mei

vakantie tips

De leukste Coronaproof tips voor de meivakantie

We kunnen gelukkig alweer wat meer. De terrassen zijn open, en zelfs een aantal speeltuinen (met terras) zijn weer te bzoeken. In dit overzicht hebben we de leukste tips en uitjes voor de meivakantie voor jou verzameld. 

Maak een wandeling met pony sas

Stal Denink, Mander

20 Euro (ongeveer 1 uur)

}Zelf in te plannen

In Mander kun je een wandeling maken met Pony Sas of Bella. Via de website reserveer je makkelijk jouw tijdsblok. Voor veel kinderen is het écht een onvergetelijke ervaring, waar ze nog lang over napraten!

Doe mee met het Ponykamp van Manege De Hoefslag

Helmerhoekweg 9, Enschede

25 Euro

}3, 4 en/of 5 mei, van 10 uur tot 17 uur

Houdt jouw kind van pony’s en is hij/zij tussen de 6 en 12 jaar? Dan is dit ponydagkamp van Manege de Hoefslag de perfecte activiteit voor in de meivakantie! Inschrijven kan door te mailen naar info@manege-dehoefslag.nl

De natuur in met een scooter van Actief Twente

Actief Twente, Beuningen

Vanaf 25 Euro per scooter

}Dit kun je zelf afspreken. Het wordt aangeraden om minimaal 1 dag van te voren te reserveren. 

Afgelopen paasweekend ging Maryke met haar gezin op scooteravontuur. Volop genieten in een rustig gebied in Twente. Ideaal als je er toch even tussenuit wilt en wat leuks wilt doen.

Doe de Expeditie Polaroid van Actief Twente

Denekamperstraat 49, Beuningen (ov)

€ 43,25 per persoon

}Kijk voor de beschikbare tijden en dagen op de site!

Met een E Chopper ga je op zoek naar de plaatsen op de polaroidfoto’s. Op elke polaroid staat een vraag, welke je kunt oplossen door de plek waar de foto genomen is te vinden. Houd dus onderweg jullie ogen goed open, want je weet maar nooit wanneer je een plek. Een superleuk uitje voor het hele gezin, waarbij jullie goed moeten samenwerken.

Tandemfietsen en een terrasje bij De Watermolle Haaksbergen

Watermolenweg 3, Haaksbergen

€10,- per uur of €25,- voor een hele dag. 

}Tijdens de openingstijden, om te reserveren neem je contact op met De Watermolle

Stap samen op een ouder-kind tandem en verken de omgeving van Haaksbergen ter fiets! Er zijn tandems waar je met 1 of 2 kinderen op kunt. Uitgefietst? Strijk dan neer op het terras van deze prachtige locatie. Femke schreef een blog over dit leuke uitje. Je leest hem hieronder.

Terrassen en Midgetgolfen bij Florilympha in De Lutte

Lutterzandweg 16-1, De Lutte.

 €Voor Geschikt vanaf 3 jaar, 4,50 per persoon.

} Tijdens de openingstijden van Restaurant Florilympha. 

De natuur in, een terrasje pakken en ook nog iets actief doen? Dan is Florilympha in ‘t Lutterzand écht een fijne plek. Een ruim terras en een midgetgolfbaan in het prachtige natuurgebied ‘t Lutterzand.

Doe de tovertocht in De Lutte!

Bentheimerstraat 25, De Lutte.

Voor kinderen die lid zijn van OERRR of Natuurmonumenten €11.50, €14.50 voor kinderen die geen lid zijn, volwassenen lopen gratis mee (prijzen inc. eten en drinken)

} Tijdens de openingstijden van De Stroper. Deze vind je op de facebookpage: www.facebook.com/pannenkoekhoesdestroper

Een heerlijke activiteit zo in de vakantie. Ben je op zoek naar een leuke kinderwandeling in Twente? Vanaf Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte kunnen je kinderen met de ‘tovertocht‘ als échte tovenaar het bos ontdekken. Deze kinderwandeling loopt door het bos van landgoed Egheria. Tijdens de wandeling voeren je kinderen opdrachten uit. De wandelroute van 2 kilometer combineert een fijne buitenactiviteit mét een heerlijke afsluiter: een maaltijd van pannenkoekhoes De Stroper. Ellen schreef er een blog over.

