Iedere donderdag verschijnen op Vettt de weekendtips Twente. Wij gaan op zoek naar de leukste dingen om te doen in je weekend voor jezelf of met je gezin. We gaan met het hele team op zoek naar de leukste activiteiten in de regio.  En heb je zelf tips of aanvullingen? Laat het ons weten, vinden we leuk! Dat kan door het formulier hieronder in te vullen.

8 juni t/m 13 juli  Ouder-Kindyoga lessen

Vrijdag start er weer een reeks ouder-kind yogalessen bij Jorienosaurus. De lessen worden gegeven aan de Voortsweg in Enschede en zijn geschikt voor kinderen van 2,5 tot en met 8 jaar. Voor meer informatie kijk je hier.

Zaterdag 9 juni: Duimelot voorstelling (vanaf 1,5 jaar oud)

Ik ga dit weekend voor het eerst naar het theater met Coco! Superveel zin in. Ze mag haar knuffel meenemen, heel tof!

Over de voorstelling: Duimelot geeft een slaapfeestje. Ze houdt erg van slapen, het liefst de hele dag. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek. Jullie mogen samen met Duimelot muziek maken, zingen, dansen en draaien, of gewoon lekker liggen en luisteren. Kom je gezellig wegdromen bij de maan? Of door de lucht zwieren als een veertje? Je mag je knuffel meenemen. ‘Duimelot’ is een sfeervolle theatersolo voor dreumesen en peuters vanaf anderhalf jaar. Maud Dolsma speelde en zong eerder bij Maas in ‘Alice in Wonderland’ en ze speelt ‘Fleur’ in ‘Flikken Maastricht’.

Voor meer informatie en tickets (7,50) kijk je hier.

weekendtips

8-10 juni: IVN Slootjesdagen (verschillende locaties)

In het weekend van 8 t/m 10 juni 2018  gaat IVN samen met (groot)ouders en kinderen van 4 t/m 12 jaar op avontuur langs de waterkant tijdens de IVN Slootjesdagen.

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Op ruim 150 plekken in het land staan IVN natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten.

Er zijn op verschillende slootjesdagen, georganiseerd door IVN. Met onder andere slootjesdagen in Enschede, Haaksbergen, Oldenzaal, Losser. Op de website vind je een overzicht met alle locaties.

 

Zaterdag 9 juni: Kindersterrenkijkavond (Lattrop)

Op deze bijzondere plek in Lattrop leer je alles over het heelal. Tijdens de kindersterrenkijkavond zijn de kinderen de baas in de sterrenwacht. Leer over de sterrenstelsels en bekijk (als het helder is) de sterrenhemel vanaf het planetarium. Voor meer informatie: Cosmos Sterrenwacht. 

Zondag 10 juni: Rijdag Museum buurtspoorweg (Boekelo/Haaksbergen)

Hij heeft heel lang op mijn t0-do gestaan, een ritje met de stoomtrein. Afgelopen herfst kwam het er eindelijk van en het was heel leuk. Je gaat daar écht een beetje terug in de tijd. De blog lees je hier.

Stoomtrein Boekelo

Zondag 10 juni: Ouder-kind yoga in het bos! (Hof Espelo, Enschede)

Jorienosaurus Kinderyoga organiseert een speciale Ouder-Kindyoga ochtend op Landgoed Hof Espelo voor de allerkleinste en hun vader of moeder. Een yogaochtend in het bos! Samen met je zoon of dochter ga je deze ochtend yogaoefeningen doen. Daarnaast gaan we ook het bos in; wat valt er te voelen, proeven, ruiken? Al je zintuigen worden heerlijk opgefrist en wat is er leuker dan zoiets samen te doen? We sluiten af met een heerlijke buiten lunch.Voor meer informatie kijk je hier. Geschikt voor kinderen van 2,5 tot en met 6 jaar.

Jorienosaurus Kinderyoga

9 en 10 juni: Kunst in het Volkspark (Enschede)

Dit weekend vindt de 25e editie van Kunst in het Volkspark plaats. Het hele park zal gevuld zijn met kunstenaars en er zijn allerlei optredens. Voor een overzicht van alle activiteiten kijk je hier.

t/m 1 oktober: Zandsculpturen Kasteel Warmelo (Diepenheim)

Zin in zand maar niet in strand? Bij Kasteel Warmelo kun je genieten van de meest prachtige zandsculpturen. Indrukwekkend en groot zijn ze. Ieder jaar wisselt het thema en dit jaar komen zowel nieuwe als oude sprookjes voorbij. Van Hans en Grietje en Meneer de Uil tot de Gelaarsde Kat. Vorig jaar waren wij er bij en deden we de speurtocht, ontzettend leuk! De foto boven deze blog maakte Tjeerd Derkink vorig weekend bij Kasteel Warmelo.

Zandsculpturen

Zandsculpturen

Zwemmen en chillen in Duitsland

Vorige week ontdekte ik Else am See, een heerlijke plek om te chillen. En het hoeft er geen 30 graden te zijn zoals toen wij er waren. Als het wat minder tropische is, kun je daar ook prima zitten. Een ideale plek waar de kinderen lekker uit kunnen razen en waar jij het zelf ook relaxed kunt hebben, love it! Vergelijkbaar met Else am See is Dragos am See, Evelin schreef daar onlangs een blog over.

 

Weekendtips Twente, heb jij aanvullingen?

Heb jij nog aanvullingen voor ons overzicht met weekendtips Twente? We horen graag van je, je kunt het formulier invullen om jouw tips met inspiratie voor het weekend met ons te delen.