Leuke bezigheid voor tweede paasdag: ‘Zoek het Ei’ van RTV Oost

Door

Ik was nog niet bekend met het virus ‘Zoek het Ei’ van RTV Oost, totdat mijn schoonzus in beeld kwam. Zij vroeg op tweede paasdag of ik mee ging zoeken naar het gouden ei, zo gezegd zo gedaan. Het is alweer de 9e editie van Zoek het Ei, een leuke activiteit voor jong en oud. Er gaan jaarlijks echt honderden mensen op zoek naar het ei.

Zoek het Ei van RTV Oost…

De eieren zoeken was voor ons gezin nog niet praktisch, aangezien mijn vriend op tweede paasdag meestal werkt en onze kinderen tot afgelopen jaar nog sliepen. Het zijn echte luiaards, want ze sliepen van 12.00 tot 15.00 uur. Laat staan om met 3 kinderen (in de Maxi-Cosi) te zoeken in weilanden, bermen, bosjes, bomen, enz. Maar dit jaar kunnen we eindelijk met alle kids zoeken naar de eieren.

Het idee

Op tweede paasdag gingen we met de familie brunchen bij de Morskieft. Mijn schoonzus vroeg of ik mee ging zoeken, want er lag een ei verstopt in Manderveen. Mijn ouders wilden wel even op de kinderen passen en zodoende konden mijn schoonzus en ik zoeken. De RTV Oost paashazen verstoppen 20 eieren en deze liggen ergens verstopt in Overijssel. Het zijn 19 zilveren eieren en 1 gouden ei met daarin natuurlijk de hoofdprijs. Een erg leuk concept, waarbij je aanwijzingen vindt via RTV Oost (Twitter, Radio, Facebook en rtvoost.nl). Aanwijzingen kunnen bestaan uit beschrijvingen van de locatie, een locatie op een kaart met een straal of een foto/video. In de loop van de dag volgen steeds meer aanwijzingen. Vaak is het een aanwijzing met een locatie, waarin je in een straal van 100 of 200 meter moet gaan zoeken. Wie het ei vindt, wint een prijs. In de eieren zit een uitleg met een code en een geheim telefoonnummer.

De paashaas

Op zoek

Wij gingen zoeken in Manderveen, in struiken, sloten, weilanden, onder dakpannen enz. De mensen die het concept (nog) niet kennen zullen denken:  Wat gebeurt hier, waar zoekt iedereen naar? Want mensen zoeken massaal in alle hoeken en gaten. Ik heb foto’s gezien, dat mensen door meertjes lopen om te zoeken naar het ei. Veel mensen kennen het virus nog niet, maar het wordt steeds bekender. Het is heel erg leuk om te doen en ook best spannend. Het is leuk voor het hele gezin, want jong en oud kan hier aan mee doen. We hebben nog net niet bovenop het ei gestaan, maar helaas hebben we het ei niet gevonden.

Iedereen enthousiast

Mijn schoonzus scheurt af en aan op zoek naar het ei. Mijn neefjes en moeder zijn even fanatiek en speurden ook al mee. Ik moet er altijd wel om lachen, want ze maakt op een dag heel wat kilometers en riskeert heel wat boetes. We hebben tot op heden nog geen ei gevonden, dus dit jaar moet het er maar weer eens van komen. Dit jaar kan ik eindelijk weer helpen, de kids slapen niet meer tussen de middag en kunnen mooi helpen zoeken ?. Die zien tenslotte een andere hoek dan ik zie (met 1.90 m. lang ?). Het gouden ei wordt meestal als laatste gevonden en is erg goed verstopt. De aanwijzingen zijn cryptischer en moeilijk te begrijpen. Er zijn medewerkers van RTV Oost op pad om live verslag te geven van het evenement (misschien moeten we dat maar eens volgen). Het Gouden Ei is de afgelopen keren te ver van ons vandaan verstopt, dus mijn schoonzus is daar nog niet naar op zoek geweest. In het Gouden Ei zit natuurlijk de hoofdprijs. Er zijn elk jaar vele leuke eierzoekacties maar dit is toch echt de leukste. Ik ben helemaal enthousiast over het concept ‘Zoek het Ei’.

Bretagne

Bretagne, de hoofdprijs.
Krijg jij ook zin in vakantie…

Zoek het Ei en win

Er zijn veel leuke prijzen met ‘Zoek het Ei’ te winnen. Onder andere een week vakantie naar Bretagne met 5 personen van Brookhuis reizen, 2 hoofdkussens van Bos Bedden, 2 kaartjes Mamma Mia de Musical van Ter Beek Reizen, een fashiongiftbox van Roetgerink en een Saré sauna arrangement voor 2 personen. Dus ga dit jaar allemaal op zoek naar het gouden ei op tweede paasdag (22 april) tussen 9.00 en 17.00 uur. Ik wens je heel veel succes.

Voor meer informatie: Zoek het Ei

Ken jij het evenement ‘Zoek het Ei’ ook en ga je zoeken naar het ei? Dan hoor ik graag jou/jullie ervaringen in de reactie.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.