Er op uit in de voorjaarsvakantie: de leukste uitjes!

Door

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. We hebben de leukste inspiratie voor uitjes in en om Twente voor je verzameld. We wensen je een hele gave vakantie!

1. Voorjaarsvakantie bij Techniekmuseum Oyfo (Hengelo)

In de voorjaarsvakantie kun je bij Oyfo Techniekmuseum weer lekker aan de slag met doepakketjes. Maak bijvoorbeeld iets met zonnecellen, ontwerp je eigen button of ga je liever houtbranden of solderen? Tijdens de voorjaarsvakantie kun je dagelijks uit deze en nog veel meer technieken kiezen! Verder is er een Doe- en draaidag (16 feb) en er is een fototentoonstelling over ‘Boeren en Telers’. Ook is het museum extra geopend. Een superleuke tip: ga met het openbaar vervoer. Kinderen vinden dat vaak fantastisch! Techniekmuseum Oyfo ligt op loopafstand van het Centraal Station!

voorjaarsvakantie

2 Kom op Stoom in de MuseumFabriek (Enschede)

Het is één en al stoom bij De MuseumFabriek. We kennen allemaal wel de witte wolken uit een schoorsteen, een oude stoomlocomotief en een waterkoker. Dat is allemaal stoom. Maar wat is stoom nu eigenlijk? En hoe ontstaat het en wat kun je er allemaal mee? Dat ontdek je deze vakantie bij De MuseumFabriek! Wat is het, hoe kan het worden gebruikt als aandrijving en hoe zette de uitvinding van de stoommachine de wereld in de negentiende eeuw op z’n kop. Kom ‘Op Stoom’ in het museum! Rondom het thema zijn er allerlei extra activiteiten en is er zelfs een stoomtrein waarmee je een ritje kunt maken. Klik hieronder voor het programma.

VETTTE Tip! Familiekaart
Voor maar € 24 per jaar bezoek je met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (<18 jaar) het hele jaar door Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek.

Voorjaarsvakantie

3. Voorjaarsvakantie bij Concordia (Enschede)

Een mooi en vol programma deze vakantie bij Concordia met voorstellingen, films en workshops. Het is de laatste week dat je van de expositie ‘SAMEN!’ kunt genieten maar er is nog veel meer!

Workshops bij Concordia

Rondom de expositie ‘SAMEN!’ zijn er aan aantal leuke workshops:

Zaterdag 15 februari: Workshop dieren maken met fruit (4+)
Met tomaatjes, worteltjes, komkommertjes en satéprikkers bouw jij je eigen dier. Meer info en reserveren >>

Zaterdag 22 februari: Drukken met scheerschuim (6 +)
Bedruk je eigen linnen tas met een speciale techniek waarbij je gebruik maakt van scheerschuim! Meer info en reserveren >>

Kinderfilms bij Concordia

Daarnaast zijn er een aantal toffe films in de gezellige bioscoop boven SamSam. Een ander bijkomend voordeel de bioscooptickets heb je al voor 6,50 Euro! En ik vind het daar zo gezellig en in de pauze is er een glas gratis ranja van SamSam!

Vanaf zondag 16 februari: Miniscule 2
Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden aan de andere kant van de wereld. Een totaal nieuwe kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten niet op hun kop zitten. Meer informatie en tickets >>

Vanaf zondag 16 februari: Jacob, Mimmi en de pratende honden
Jacob moet een week logeren bij zijn nichtje Mimmi, maar onverwacht wordt het in deze kleurrijke animatiefilm toch een verrassend avontuur.
Meer informatie en tickets >>

voorjaarsvakantie

Voorstellingen bij Concordia

Dinsdag 18 februari: Superloeser (5)
Spannend en hilarisch avontuur voor jong (en zeker ook oud!) over hoe je het beste omgaat met je talenten. Meer informatie en tickets >>

Donderdag 20 februari: Flat (6+)
Prachtig poppentheater voor de hele familie over de flatbewoners Willem en Ella. Meer informatie en tickets >>

4. Spelen en Blacklight Midget Golf bij De Morskieft in Reutum

Met iemand afspreken terwijl de kinderen lekker spelen? Dan is de speeltuin van De Morskieft perfect. Wil je juist iets samen met je kinderen doen of wil je zoon/dochter iets tofs met vriendjes/vriendinnetjes doen? Plan dan een bezoek aan de Black Light Midget Golf!

