De Weekendtips: 17 t/m 19 mei

Door

Het VETTT team is weer op zoek gegaan naar de leukste tips voor dit weekend in Twente. Iedere donderdag publiceren we de weekendtips op VETTT. Je vindt onze tips voor het weekend in een overzichtje. Heb jij zelf nog leuke weekendtips? Laat hieronder gerust een berichtje achter!

Zaterdag 18  mei: Het Zandkasteel meet & greet bij Sand in the City
(Enschede)

Op zaterdag 18  mei komen Koning Koos, Sassa en Toto van Het Zandkasteel naar Enschede. Om 12.00, 13.30 en 15.00 kun je ze hier live bewonderen! Er worden trouwens de hele week leuke activiteiten georganiseerd rondom deze mega zandbak die de hele maand mei in Enschede te vinden is, lees er in onze blog alles over: Sand in the City.

Sand in the city

Sand in the city

Zaterdag 18 mei: Brandweer Kids Event (Oldenzaal)

Kom op zaterdag 18 mei van 13.00 – 17.00 uur naar het Brandweer Kids Event, een brandweermiddag speciaal voor kinderen (en hun ouders). Beleef de brandweer spelenderwijs! Op de website vind je meer informatie over het event: Brandweer Kids Event.

weekendtip

17 en 18 mei: Kunsten op Straat (Hengelo)

Tijdens Kunsten op Straat wordt je compleet verrast. Dit kom je zomaar tegen: een vrouw die op het slappe koord halsbrekende toeren uithaalt. Een man die verkleed is als een enorme tuimelaar. Een dansend stel dat geen last lijkt te hebben van de zwaartekracht. Een clown die probeert contact met je te maken, ojé! Je zou bijna vergeten dat je… En dat is nou precies de bedoeling van ons straattheaterfestival.

In 2019 is het festival op vrijdagavond 17 en zaterdagmiddag 18 mei in Hengelo te zien! Onder het motto Wij kleuren de stad, in hetzelfde weekend valt ook WAK19 en Street Art. Dit weekend zullen straattheaterartiesten en kunstenaars zullen je pad kruisen. Voor meer informatie kijk je hier.

Zaterdag 18  mei: Open dag Zorgboerderij Erve Knippert (Haaksbergen)

Deze tip kwam van één van de VETTT-bloggers, online is het niet heel duidelijk of het leuk is voor kinderen dus ik heb even gebeld. En ik werd met de seconde enthousiaster!!! Deze zorgboerderij biedt dagbesteding voor ouderen, met als voornaamste doel dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Zaterdag 18 mei opent de Zorgboerderij tussen 11.00 en 16.00 uur de deuren voor alle belangstellenden. Extra bijzonder is dat tijdens de open dag de tweede zorglocatie op het erf officieel geopend wordt!

Voor kinderen is er van alles te doen. Zo is er een ontdekkingstocht op de boerderij. Je kunt de varkens, kippen en koeien voeren. Er zijn lammetjes op de boerderij, er zijn kuikentjes, je mag eieren rapen, de ranjakoe melken. Kortom een supertof uitje waarbij je een tof inkijkje in deze bijzondere zorgboerderij. Koffie en pannenkoeken zijn op deze dag gratis!

Je vindt zorgboerderij Erve Knippert aan de Hulstweg 11 in Haaksbergen. De open dag is van 11.00 tot 16.00.

Kinderboerderij Dondertman

Fotocredits: Femke Huetink

18 en 19 mei: Middeleeuws weekend bij Dragonheart (Enschede)

Vijf keer per jaar organiseert Dragonheart in Enschede een middeleeuws weekend. Waan je in de middeleeuwen en doe mee met leuke activiteiten. Kinderen kunnen gratis zwaarvechten, tegen een kleine vergoeding kunnen ze boogschieten maar bovenal voelt het alsof je in de middeleeuwen loopt. Voor meer informatie kijk je op de website: Dragonheart.

Zondag 19  mei: Doe- en draaidag bij Oyfo (Hengelo)

Iedere derde donderdag van de maand is er een doe- en draaidag bij Techniekmuseum Oyfo. En extra leuk, het museum vind je op loopafstand van het Centraal Station dus extra gaaf om met de trein te gaan!

Voor jong en oud is het een leuk spektakel om de oudere machines in werking te zien. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Hier zie en voel je hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven. Voor meer informatie kijk je op de website van Oyfo.

Oyfo Live

Oyfo Live

Zondag 19 mei: Kleuterbios Casper & Emma (Kinepolis, Enschede)

Dit weekend is er weer een kleuterbios. Om 11.00 draait de film van Casper & Emma bij Kinepolis in Enschede. Tijdens de kleuterbios staat het geluid wat zachter, de lichten zijn wat gedimd en na afloop krijgen de kinderen een filmdiploma!

 

Iedere zondag: Lazy Sunday bij de Twentsche Foodhal (Enschede)

Iedere zondag is er bij de Twentsche Foodhal een Lazy Sunday. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar. Voor meer informatie en om te reserveren ga je naar de site. Ik was er een tijdje geleden en schreef een blog over de Twentsche Foodhal met kinderen.

Hele weekend: nieuwe expositie bij De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Maar nu helemaal want er is een nieuwe expositie gestart! Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. Wij waren er in de meivakantie weer en stempelden supergave tasjes. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown!

Hele weekend: bezoek het Palthe Museum (Oldenzaal)

Bij het Palthe Museum ga je met een Ipad onder de arm, terug in de tijd! Vettt-blogger Ann was er een tijdje geleden en was echt onder de indruk. Een klein intiem museum met leuke verrassingen :-). Lees de blog van Ann over dit prachtige museum in de binnenstad van Oldenzaal hier: Palthe Museum.

 

Nog meer weekendtips: onze laatste blogs met VETTT leuke tips

We schreven de laatste tijd heel wat mooie blogs over leuke uitjes in Twente en omgeving. Misschien vind je hieronder nog wat weekendtips:

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.