Wild van De Wilder in Haaksbergen

Pure nostalgie, vroeger toen ik nog een klein meisje was mochten we af en toe vanuit Nijverdal ‘helemaal’ naar het subtropische zwembad de Wilder in Haaksbergen. Wat een feest was dat. Nu zijn we meer dan 30 jaar verder en ga ik terug met mijn eigen kinderen. Zou het er nog steeds zo gaaf zijn? Wij deden de test.

Plonzen

Mijn kinderen zijn dol op water (ik heb dat zwem-gen absoluut niet) en tellen de dagen af tot we naar de Wilder gaan. Sam mag een vriendje mee, dus vertrekken we met zijn vieren. Nadat we ons in onze zwembroeken en zwempak hijsen en alles in een kluisje proppen, mag er geplonsd worden. En dat blijkt leuk hier. Ik kan me overigens echt niets meer herinneren van vroeger.

De jongens vermaken zich de hele middag met een draaikolk, een superlange glijbaan van 80 meter, met bommetjes doen, maar ook in de zwemkreek en het bubbelbad. Je kan even buiten zwemmen en er is zelfs een golfslagbad, hoe leuk is dat! Ik moet me mentaal altijd voorbereiden op een duik in het water en vind de temperatuur van het water eigenlijk nooit zo tropisch ;-).

De Wilder

De Wilder Waterspeeltuin

In de zomermaanden is het extra leuk hier… je kunt dan namelijk genieten van de waterspeeltuin. Met spetterende opblaasbare waterattracties en spelletjes in en rondom het water. Iedere dag organiseren ze speciale activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan een wipe-out, een bootcamp, een onderwaterparcours, het schat zoeken, stoelendans of een obstacle estafette run. Genoeg te doen dus. Op de dag dat wij er zijn staat ranja slurpen op het programma. Mijn kinderen hadden nou net even geen zin om hieraan mee te doen, maar het gaat erom wie het eerst met een groepje van vijf een hele emmer ranja op had geslurpt.

Wat nog meer

Het zwembad is erg overzichtelijk ingedeeld. De jongens heb ik telkens zo weer gevonden (mijn jongste is natuurlijk extra makkelijk te herkennen aan dat bruine kleurtje).

De Wilder

Het personeel is alert, Sam staat even te klungelen bij een kluisje en er komt direct iemand helpen. Er is voldoende toezicht van badmeesters en badjuffen, ook om mijn wilde mannetjes af en toe te corrigeren.

Ik heb het peuterbad ook nog even gecheckt, die is klein én fijn. Het is niet te rustig en ook niet te druk in het zwembad, eigenlijk precies goed. Ik heb ondertussen mijn eigen uitdaging: een paar leuke foto’s maken waar alleen mijn meegebrachte kinderen op staan (niet iedereen kan het delen van andermans lijven in badmode waarderen, ik moet er zelf ook niet aan denken om deze blog op te sieren met mijn eigen stippeltjeszwempak).

Ik ben blij dat mijn jongste zoon Thabang zijn ‘loertijdperk’ nu zo ongeveer heeft afgesloten. Toen hij net in Nederland was keek hij werkelijk zijn ogen uit. Dan stond hij alleen maar met open mond te kijken naar al die bikini’s, billen en tattoos die voorbij kwamen. Van zwemmen kwam toen weinig terecht. Dat is nu gelukkig wel anders, hij zit geen seconde op de kant.

We sluiten het zwembadbezoek af met friet, dat gaat er na zo’n actieve middag wel in. Mmm…

Tip: wij hadden een braskaart. Dan krijg je 1x een flesje drinken, 1 keer patat met saus en een softijsje. De braskaart is € 4,95. De entreeprijs is € 5,20. Voor meer informatie kan je kijken op www.dewilder.nl.

Conclusie

Ik zal echt niet weer 30 jaar wachten met een bezoek aan de Wilder. Wil je een keer lekker binnen zwemmen, dan is dit een loeigaaf uitstapje. De ‘zit-mijn-haar-nog-wel-goed-na-dat-geplons-stress’, de rimpeltenen en de matten die per ongeluk in je nek belanden nemen we natuurlijk voor lief. Ik ging in ieder geval met drie enorm blije koppies weer naar huis!

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.