Top vijf van zoete plekken

Ja…. ik ben er nogal van. Zoet! Ik zou er niet van moeten zijn, dat probeert m`n spiegelbeeld me ook regelmatig duidelijk te maken. Maar ik vind het zo lekker! Nu weet ik dat er tegenwoordig veel stemmen opgaan om te minderen in suikers, zeker ook bij kinderen, en daar heb ik wel begrip voor. De een bant suikers volledig uit het menu, een ander kijkt er helemaal niet naar. Voor mijn jongens maak ik de keuze om af en toe wel voor een zoete traktatie te gaan, zolang het in balans blijft. En dan genieten we er ook wel echt van! Dus hierbij een top vijf van leuke en zoete plekken in de omgeving van Enschede, geheel in willekeurige volgorde. Want hoe kun je nu kiezen uit al dat lekkers?!

Heel bijzonder

Bij het koekjes bakken is het toch vaak de kunst om wat deeg over te houden voor de koekjes en niet alles vòòr het bakken al weg te snoepen. Daar spelen ze bij `Heel Bijzonder` goed op in. Ze hebben er namelijk een cooky dough bar. Zo’n bakje met topping vult enorm, maar mocht je het niet op krijgen, dan kun je er thuis altijd nog een koekje van bakken. Het is verder ook gewoon een heel mooi zaakje, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. En de geweldige accessoires en meubels zijn ook nog eens te koop. Gewoon heel bijzonder dus! ‘Heel Bijzonder’ zit aan de Heurne 47, in Enschede.

Zoete plekken

Shakes en cakes

Ik zag op Facebook een berichtje langskomen van een freakshake en wist meteen: hier moet ik naartoe. Het is zó over de top dat je het bijna niet kunt geloven. En dat maakt het dan meteen ook zo gaaf. Een freakshake is een milkshake met donut en megaveel snoeptopping. Ze hebben erg gave varianten en gelukkig voor mijn kleine mannen ook een miniversie. Wij hebben het getest in de zaak in Oldenzaal, maar inmiddels zit er ook een winkel in Enschede. Bekijk het eens op shakesandcakesoldenzaal.com

Zoete plekken

Nienke’s

Het is zo´n lief, klein en roze zaakje dat mijn jongens het er heel fijn vinden. Er is een ontspannen sfeertje en de jongens kunnen er lekker op de grond liggen spelen terwijl ik geniet van een kop koffie. Nienke heeft heerlijke cupcakes in haar assortiment in veel verschillende smaken, al nemen wij ook wel graag een van de andere lekkernijen die er zijn, zoals de smakelijke chocolaatjes. Nienke`s zit aan de Korte Haaksbergerstraat 15, in Enschede. (ja, sorry… Enschede is echt mijn stad)

Zoete plekken

De Oale Zessprong

Oké, om m’n horizon te verbreden gingen we afgelopen weekend de stad maar eens uit. All the way to Usselo. Daar zit zo’n leuke theetuin! Het is niet speciaal voor kinderen ingericht, maar overal liggen kiezelsteentjes, ze hebben er kippen en een konijn, dus dan is het gemiddelde kind al erg gelukkig. Maar voor een middag mèt vriendinnen en zònder kinderen is het minstens zo geschikt. De Oale Zessprong heeft net een nieuwe kaart en ik vond hem heerlijk. Ik was juist in de ‘het mag allemaal wel weer wat minder’ stemming en zij hebben nu ook een aantal gezondere opties, zoals een bewuste brownie. Hier kun je ook gerust naartoe met iemand die minder van zoet houdt, want ook de hartige hapjes zijn een aanrader. Kijk anders eens op hun website, kun je vast watertanden bij de menukaart. www.deoalezessprong.nl

 

IJssalon

Een ijsje halen is natuurlijk altijd een vettte hit. Vroeger gingen we iedere vakantie een keer mijn vader ophalen van z’n werk in Hengelo. Het hoogtepunt was dan een ijsje halen bij van der Poel, wat een feest! Tegenwoordig hoeven we daar Enschede niet meer voor uit en zijn we er met enige regelmaat te vinden. Maar keuzes, keuzes… Want in Enschede zitten nog veel meer heerlijke ijssalons. Zoals Talamini, Heinink en de Pinguin/de Singel. En dan vergeet ik vast nog een heel aantal lekkere ijssalons in de regio. Waar moeten we ons volgende ijsje gaan halen?

Wat zijn jouw favoriete zoete plekken?

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete adresjes voor zoetigheid zijn, laat je het me weten? Vettt schreef al eerder of deze leuke locaties:

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.