Interview: Vincent Croce – Twentse Instagram fotograaf

Iedere maand vind je op Vettt een interview met een ondernemende moeder, deze maand geen moeder, maar een vader! Namelijk Vincent Croce, inmiddels een landelijke bekendheid door zijn prachtige foto’s van het mooie en unieke Twentse landschap. 

 

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Ik ben Vincent Croce, 34 jaar, woonachtig in Enschede en getrouwd met Marjolein. Samen hebben we 2 kinderen. Mats (4) en Chiem (2).

Sinds enkele jaren ben ik behoorlijk actief op Instagram, waardoor ook mijn passie voor fotografie is ontstaan. De onderwerpen in mijn foto’s zijn met name de Twentse landschappen. Inmiddels word ik op Instagram door meer dan 115 duizend mensen gevolgd! Ook heb ik al een aantal leuke marketingklussen via dit platform mogen verrichten.

Je fotografeert met name de Twentse natuur, wat inspireert jou het meest hieraan?

We leven in een prachtige regio waarin we zowel kunnen genieten van het stadsleven als van een aantal natuurgebieden. En dit zonder hiervoor grote afstanden af te hoeven leggen. Het typische Twentse coulisselandschap levert vaak compleet andere foto’s op dan elders in Nederland. Daar is er over het algemeen meer sprake is van vlakke, open landschappen. Ook mooi, maar minder spannend.

Op Instagram heb je 115.000!!! volgers, wat wil je met jou foto’s bereiken?

Dat is natuurlijk een krankzinnig aantal. Ik moet erg goed nadenken voordat ik kan zeggen wat ik zou willen bereiken; Het is namelijk allemaal voor de fun. Als ik hoor of lees dat mensen door een foto van mij besluiten hier in het weekend eens te gaan wandelen, is dat een simpel maar enorm mooi compliment.

Bekijk de prachtige foto’s van Vincent op zijn Instagram account.

Je hebt 2 jonge kinderen, gaan ze vaak met je mee?

We proberen er thuis altijd wel een keertje in de week eventjes op uit te trekken. Of dat nou op de fiets naar Losser is of lekker wandelen in het Witte Veen bij Buurse. En inderdaad, meestal gaat de camera dan mee. Is voor die kearlkes toch ook heerlijk!

Je kent Twente op je duimpje, waar moeten wij deze winter zijn?

Vincent Croce-Lutterzand

1) Wij gaan altijd bijzonder graag naar het Lutterzand. Een mooi stukje wandelen langs de Dinkel en daarna een bokbiertje bij Paviljoen Lutterzand of Florilympha.

Vincent Croce-Twickel

2) Landgoed Twickel is ook zo’n mooie plek, met goed begaanbare wandelpaden in een afwisselend landschap. Check de tuin van het kasteel als deze geopend is!

Vincent Croce-WitteVeen

3) Het Witte Veen tussen Buurse en Alstätte is ook echt een aanrader. Tussen de vrij lopende Schotse Hooglanders wandel.

 

Meer interviews lezen?

Iedere maand vind je op Vettt een interview met een ondernemende moeder of vader. Op deze pagina’s vind je alle interviews verzameld: Vettt interviews.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.