Ontdek High Tech Almelo tour

Almelo

Gratis

}zaterdag 1 mei t/m zondag 16 mei van 10.00 uur-17.00 uur

Aan de hand van een routekaart loop je met je kinderen spelenderwijs door de binnenstad van Almelo. Met een tasje vol met attributen ga je op pad en op zoek naar plekken waar je een activiteit kunt uitvoeren, ontwikkeld door Mad Science. Zo combineren we leren en spelen! En dan op het eind van de tour afsluiten met een lekker ijsje bij IJscotheek Van Olffen. De tour is het leukst voor kinderen van de basisschool. Deze activiteit wordt aangeboden door de 12 hightech bedrijven van Stichting Ontdek Hightech Almelo.

Doe mee met de Vakantiespelen in Hengelo!

Wijkcentrum De Tempel in de Kasbah. Adres: Booggang 2.

 € 0,50

}3 tot en met 7 Mei

De Tempel nodigt alle kinderen uit heel Hengelo uit om te komen sporten, bouwen, spelen, zoeken, bakken, verven, hutten bouwen, optreden en nog veel meer. Kinderen kunnen meedoen aan een vossenjacht of smokkeltocht en op Bevrijdinsdag wordt er een groot Zeskamp georganiseerd. En er zijn springkussens, aquaballen, steltlopers en een suikerspinmachine!

Terras en wandelen: loop het kabouterpad of eekhoornpad Nijverdal

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

 € 3,50 per kind voor het kaboutertasje (t koop in het buitencentrum), € 1,50 voor het opdrachtenboekje bij het Eekhoornpad. De wandelingen zijn ook zonder boekje/tasje te lopen.

}Vrij toegankelijk. Het kaboutertasje en het boekje zijn tijdens de openingstijden van het Buitencentrum te koop.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is weer geopend! Dat betekent dat je heerlijk kunt wandelen, een bezoekje kunt brengen aan het buitencentrum (aanrader) én kunt genieten op het terras van Buitengewoon Lekker! Karen schreef eerder een blog over het eekhoornpad. Zie hieronder!

Bezoek speelpark Hoge Boekel! (Waarschijnlijk vanaf 11 mei)

Hoge Boekelerweg 410, Enschede

€ 8,00 & Begeleider 21+: € 4,00-)

}Elke Dinsdag t/m zondag, 10:30 tot 18:30

Speelpark Hoge Boekel is dé plek waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. De spectaculaire Spring Boot, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de Safari Jeeps en Hoge Boekel Express, niemand hoeft zich hier te vervelen. Let op! Hoge Boekel gaat naar verwachting 11 mei open, reserveren is dan gewenst!

Kom tulpen plukken bij ‘t Duvelshofke en pimp je eigen vaas!

‘t Duvelshofke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Kosten: €12,50 voor een bosje tulpen inc. vaas en benodigheden
Een los bosje tulpen kost €3,95

}Di t/m za 10.30 – 16.30 uur, zondag tijdens meivakantie 13.00 – 16.00 uur

Een bosje verse tulpen die trek je zelf uit de grond bij ‘t Duvelshofke. Deze superfijne plek in Oldenzaal heeft dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om tulpen te plukken. In de Landwinkel verkopen ze o.a asperges. Tip: reserveer de asperges 1 dag van tevoren. Dan weet je zeker dat je ook met asperges naar huis gaat!

Doe de Galloway sprokkeltocht bij ‘t Duvelshofke

‘t Duvelshofke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

€7.50 per persoon vanaf 12 jaar, kinderen €5,- pp vanaf 2 jaar.

}Reserveren is verplicht!

Tijdens deze wandeling gecombineerd met een sprokkelstop (3 of 9 km) vind je met een routekaart de weg. Je gaat samen op zoek naar een picknicktas, je telt de Galloway runderen en na afloop mag je een bosje bloemen plukken!

DIY workshop pakketten chocolade en mozaïeken

De pakketten zijn op reservering af te halen bij ‘t Duvelshofke; Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Volwassenpakket (17,50) – en kinderpakketten (7,50) inc. ingrediënten en uitgebreide beschrijving.
De DIY mozaïek pakketten kosten € 12,50 per pakket (2 voor € 23,-)

}Reserveren is verplicht!

Bij het Duvelshfke kun je leuke chocolade en DIY-workshop en mozaïek pakketten ophalen! Een superleuke activiteit met een heerlijke beloning. Met de workshopboxen kun je thuis aan de slag met het maken en versieren van heerlijke chocolade en wanneer ze klaar zijn dan kun je genieten van je eigen creaties! De DIY mozaïek pakketten zijn er met een unicorn, beer, konijn of tulp.

DIY: Stel je eigen slippers samen!

Landwinkel ‘t Duvelshofke; Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Verschilt per slipper

}Reserveren is verplicht! Vanaf maat 35.

