Iedere week updaten we deze pagina met de allerleukste weekendtips voor ouders in Twente. We verzamelen leuke uitjes met kinderen in en om Twente voor jou zodat je niets hoeft te missen :-). Wij wensen je een heel fijn weekend en hopelijk vind je in onderstaande activiteiten inspiratie om met je gezin te gaan doen!

Hele weekend: Military Boekelo

Het hele weekend zal weer in het teken staan van de Military in Boekelo. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag is kinderopvangorganisatie Kinderdomein aanwezig voor leuke kinder-activiteiten. Uiteraard helemaal in paardenstijl!

Vanaf 13 oktober: De Kabouterweken van Staatsbosbeheer

Van 13 t/m 18 oktober zijn het de Kabouterweken bij Staatsbosbeheer. Tijdens de hefstvakantie maakt Staatsbosbeheer het nog leuker om met jouw kabouters lekker het bos in te gaan! Op deze pagina van Staatsbosbeheer zie je precies welke kabouterpaden meedoen. Hier in de buurt doet het kabouterpad Sallandse Heuvelrug in Nijverdal mee.

13 oktober: Workshop  Djembé Bibliotheek Enschede

In het kader van de kinderboekenweek worden er in de verschillende bibliotheken heel veel toffe activiteiten georganiseerd. In de bibliotheek in het Enschede centrum kun je meedoen met een workshop Djembé!

Afrikafestival

13 oktober: Voorstelling Joeltje en Troekel in Bibliotheek Enschede (4+)

Zaterdag om 11.00 kun je genieten van een gratis voorstelling in de bibliotheek Enschede. De voorstelling ‘Juultje en Troekel: ga je mee?’ is een vrolijke en beeldende voorstelling gebaseerd op een sprookjesboek. Het gaat over de vriendschap tussen Juultje en het boswezen Troekel. Hij is zijn zijderups kwijt en vraagt Juultje om hulp. Samen belanden ze in een sprookjesachtige wereld en beleven allerlei avonturen. Hun vriendschap wordt hierbij op de proef gesteld en uiteraard komt alles goed. Voor meer informatie kijk je hier.

13 oktober: Kledingbeurs Losser

Het schijnt dus dat je op dit soort beurzen hele goed koopjes kunt scoren! Heb je nog wat nodig voor komend seizoen dan moet je zaterdag dus echt even een kijkje nemen in Losser. Meer informatie vind je op de Facebook page.

 

14 oktober: Nick jr. Kleuterbios Hengelo

In Hengelo is dit weekend een bioscoop-ochtend speciaal voor kleuters. Het is dan minder donker, het geluid staat zachter en ze krijgen leuke extra’s! Voor meer informatie kijk je hier.

 

Altijd leuk!

Wil je wat leuks doen in het weekend maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Op dit moment zijn de weersvoorspellingen top, dus heerlijk voor bijvoorbeeld:

Een middag klimmen met het gezin bij Avatarz!

Of stuur vader en dochter op pad, zoals ik deed :-). Ze gingen samen een uur klimmen bij Avatarz en vonden het echt te gek! Je reserveert heel makkelijk op de website, dikke aanrader. Er is een parcours vanaf 6 jaar en vanaf 10 jaar. Marije ging deze vakantie bij Avatarz met haar 2 zoons het 10+ parcours doen, haar blog lees je hier.

Avatarz

 

Wandel de Speelbosroute in Nijverdal

In Nijverdal zit een heel mooi wandelpad dat perfect is voor kinderen. Ze gaan op zoek naar kabouters of eenkhoorns en de wandeling begint en eindigt bij Buitengewoon Lekker, een heel fijn tentje. Waar je perfect op het terras kunt vertoeven terwijl de kinderen spelen. We maakten er eerder een blog over ->Vlog: Speelbospad Nijverdal

Het vernieuwde klimbos bij Hof Espelo

Een fijn klimbos net buiten Enschede; het vernieuwde Klauterwoud bij Hof Espelo. Vettt bracht onlangs een bezoek aan het Klauterwoud, je leest er alles over in de blog!

Klauterwoud