VETTTE TIP: Peuterzwemmen in het Twentebad

Door

Nu Coco 3 jaar is besef ik me steeds meer dat die fijn quality-time met haar straks niet meer zo vanzelfsprekend is. Oké, het duurt nog wel even maar vanaf januari 2020 gaat ze ook naar school. Stiekem vind ik dat best een beetje jammer. Op de woensdag-en vrijdag werk ik niet en heb ik eigenlijk de hele ochtend alleen met Coco. Maar heel vaak gebruik ik die ochtenden om de ‘noodzakelijke’ klusjes te doen. Schoonmaken, boodschappen, dat soort ongezellige dingen. Een paar weken geleden had ik een ingeving…we gingen peuterzwemmen in het Twentebad.

Peuterzemmen in het Twentebad

Toen Pippa nog een baby was ben ik eens met iemand van mijn zwangerschapsyoga clubje wezen babyzwemmen bij het Twentebad. Persoonlijk vond ik het nogal ‘heftig’ om met een baby naar het zwembad te gaan, maar ik moet zeggen dat als je dat wilt doen dat Twentebad wel écht de plek is. Er zijn grote familie kleedkamers, de kinderwagen mag mee tot het bad, er zijn bij het bad aankleedkussen en het water is lekker warm. Maar dit keer ging ik dus met de 3-jarige richting het Twentebad.

Ik bedacht me ineens dat ik over een paar minuten waarschijnlijk kinderliedjes zat te zingen in het zwembad met allemaal andere blije ouder. Maar toen deze woorden in de kleedkamer uit Coco’s mondje kwamen “Mama, ik vind dit écht leuk” was ik gesmolten. Kinderliedjes of niet, we gaan er een toffe ochtend van maken.

In het bad waar het peuterzwemmen is staat een glijbaantje, terwijl de baby’s nog lekker dobberen met vader/moeder/opa of oma warmen de peuters op in het ondiepe badje. Coco vind het te gek, van de glijbaan krijgt ze geen genoeg. Om 9.30 begint de les. De bandjes mogen af en we gaan beginnen.

Zingen, spatteren, plonsen en zwemmen

En jawel, daar stonden we met z’n allen in een kringetje het hele Peuterzwemmenliedjes-ritueel door te nemen :-). De lessen zijn populair, ik telde 18 (groot)ouders. Ik had niet het gevoel dat ik in een vast clubje terecht kwam, het lijkt erop dat iedereen meedoet met de les wanneer het hem/haar uitkomt.

In het kringetje beginnen we met bekende liedjes en minder bekende liedjes, er wordt gespetterd, er worden belletjes geblazen, kinderen worden(liefdevol) in de lucht geslingerd voor een lekker plons, en er wordt getrappeld. Mijn zangtalent is alles behalve fantastisch, daarbij mis ik nog wel eens een deel van de tekst. Maar het ging hier niet om mij, Coco vond het fantastisch.

Met allemaal nieuwe ‘vrienden’ een feestje bouwen in het water. Coco was helemaal in haar sas. Na het zingen zwemmen we met z’n allen richting het diepe zodat de kindjes van de rand kunnen springen. Teentjes over de rand en springen maar.

Een aantal andere onderdelen waren het zwemmen op de rug met kleine flippertjes aan, het oprapen/opduiken van een ring die ze zelf in het water gooien en het zwemmen op de buik met een hulpstuk van piepschuim. Na een half uurtje was het helaas afgelopen.

Na afloop staat er koffie, thee en ranja. Maar Coco had er geen oog voor, ze wilde verder zwemmen. Gelukkig is het recreatiebad ook gewoon open en daar mag je na de les ook gewoon naartoe. Het Twentebad heeft een heel leuk peuterbad met warm water waar ze naar  hartelust kunnen glijden en spelen!

Peuterzwemmen

Peuterzwemmen

Meer weten over het Baby-en Peuterzwemmen in het Twentebad Hengelo

Op iedere doordeweekse dag wordt er baby- en peuterzwemmen aangeboden. Het babyzwemmen start om 09.00 en duurt tot 09.30 en het peuterzwemmen start om 09.30 uur en duurt tot 10.00. Je hoeft je niet vooraf aan te melden en je kunt gewoon een losse les meedoen. Je kosten bedragen 4,50 Euro voor volwassene + kind. Wij komen zeker terug!

Waar: Twentebad Hengelo
Wanneer: iedere doordeweekse dag
Leeftijd: Babyzwemmen (4 maanden tot 1,5 jaar), Peuterzwemmen (1,5 t/m 3 jaar)
Kosten: 4,50 Euro per les
Meer informatie: Baby en Peuterzwemmen Twentebad Hengelo

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.