Tip: zelf uitnodigingen voor een kinderfeestje maken!

Ondanks dat het kinderfeestje van Isolde dit jaar een paar maanden is uitgesteld door het coronavirus, is het er niet minder leuk om geworden. Na heel wat geduld te moeten opbrengen kon het feestje gelukkig toch doorgaan. Natuurlijk mogen de uitnodigingen voor een kinderfeestje niet ontbreken. Dat is al een feestje op zich als ik zie hoe enthousiast de kinderen worden als ze een uitnodiging krijgen. Dit keer hebben we van de uitnodigingen mini cadeautjes gemaakt.

uitnodiging voor een kinderfeestje

Wat heb je nodig voor deze uitnodigingen voor een kinderfeestje

Je kunt het natuurlijk helemaal op je eigen manier doen, het maken van de uitnodigingen. Dit is hoe wij het hebben gedaan. Geef je een feestje in een bepaald thema, dan is het natuurlijk helemaal leuk om het thema in de uitnodiging te verwerken. Zo gaf Vettt-blogger Chantal laatst een heel leuk jungle-feestje. Ben jij nog op zoek naar tips voor een leuk kinderfeestje, check dan onze laatste kinderfeestblog even!

Aan de slag met de uitnodigingen voor het feestje

Als je alle spulletjes binnen hebt voor het maken van de uitnodigingen dan kan het leukste werk beginnen: de uitnodiging voor het kinderfeestje maken.

 1. Vouw de doosjes zoals aangegeven op de verpakking
 2. Schrijf de namen van de kinderen op de Cadeaulabels
 3. Knip de vellen papier in brede stroken en vouw ze 1x dubbel (kijk even hoeveel tekst je erin zet, pas de breedte daar op aan)
 4. Schrijf de informatie op de briefjes (tijd, gehaald/gebracht, enz)
 5. Vrolijk het op met de leuke stickers.
 6. Rol de briefjes op en doe er een lintje om, hiervoor gebruikte ik de sterrenslinger, die ik in kleine stukjes knipte. Maar je kunt natuurlijk ook een leuk lintje of stukje touw gebruiken.
 7. Doe wat glitters met het briefje in het doosje
 8. Doe het doosje dicht en hang het kaartje eraan
uitnodiging voor een kinderfeestje

Tips voor de uitnodigingen voor een kinderfeestje

Erg leuk om zoiets te geven en te krijgen vind ik zelf. Een paar tips voor het maken en geven van de kinderfeest uitnodigingen. En heb jij zelf nog tips voor de uitnodiging voor een kinderfeestje? Deel ze vooral met ons, dat kan door hieronder een comment te plaatsen!

 1. De regels voor het overhandigen van de uitnodigingen voor een kinderfeestje verschillen per school. Op sommige scholen mag de uitnodiging voor het feestje niet op school uitgedeeld worden.
 2. Zorg dat je alle informatie op de uitnodiging hebt staan:
  – De naam van de jarige en hoe oud de jarige wordt
  – Datum en start en eindtijd van het feestje
  – Locatie van het feestje op de uitnodiging.
  – Worden kinderen gebracht en gehaald door ouders?
  – Kledingvoorschriften: is het handig dat ouders rekening houden met kleding? Denk aan oude kleding of laarzen of misschien mogen de kinderen wel verkleed komen?
  – Laat het weten als je van de ouders wilt weten of het kindje kan komen
  – Zet jouw contactgegevens op de uitnodiging.

Over Marscha

Meer blogs van Marscha lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.