper Weg 110, Nordhorn

Vanaf 7,- p.p

} Maandag t/m zondag van 09.00 tot 17.00

Onze buren hebben het al een tijdje wat beter voor elkaar zonder lockdown. Maar ook nu Nederland weer open is, is een bezoekje bij onze buren over de grens ook nog gewoon heel leuk.

Let op: er geldt in Duitsland 2G. Dus geldige Qr code of als je niet gevacineerd bent een testbewijs. Een FFP2 masker te dragen vanaf 18 jaar (ook vekrijgbaar aan de receptie) Voor kinderen vanaf 6 jaar is een chirurgisch mondmasker voldoende. Kijk voor de actuele regels op de site van Tierpark Nordhorn.

Tip: in Duitsland is het geen voorjaarsvakantie. Grote kans dat het een relatief ‘rustig’ vakantie-uitjes is dus. 

springkussen festival

Vliegveld Twenthe

€11,00 (ouders en kinderen van 0-2 jaar: gratis!)

} 22 t/m 26 februari van 10:00 tot 17:00

Deze voorjaarsvakantie kan je weer volop springen & dansen. Totaal 10.000 m² aan springplezier! Voor de allerkleinsten is er een speciale peuterhoek. Dit wil je niet missen, want we zorgen voor lekker veel zitplaatsen, een kleur- en knutselhoek, een lasergame-arena en er kan gedanst worden tijdens de kinderdisco! 

Mamma boe (4 jaar en ouder)

Concordia, Enschede

7,50 p.p.

} Z

Wanneer Ooievaar, na een lange reis vanuit Zuid-Afrika op de boerderij verschijnt en een nest begint te bouwen stelt Mamma Boe zichtzelf de vraag; wat is een thuis eigenlijk? Hoe weet ze nou zeker dat de weide en boerderij waar ze nu woont ook echt haar thuis is? Wat als er ergens anders iets beters is in deze grote, wijde wereld? Haar beste vriend Kraai worstelt om Mamma Boe te laten zien dat het gras niet groener is aan de overkant – maar dat je soms moet verdwalen om de weg naar huis te vinden…

De beste verjaardag ooit (4 jaar en ouder)

Concordia, Enschede

7,50 p.p.

}

Net wanneer een jong konijntje zijn verjaardag gaat vieren, moeten zijn ouders met zijn babyzusje naar de dokter. Het eigenwijze beestje besluit naar oma te gaan, want die is altijd aardig. De tocht door het bos, samen met zijn vriendjes, wordt een avontuur vol grappige, spannende en onverwachte voorvallen. Als de gemene vos is weggejaagd en iedereen na veel gepuzzel bij oma arriveert is weet het konijntje dat hij nog nooit zo’n geweldige verjaardag heeft gehad.

Captain Nova (8 jaar en ouder)

Concordia, Enschede

7,50 p.p.

}

Net wanneer een jong konijntje zijn verjaardag gaat vieren, moeten zijn ouders met zijn babyzusje naar de dokter. Het eigenwijze beestje besluit naar oma te gaan, want die is altijd aardig. De tocht door het bos, samen met zijn vriendjes, wordt een avontuur vol grappige, spannende en onverwachte voorvallen. Als de gemene vos is weggejaagd en iedereen na veel gepuzzel bij oma arriveert is weet het konijntje dat hij nog nooit zo’n geweldige verjaardag heeft gehad.

Krijg de Kleure! (4 jaar en ouder)

Livestream

Vanaf 7,50 p.p.

}

Was de kleur er altijd al en zie je hem nu pas? Heb jij zelf de kleur veroorzaakt? Hoe klinkt kleur eigenlijk? Kan je met kleur praten of dansen? Op het podium staan vier figuren die samen met het publiek op ritualis9sche wijze de kleurverandering ondergaan en manipuleren. In een spannende choreografie spelen zij strijkkwartetrepertoire van toen en nu.

