Even weg met kerst: 5 te gekke vakantieparken in Duitsland

We verheugen ons allemaal op het aankomende kerstweekend. Met Kerst ligt de werkmail even stil en het is tijd om te genieten van je dierbaren. Van de luxe brunch door naar de overvolle gourmettafel. Maar ons gezin richt de kerstdagen dit jaar ietsje anders in. We pakken de koffers in en vertrekken met kids en gourmetstel naar een vakantiepark, waar we hopelijk genieten van een witte kerst. Tip: onderaan de blog vind je 5 te gekke vakantieparken in Duitsland.

Wat houd ik van de gezellige kersttijd! De kerstboom versieren met de kids, Mariah Carey op de achtergrond, warme choco erbij… je ziet het zo voor je! Met de kerstdagen zelf heb ik eerlijk gezegd ietsje minder. Bij wie gaan we eten, wat gaan we eten en wat gaan we nog meer eten. Zoiets wordt het meestal bij ons. En natuurlijk geniet ik volop van al die lieve mensen om ons heen die we eigenlijk te weinig spreken. Maar dagenlang dineren is niet zozeer aan mij besteed. Dat ik het tegenovergestelde van een keukenprinses ben en stress krijg van het bereiden van een kerstdiner kan hier natuurlijk ook iets mee te maken hebben…

vakantieparken in Duitsland

De kerstboom versieren met de kids, Mariah Carey op de achtergrond, warme choco erbij…

Witte kerst

Daarom gaan wij geregeld weg met Kerst. Zo ook dit jaar. Sauerland is de bestemming. Duitsland is natuurlijk reuzegezellig met Weihnachten. En in Sauerland bestaat er ook nog een redelijke kans op een witte kerst, hoe fijn is dat! We twijfelden tussen een Airbnb-huisje of een van de vele vakantieparken in Duitsland. Het werd dit laatste, zodat we bij slecht weer toch nog faciliteiten achter de hand hebben.

vakantiepark in Duitsland

Midgetgolfen is altijd leuk, zelfs in de winter!

Op de ski’s

Mijn jongens van 8 en 6 jaar staan te springen om een keertje te skiën. We zijn van oorsprong geen skiërs, dus het wordt één grote test. De jongens krijgen thuis een paar proeflesjes bij Snowise in Deurningen en dan hopen we dat ze de kinderpistes zonder botbreuken afkomen. En wie weet gaan we daar met zijn vieren nog op skiles. De rest van de dagen hopen we te gaan vullen met sleeën, sneeuwwandelingen en sneeuwballen. En kerstavond vieren we natuurlijk met de kerstman, gourmetten, ijstaart en nog veel meer lekker eten. Want het blijft natuurlijk kerst…

5 tips voor mooie vakantieparken in Duitsland:

 • Center Parcs Hochsauerland (3 uurtjes vanaf Twente)
  Dit park gaan wij deze Kerst voor je testen. Het ligt tussen Willingen en Winterberg, heeft een erg mooi zwembad en ligt dichtbij mooie dorpjes met veel leuke restaurantjes.
 • Landal Sonnenberg (4 uurtjes vanaf Twente)
  Twee jaar geleden bij dit park nabij de Moezel geweest met kerst. Heel gezellig, mooi zwembad en een indoor speeltuin voor kleine kinderen. Prachtige wandelingen in de heuvels. Verder enorme leuke stadjes waar je terecht kunt voor Kaffee mit Kuchen.
 • Ferienpark AquaMagis Resort (2,5 uur vanaf Twente)
  Nog nooit geweest, maar al die glijbanen… Daar zouden mijn jongens heel blij van worden! En ook prima te combineren met een bezoek aan Winterberg.
 • Landal Salztal Paradies (4 uurtjes vanaf Twente)
  Staat hoog op mijn kerstlijstje. Dichtbij het kindvriendelijke skigebied Harz. En een subtropisch zwembad om weer warm te worden.
 • Landal Winterberg (kleine drie uur vanaf Twente)
  De naam zegt het al, vlakbij Winterberg. Een super park met alles wat je nodig hebt. Maar wel snel vol geboekt in het winterseizoen en dus moeilijk om een leuke aanbieding te scoren.
Weg met kerst

In Duitsland krijg je in de winter al snel een heel warm vakantiegevoel.

 

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.