In de pop-up store van de Landwinkel staat een aantal kraampjes van creatieve Twentse onderneemsters, zoals sieraden, keramiek en glas-in-lood. Kirsti groote Beverborg heeft hele leuke tassen en een slipperlijn, die je zelf kunt samenstellen met bandensets en accessoires. Op 27 april en 5 mei staat ze in de pop-up store om uit te leggen! Let op: Laat van tevoren weten dat je komt ivm. de maatregelen, en evt. maat doorgeven.

Kinderactiviteit: Jorienosaurus vakantiedagen

Jorienosaurus, Zaanstraat 22, Enschede

35 Euro

} Vrijdag 7 en zondag 16 mei van 10:00 – 16:00 uur.

Een heerlijke activiteit zo in de vakantie. Een avontuur met allerlei Jorienosaurus ingrediënten zoals kinderyoga, creatieve opdrachten, (buiten) spelletjes, verhalen vertellen, hutten bouwen en alles wat een vakantie zo leuk maakt. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Kanovaren en genieten op het terras aan het water bij de Wilgenwaerd. 

Sportlaan 6, Nijverdal

Verschilt per activiteit

}Kijk voor de actuele openingstijden op de site

Bij De Wilgenwaerd kun je terecht voor heel veel leukje activiteiten! Hoe heerlijk is het om met je gezin de omgeving vanaf het water te ontdekken. Huur bij De Wilgenwaerd een kano en geniet van de rust! Naast kano-varen is hier nog veel meer te doen: suppen, mountainbiken, of loop een doe een Kompas-speurtocht! 

Ga klimmen bij Avatarz!

Hengelosestraat 230, Deurningen

Vanaf €11,50 per persoon

}Kijk voor de actuele openingstijden op de site

Een bos saai? Ga dan eens naar AvaTarZ! Het grootste klimpark van Nederland, waar kinderen maar ook zeker volwassenen hun hart op kunnen halen. Er zijn verschillende parcours te boeken, die variëren in moeilijkheid.

Kampeer op een unieke locatie

Locatie: Campground Twente, Vliegeveld Twente

Vanaf € 84,50 per nacht (2 personen)

}Vanaf 23 april t/m de zomervakantie

Tot en met de zomervakantie kun je op een unieke locatie kamperen. Het bunkerpark van Vliegveld Twente is namelijk omgetoverd tot meest spannende Campground. Je overnacht in één van de luxe glamping accommodatie met volop avontuur voor kinderen én voor jou als ouder!!

Doe mee met de MaakMeeMaand van Tetem!

Thuis

Gratis

}Verschilt per zoomsessie

Ontdek deze meivakantie nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de online activiteiten van Tetem. Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn er Kidslabworkshops, waarin kinderen kunnen bouwen, maken en ontwerpen. Voor 6 t/m 15 jarigen is er het @Home programma waarin kinderen bijvoorbeeld kunnen leren programmeren. Neem vooral een kijkje op de site om te zien welke workshop bij jouw kinderen past!

Speel een Escape room spel in je eigen huis!

Thuis

Vanaf 12,95 Euro

}Helemaal zelf in te plannen

Dit leuke bedrijf heeft de FestivitiBox ontwikkeld. Een escape-room spel te maken dat thuis gespeeld kan worden door 1 tot 6 kinderen. Je hebt alleen een printer en computer/laptop nodig om het spel te kunen spelen. Hoe leuk om zoiets in de meivakantie te doen!

Landoed Kaamps: Koeien, konijntjes, geitjes, ijsjes en een speeltuin!

Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Gratis

}Zie website: Landgoed Kaamps

Houden jouw kinderen van dieren? Dan is een bezoek aan Landgoed Kaamps vast iets waar ze blij van worden. Je staat oog in oog met de koeien, je speelt in de kleine speeltuin en er zijn boerderijdiertjes. Er is een fijn terras bij en ze hebben heerlijk ijs! Vergeet niet via de Boerderijwinkel te gaan: de lekkerste huisgemaakte kaas.

De leukste terrassen met kinderen!

YES! De terrassen zijn weer open. Hoe fijn is dat?! Er zijn in Twente een paar hele fijne plekken waar jij op het terras kunt zitten en waar je kinderen ontzettend lekker kunnen spelen. Een ideale combinatie lijkt me zo! 

Hieronder vind je het complete overzicht.

Nog meer inspiratie nodig? Check deze lijst met tips voor activiteiten in en om huis!

We maakten een overzicht met leuke dingen die je in en om je huis kunt doen. Die vind je nu terug op Vettt. Leuke proefjes, paaseieren verstoppen in de tuin (kun je zelf even chillen), toffe DIY’s, paasknutsels die je kunt maken, hutten bouwen en nog véél meer!