Dingen om thuis te doen als het regent

Door

Het kan best lekker zijn van die regenachtige dagen waarop de kinderen zich fantastisch vermaken en jijzelf een poging kunt doen om lekker boek kunt lezen. Hierbij een paar ideeën voor dingen die je thuis kunt doen op een regenachtige dag. 

1. Een hinkelbaan van washi tape

Toen ik laatst over straat liep begon Pippa spontaan te hinkelen, deze hinkelbaan leek me dus wel wat voor haar. Ik vond hem trouwens via Pinterest op de leuke site van Moodkids. Ik heb het nog niet getest maar het lijkt me wel een toppertje. Alleen hopen dat ze als de baan af is niet ineens wat anders wil doen, herkenbaar?!

Wat te doen met kids als het regent

Bron: Moodkids.nl

2. Speelhuis van karton

Ook zo’n knutselklus waar ik zelf zo blij van wordt. Ik vind het wel lichtelijk lastig dat er iemand bij is die ook wil helpen en de washi-tape dan net scheef plakt óf net die kleur gebruikt die ik lelijk vind. Maarja, loslaten en doorgaan. Er staat hier nog een mega plaat karton in de schuur dus ik heb geen excuus meer, dit huis moet er binnenkort gaan komen. Geen karton in huis? Rij even langs de supermarkt en je hebt zo een voorraadje ingeslagen. Ik vond dit leuke idee trouwens op de site van Pimpelwit Styling.

Wat te doen met kids bij slecht weer

Bron: Pimpelwit.nl

3. Organiseer een binnen-picknick

Dit doen wij best regelmatig en het is altijd een ware hit. Kleedje op de grond, kussentjes erbij, servetjes en borden én picknicken maar. Supersimpel en mega gezellig.

4. Kunst op de ramen

Dit had ik vroeg wel vet gevonden, als ik met stiften op de ramen had mogen tekenen. Met deze stiften die speciaal voor de ramen zijn zou dat goed moeten gaan. Ze zijn te koop bij Bart Smit, leuk om in huis te hebben!

Wat te doen met kids als het regent

Stiften voor op de ramen

5. Een binnenhut bouwen

Deze doet het hier altijd goed. Oude lakens, dekens, kleedjes en kussens verzamelen en lekker binnen een hut bouwen. Er is verder ook weinig voor nodig, een paar stoelen en/of een wasrek en bouwen maar.

Nog meer inspiratie voor leuke dingen als het regent?

Nog meer inspiratie vind je via Pinterest op Vettt’s bord: Rainy Days. Heb je zelf nog leuke ideeën, laat gerust hieronder een berichtje achter!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Ilse de Kreij
  juli 30, 2015

  Bij de Action hebben ze raamverf, doet het hier ook goed!

  • Vettt.nl
   juli 30, 2015

   Oh, dat is een goeie tip. Dankje, wist ik niet!!!