5. Verkozen tot leukste uitje van Overijssel: De Flierefluiter in Raalte

Op het platteland in Raalte, ligt 40.000m2 speelplezier. Je kunt hier zowel binnen- als buitenspelen.Binnen zijn er twee etages vol speeltoestellen en buiten vind je meer dan 35 speeltoestellen, een trampoline park en zelfs een kinderboerderij. Verken het terrein op skelters, maak een ritje op één van de pony’s of glij van één van de vele glijbanen. Voor de kleinere kinderen is er een apart speelgedeelte, zowel binnen als buiten! En De Flierefluiter is voor 2020 uitgekozen tot het leukste uitje in Overijssel! Meer informatie: De Flierefluiter Raalte

voorjaarsvakantie

6. Voorjaarsvakantie bij Landgoed Kaamps (Deurningen)

Ik ben fan van Landgoed Kaamps. Het is er eigenlijk altijd superleuk. Er is een mini kinderboerderij, een speeltuintje én er zijn koeien. Als je over de ‘Belevingsboulevard’ loopt dan heb je rechts van je de koeien en links zie je hoe kaas gemaakt wordt. En die kaas kun je in de winkel proeven en kopen. In de winkel staan allemaal bakjes met de fantastische kazen die je kunt proeven, zo leuk! Komende voorjaarsvakantie wordt er een leuke knutselactiviteit verzorgd!

19 & 21 februari: kom Carnavalsmaskers versieren
Landgoed Kaamps heeft ook in de voorjaarsvakantie activiteiten, des te meer reden om een bezoekje te brengen! Je kunt lekker creatief aan de slag met je eigen carnavalsmasker. Let erop dat je je wel even aanmeldt, zie hieronder voor meer informatie!

Data: woensdag 19 februari, 14.00 uur en vrijdag 21 februari 10.00 uur
Kosten: €3,50 p.p. (incl. ranja en carnvalscakeje
Aanmelden: info@kaamps.nl

Carnavalsmasker

7. Voorjaarsvakantie bij Creatief Atelier Kijk & Doe (Almelo)

Martine van Kijk&Doe heeft voor VETTT ook een aantal ouder-kind workshops georganiseerd. Het is écht een aanrader. Het waren alle keren superrelaxte knutselmomenten. De meeste kinderen overtroffen de verwachtingen van de ouders. Ze waren super geconcentreerd en lekker bezig. Heel tof! Bij Kijk & Doe zijn er in deze voorjaarsvakantie weer allerlei creatieve workshops voor kinderen die graag creatief bezig zijn.
Klik hier voor meer informatie>>

voorjaarsvakantie

8. Voorjaarsvakantie activiteiten bij KreaFeel in Overdinkel

Mirella van KreaFeel is nog maar net gestart, maar wat heeft ze het prachtig voor elkaar. Vanuit haar Creatief Atelier verzorgt ze kinderfeestjes, ouder–kindworkhops maar ook creatieve kindercoaching en ze verzorgt ‘creatieve troost’ voor op een uitvaart. Kortom: ze doet prachtige dingen! En in de voorjaarsvakantie kun je meedoen aan vakantieworkshops die van van maandag t/m donderdag organiseert. De workshops zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en starten vanaf 2,50 Euro.

Meer informatie: KreaFeel

kinderfeestje in twente

9. Voorjaarsvakantie bij de Troubadour (Tubbergen)

Bij de Troubadour kun je lekker eten, lunchen of gewoon een kopje koffie drinken. En dat terwijl jouw kinderen lekker spelen in de vernieuwde buitenspeeltuin, maar ook binnen is er genoeg te spelen in het binnen speelgedeelte. De Troubadour is een heerlijk plekje op het Twentse platteland.

de troubadour

de troubadour

10. Krazy Kangaroo & Avontura

Als je het mij vraagt is dit in de voorjaarsvakantie het perfecte uitje. Spreek lekker met een vriend(in) af, laat de kinderen samen spelen en jullie kletsen lekker bij. Wist je dat je ook een combiticket kunt reserveren? Je mag dan eerst een uur jumpen bij Krazy Kangaroo en daarna ga je zo door naar Avontura dat bevindt zich namelijk in het zelfde gebouw!