Draai het om – Superrrkunstkids & workshops

Expositieruimte, Langestraat 56

De kinderexpo is gratis te bezoeken. De workshops kosten 7,50 p.p.

}

Elk jaar maakt een team kindercuratoren een expositie bij Concordia. Ze kiezen de kunstwerken, ze maken de teksten en helpen de ontwerper met het maken van een poster. Ze interviewen de kunstenaars en geven rondleidingen door de expositie. Dit keer zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties het uitgangspunt voor de expositie. Samen met de superrrkunstkids en kunstenaars dagen we de bezoekers uit na te denken over je eigen bijdrage aan een groenere wereld. In de doe-expositie ga je aan de slag met deze duurzame doelen, ontdek je vanalles over recyclen en upcyclen, en zie je op welke manier de natuur en plastic voor kunstenaars belangrijk zijn.

Rondom het thema worden deze voorjaarsvakantie creatieve workshops verzorgd waarbij je aan de slag gaat met afval.

De Baron van Münchhausen

Theater Sonnevanck, Enschede

Volwassen €10,- en kinderen t/m 12 jaar €7,50

} Woensdag 23 februari om 14:00 en 19:00

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

Ga wandelen! 

Verschillende locaties

Gratis

} Zelf in te plannen

Alle blogs die wij over wandelen schreven vind je op deze overzichtspagina. Er staan te gekke korte wandelingen tussen die je met kinderen kunt doen. Denk aan Kasteel Twickel in Delden, Waterpark Het Lankheet, vliegveld Twente of Het Piratenpad in Ommen!

Zwemmen

Verschillende locaties

Verschilt per locatie

} Zelf in te plannen

In de vakantie heb je natuurlijk tijd genoeg om te gaan zwemmen. Gelukkig hebben we in de omgeving Twente keuze genoeg qua zwembaden. Denk bijvoorbeeld aan Aquadrome, de Wilder of Twentebad.

Ijsbaan twente

IJsbaan Twente

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 6,75 p.p, vanaf 13 jaar 7,75 p.p.

}Maandag 21 februari t/m zondag 27 februari van 13.00 tot 16.00 uur

Tijdens de Familie Fun Middag is de hele ijsbaan beschikbaar voor vrij schaatsen voor gezinnen. En goed nieuws; in de voorjaarsvakantie is het elke dag Familie Fun Middag! Zo mag je een rondje in de tegengestelde richting schaatsen, ijshockey spelen op de buitenbaan of bijvoorbeeld met je slee of opblaasbare zwemband over het ijs schuiven! Daarnaast is het zelfs toegestaan om met schoenen op het ijs te gaan. Kom met je familie naar de ijsbaan en leef je uit!

Uit eten met kinderen

Verschillende locaties

} Zelf in te plannen

Twente heeft heel veel restaurants die hun best doen uit eten gaan leuk te maken voor kinderen én voor hun ouders (fijn). En dan heb ik het niet over de bekende vreetschuren of grote ketens, maar over fijne plekjes waar je gewoon echt goed kunt eten en gezellig kunt zitten en spelen. Wij hebben de 7 leukste plekken voor jullie opgeschreven.

Doe de huisnummer bingo!

Verschillende locaties

Gratis

} Zelf in te plannen

Een ommetje in je eigen wijk een nieuwe dimensie geven? Print de bingokaarten uit en ga op zoek naar de huisnummers op de kaart. Het wordt nog leuker als de eerste die bingo heeft een prijs wint! 

Haal nieuwe kinderboeken in een minibieb!

Verschillende locaties

Gratis

} Zelf in te plannen

Je vindt in Twente ontzettend veel Minibiebs. Een hele tijd geleden vroegen we jullie om locaties waar de minibiebs staan, dat heeft een hele mooie lijst opgeleverd. Pak de fiets, en ga samen op zoek naar een Minibieb in de buurt!