Winter Dinoland in Zwolle (nog t/m 4 maart)

Dinoland in Zwolle stond al een hele tijd op ons lijstje met leuke familieuitjes. Ravi was er al eens met zijn neefjes en nichtjes geweest en had ons met zijn spannende verhalen enorm enthousiast gemaakt. Ook Bodhi wilde de levensechte dino’s graag eens van dichtbij zien, maar natuurlijk alleen als ik zijn hand vast zou houden. Dus toen ik een stukje in de Vettt Winterspecial voorbij zag komen over Winter Dinoland besloten wij de trein naar Zwolle te pakken en er een gezellig dagje uit van te maken. Winter Dinoland is nog geopend tot en met 4 maart, het ideale uitje in de voorjaarsvakantie ?

Wat kun je tijdens Winter Dinoland doen?

We zijn vanaf Enschede met de trein naar Zwolle gereden. Voor de kinderen een perfect begin van een dagje weg. Vanaf station Zwolle liepen we met 10 minuten naar Dinoland, de grote dino’s, die boven de bomen uitstaken, begroetten ons al van een afstandje. Ik maakte mij van te voren een beetje zorgen of er wel genoeg te doen was. Dinoland in Zwolle is toch vooral buiten en het was vreselijk koud, nat en grauw. Hoewel het park tijdens Winter Dinoland maar gedeeltelijk open is, is er binnen (en deels ook buiten) echt meer dan genoeg te doen en te zien.

Winter Dinoland Zwolle

GRRRRRR…

Eenmaal binnen kregen we een plattegrond mee en een stempelkaart voor de verschillende activiteiten. We besloten te starten met indoor lasergamen, volgens Ravi supercool! En dat was het ook, zelfs voor volwassenen ? We kregen een stempel op onze kaart en namen het op tegen het blauwe team in de indoor lasergame arena en wonnen ook nog! Vol euforie liepen we hierna via de prachtige China Light Dino’s, die buiten stonden en van binnenuit verlicht waren, naar het T-rextaurant. Winnen maakte hongerig!

Winter Dinoland Zwolle

Een prachtige ‘China Light Dino’

Indoor speelhal

De jongens doken toch eerst de ruime speelhal in. Hier staat een groot klimtoestel en hieromheen zijn er diverse interactieve games te spelen. Tussen het spelen door aten de jongens een Dinoland Menu. Hierbij kregen ze een muntje, waarvoor ze helemaal aan het einde iets leuks mochten uitzoeken. Als het aan de jongens lag wilden ze de hele dag wel in de speelhal blijven. Gelukkig haalde de belofte aan de megagrote Tyrannosaurus Rex ze over en liepen we via het winterplein, met knusse Finse Kota met daarin een wintervuur waarbij je heerlijk kunt opwarmen en marshmallows kunt maken, naar de overdekte T-Rexpeditie.

Winter Dinoland Zwolle

Hij is echt groot….

Een mega skelet van de Tyrannosaurus Rex

De T-Rexpeditie is een interactieve tentoonstelling (i.s.m. Naturalis) en draait om de Tyrannosaurus Rex. Er staat een mega skelet van de T.Rex op ware grootte, indrukwekkend hoor! Verder kun je er hier allerlei superleuke activiteiten doen waaronder: dino’s kijken met een VR-bril, dino’s maken met een 3D-pen en jezelf tussen dino’s fotograferen. Ook kleurden Ravi en Bodhi een kleurplaat in en door deze in te scannen kwam de dino tot leven op het scherm.

Winter Dinoland Zwolle

Zelf ingekleurde dino’s komen tot leven…

Ik was zelf erg onder de indruk van de grote zandbak met een geprojecteerd landschap erop. Door een berg van zand te maken ontstond er begroeiing, door een gat te maken ontstond er water. Dino’s kwamen tot leven op een bepaalde hoogte en zo kon je zelf je eigen landschap samenstellen met zand.

Winter Dinoland Zwolle

Spelen met zand en natuur

Metershoge zandsculpturen

Toen we in de T-Rexpeditie echt alles gezien en gedaan hadden liepen we de ruimte ernaast binnen. Hier zijn metershoge zandsculpturen te bewonderen, gemaakt door professionele zandcarvers. In deze ruimte konden de jongens ook nog een skelet blootleggen, zandtekenen en fossielen zoeken. Ravi is een echt verzamelaar, dus toen hij een haaientand vond was de glimlach niet meer van zijn gezicht te halen. Langzaam werd het steeds rustiger en buiten werd het donker. We besloten af te sluiten met een korte film over de vondst van de echte Tyrannosaurus Rex en verlieten Dinoland volmaakt tevreden via de dinowinkel, waar ze nog iets kleins mochten uitzoeken.

De jongens hebben zoveel vragen gesteld. Of het grote skelet echt is, of de eieren die er lagen echt zijn waar de dino’s vroeger leefden of ze allemaal konden zwemmen, wat ze aten of ze lief waren en of ze haren hadden. Geen idee of ze alles onthouden, maar het heeft wel indruk gemaakt! We liepen terug naar het station en mistten helaas net de trein… Gelukkig hoefden we niet heel lang te wachten en in de trein waren de jongens blij dat we zaten. We tuurden naar de lichtjes die voorbij zoefden en voor we het wisten waren we weer in Enschede.

Winter Dinoland is dus een dikke vette aanrader voor jong en oud. Meer informatie vind je op de website.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.