Uit eten met kinderen: 6 x pannenkoekenrestaurants

Pannenkoeken! Thuis bakken is al één groot feest, maar met een bezoekje aan een pannenkoekenrestaurant scoor je nog meer punten bij je kroost. Wij zetten vijf vettte pannenkoeken-adresjes in Enschede, De Lutte, Gelselaar, Buurse, Mander en Oldenzaal voor je op rij.

#1 Mr. Pancake (Enschede)

Als je van Enschede richting Glanerbrug rijdt of andersom dan rij je langs Mr. Pancake. In onze oproep over jullie pannenkoekenrestaurants werden ze al meerdere keren genoemd. Binnenkort gaat één van de VETTT bloggers er een kijkje nemen en vertellen we je alles over onze ervaringen op VETTT. Mr. Pancake is een pannenkoekenrestaurant in een oude kerk. En wat heel oude details zijn bewaard gebleven heel tof! Binnen is een speelhoek en voor de kinderen worden er allerlei coole pannenkoeken gemaakt. Ik was er op een winterse dag, maar met mooi weer is het nog leuker dan kunnen de kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren in de speeltuin naast het restaurant. En zit jij hopelijk toe te kijken in het zonnetje vanaf het terras :-).

Pannekoeken

#2 Pannenkoekenrestaurant Watermolen Bels (Mander)

Na een heerlijke wandeling in natuurgebied Het Springendal schuif je natuurlijk aan bij Watermolen Bels. In het restaurant heeft de tijd stil gestaan, wat Bels zo speciaal maakt. De kids kunnen zich vermaken in de speeltuin of bij de grote dierenweide. Tip: combineer met een ponywandeling met shetlander Sas van Stal Denink.
www.watermolenbels.nl

#3 Pannenkoekenrestaurant, Pannenkoekhoes De Stroper (De Lutte)

Let op; de stroper sluit in maart vaak voor een vakantie-sluiting. Bekijk op de website van De Stroper de actuele sluitingstijden.
Ook perfect te combineren met een fijne wandeling vooraf, de OERRR kinderwandeling die vanaf De Stroper start is een aanrader! Super kindvriendelijk met een leuke buitenspeeltuin. Tip: de kinderfeestjes in samenwerking met studio-live of natuurmonumenten. Lekker struinen in het bos als tovenaar of maak als heks een giftig brouwsel. Of knutsel je eigen pijl en boog of droomvanger.
www.pannenkoekhoes.nl

#4 Pannenkoekenrestaurant, Klein Afrika (Oldenzaal)

Wie even geen zin heeft in één van de vele verschillende pannenkoeken kiest hier gewoon een burger, of een andere specialiteit van Klein Afrika. Het restaurant ligt  bij Het Hulsbeek en heeft een fantastische buitenspeeltuin, een dierenpark en je kunt er binnen spelen!

www.restaurantkleinafrika.nl

klein afrika

Het naastgelegen dierenpark bij Klein Afrika

#5 Pannenkoekenrestaurant Erve Brooks (Gelselaar)

Pannenkoeken zoals oma ze maakt! Nét niet in Twente, maar in Gelderland (Gelselaar). Een favoriete plek is dit want naast pannenkoeken kun je hier nog zoveel meer. Er is een avonturenpad, een blotevoetenpad, een heel fijn terras, je kunt er binnen- en buitenspelen. Echt een topplek!

www.erve-brooks.nl

#6 Pannenkoekenrestaurant de Hooge Esch (Buurse)

In Buurse, tussen de weilanden en naast het prachtige natuurgebied het Witte Veen vind je de Hooge Esch. Op mooie dagen kijk je vanaf het terras uit op de buitenspeeltuin, maar ook binnen in de binnenspeeltuin kunnen kinderen heerlijk spelen. Een relaxte plek waar je lekker kunt eten en waar het ook nog eens erg kindvriendelijk is.

Tip: zoek je een leuke locatie voor een familiefeest of vriendendag? Er wordt hier een hele toffe blokhut verhuurd waar je o.a je private bbq kunt houden, en ook deze grenst aan de speeltuin!

hooge esch

Wat zijn jouw favoriete pannenkoekenrestaurants?

Er zijn natuurlijk nog veel meer pannenkoekenrestaurants in Twente. Wat vind jij leuke pannenkoekenrestaurants met kinderen? En welke pannenkoekenrestaurants moeten wij écht nog gaan bezoeken?

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Anne
  oktober 20, 2018

  Bij speeltuin en restaurant Klein Afrika in Oldenzaal is het ook erg leuk voor de kids!

  • Jacqueline
   oktober 21, 2018

   Idd Klein Afrika maar Bolle Jan in Denekamp, is ook heel gezellig en ze hebben heerlijke pannenkoeken