Tip: Tussen 17.00 en 19.00 spring je bij Krazy Kangaroo voor een daltarief (10 Euro per uur).

Krazy Kangaroo

11. Zwemmen tijdens de voorjaarsvakantie

Bij veel kinderen staat een dagje zwemmen op de absolute wish-list in een schoolvakantie. Een tip van mij voor jou: in Haaksbergen (en de Achterhoek) valt de vakantie één week later waardoor het daar (misschien) wat rustiger is als in de Twentse baden. In Haaksbergen is De Wilder een mooi bad met een nieuwe toffe glijbaan! En in Duitsland is er geen vakantie, maar zijn veel zwembaden wel geopend. Een aantal Duitse baden waar wij al over schreven:
–  Nettebad in Osnabruck
–  Zwembad bij Centro in Oberhausen
–  Zwembad H20 in Herford

12. High Tea-en met je kind(eren)

Superleuk om te doen én een keer wat anders, ga High Tea-en! Vettt blogger Marloes deelt haar favoriete High Tea plekjes met je, die lees je hier. Heleen bezocht vorig jaar Landgoed Kaamps voor de Kinder High Tea, ok een dikke aanrader!

13. Duitsland, ideaal tijdens de voorjaarsvakantie!

Tijdens onze schoolvakanties, hebben de Duitse kinderen vaak geen vakantie. Een goede reden dus om het grensgebied in Duitsland te bezoeken want hier is het dan relatief rustig. Een aantal tips van ons:

Kettelerhof

Veel mensen denken bij Kettelerhof dat het vooral in de zomer geschikt is, maar niets is minder waar. Sinds dit seizoen is er namelijk ook een fantastisch binnengedeelte, we denken dat het fantastisch is, we zijn er namelijk nog niet geweest :-). De verwachtingen zijn ontzettend hoog, want Kettelerhof is gewoon supergaaf! Lees hier de blog die Vettt blogger Maryke schreef toen ze er met haar 2 zoons naartoe ging.

Dierentuin Duitsland

De Duitse dierentuinen zijn vooral op de dagen dat het wat mooier weer is heel leuk.  De eerste twee zijn wat kleiner maar wel erg leuk, de laatste is echt een stuk groter.

Dierentuin Rheine

Lego Discovery Center &  Sealife

Nog zo’n geheim over de grens, in Oberhausen vind je het Lego Discovery Center en Sealife. Ik noem ze beide omdat ze vlak bij elkaar liggen en je op de website een combi-ticket kunt boeken zodat je ze allebei kunt bezoeken. Meer info vind je op de website van Lego Discovery Center en van Sealife Nog meer tips?

14. Ga schatzoeken in het Lutterzand!

Dit is echt superleuk: wandelen door het Lutterzand met een missie. Vettt-blogger Maryke deed het al eens met een kinderfeestje Schatgraven van haar zoon. Yvette deed het pas tijdens een weekendje weg met vriendinnen in De Lutte. Als familie-uitje kun je het ook doen, vanaf 19,50 Euro. Te reserveren via deze link >>

schatzoeken lutterzand

De eerste QR-code gevonden!

15. Wandelen met Pony Sas is Mander

Dit is zo’n leuk uitje: je huurt Pony Sas bij Stal Denink in Mander en maakt vervolgens een mooie wandeling met de Pony. Kinderen kunnen ook op de pony rijden. Evelin schreef er al eens een blog over: Wandelen met Pony Sas.

Ponywandeling

Ponywandeling

Heb jij nog goede tips die je wilt delen met ons? Laat gerust een berichtje achter!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Else-Suzanne
  februari 15, 2019

  Hoi Yvette,
  Bedankt voor de vele en super leuke ideeën! Hier gaan we (weer!) graag gebruik van maken 😊
  Kleine correcties/aanvullingen op de laatste alinea’s:
  * De derde dierentuin is in Osnabrück
  * Lego Discovery Center & Sealife is in Oberhausen
  * Combi-ticket is 20 euro
  Hele fijne vakantie en wie weet tot ziens tijdens de bovengenoemde uitjes 😊

  • Yvette Bosch
   Yvette Bosch
   februari 15, 2019

   Dankje, een en ander is aangepast! Fijne vakantie!