Genieten bij Bahia over de Duitse grens

Er schijnen mooie uitjes te zijn over de Duitse grens. Of het Vettt team dat wil testen? Natuurlijk willen wij dat. Sam, Thabang en ik mogen het eilandbad Bahia testen in Bocholt. Na een kijkje op de website van zwembad Bahia in Bocholt belooft dat veel goeds. Maar is het zwembad echt zo leuk? Wij zoeken het voor je uit!

Op naar zwembad Bahia in Bocholt

Op een druilerige maandag reden we richting Bocholt. Het is ruim drie kwartier rijden vanaf Enschede. Op de ruime parkeerplaats van het eilandbad Bahia hadden we zo een plekje voor onze auto bemachtigd. We liepen richting de ingang. Daar kregen we een bandje met een nummer (het lijkt op een horloge). Die heb je nodig voor je kledingkast en als je eten en drinken wilt kopen. Aan het eind van de dag betaal je alles in één keer (entree en wat je genuttigd hebt). Handig, want zo loop je niet met je portemonnee te zeulen. Ook elektrische apparaten zijn niet toegestaan; fototoestellen en mobiele telefoons laat je achter in jouw kastje. Dus verplicht offline… alleen maar genieten met je kinderen!

Wat is er te doen?

Het zwembad heeft een heleboel verschillende gedeeltes. Een zone met een stroming, een mooi ingericht peutergedeelte en allerlei gave glijbanen. Die met de zwemband vonden mijn kinderen het allerleukst, dan moet je halverwege de glijbaan naar beneden namelijk kiezen of je de langzame of snelle variant kiest (aqua choice). Je kan er ook bubbelbaden vinden, chillen in een grot en er is zelfs een zwembad met een cabriodak. Met mooi weer schuiven ze dat hele dak weg. Je kan bij dat bad ook de hoge en lage duikplank uitproberen.

Ook is er een buitenbad. De ligweide die daarbij hoort is geweldig; deze ligt tegen het bos aan. Ik zag steeds allemaal konijntjes voorbij huppelen. Wij hadden geen lekker weer om het gras uit te testen, dus we willen zeker een keer terug als het mooi weer is. We hebben wel buiten gezwommen… deze glijbaanfoto werd gemaakt door ‘moi’ in zwempak met 10 graden, brrr.

Zwembad Bocholt

Wat komt er uit deze test van Zwembad Bahia in Bocholt?

We doen best vaak leuke dingen, maar dit zwembad in Bocholt vonden mijn kinderen echt geweldig. Zwembad Bahia, was het mooiste zwembad waar ze ooit waren geweest. Dat vonden ze allebei! Nou, dat weet ik niet, maar dat dit een superleuk zwembad is, daar ben ik het helemaal mee eens. Het ziet er echt caribisch uit met overal palmbomen, waterfonteinen, parasols en strandstoelen. Wat ik zelf echt fijn vind is de temperatuur van het water, voor zo’n koukleum als ik was dat heel goed te doen. Als ik toch 1 puntje van kritiek mag noemen? Veel mensen weten dit zwembad al te vinden, want het was druk. Nou had ik er ook niet aan gedacht dat de meeste mensen in Duitsland vrij waren in verband met de dag van de arbeid. Dus op andere dagen is het vast een stuk rustiger en daarmee aangenamer. Na een uur goed opletten kreeg ik eindelijk een ligstoel te pakken. Eén stoel blijkt genoeg voor ons 3-en voor de hele dag, want Sam en Thabang kunnen met zo’n aantrekkelijk zwembad echt niet even rustig op een handdoekje komen liggen.

Zwembad Bahia in Bocholt

Zwembad Bahia in Bocholt

Meer info over zwembad Bahia in Bocholt

Een dagkaart voor zwembad Bahia in Bocholt kost € 13,00 euro voor volwassenen, kinderen betalen € 8,75 voor een dag zwemmen. Ga je met het gezin? Voor 32,50 heb je een dagkaart voor 2 volwassenen en 3 kids. Is 4 uur ook genoeg? Dan betaal je minder!

Er is een zelfbedieningsrestaurant waar je drinken en eten kan halen, zelfs frikandellen en kroketten. Toen ik Sam en Thabang een glas drinken liet halen kwamen ze aan met hele grote glazen (à la Duitsland). Het afrekenen aan het eind van de dag verloopt gesmeerd. Je rekent af en daarna gooi je jouw bandje in een soort poort, waarna je weer naar jouw auto kan lopen. Ideaal! Voor meer informatie zie de website van zwembad Bahia. Ze hebben er ook een aparte sauna, een saunatuin, massages, hamam (bijvoorbeeld de zeepschuimsensatie) en een Sansibar waar ze coole drinks en eten serveren. Klinkt goed!

Hebben jullie al eens in tropische sferen gezwommen bij Bahia? Wat vond je ervan?

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Linda
    juni 22, 2018

    Ik kom hier al van jongs af aan en het is er altijd heerlijk! Voldoende parkeerplek (zorg dat je als vrouw aan het stuur zit, dan mag je parkeren op de Frauenparkplatz dicht bij de deur!), meestal niet druk, en niet duur vergeleken met Nederland. En psssttt… het saunacomplex is goddelijk met een fantastische bar/restaurant met heerlijk eten voor Duitse prijsjes… maar niet doorvertellen hè, want dan is het vast snel niet meer zo heerlijk rustig. 😉