Twente tips met kids: december

Door

Wat vliegt de tijd, is het alweer december. Het is bijna pakjesavond en we zijn ook alweer aan het nadenken over de kerstplannen. Ook voor deze maand heb ik de leukste activiteiten er weer op een rijtje gezet en wat is er veel te doen deze maand in Twente. Ik wens jullie een hele mooie decembermaand toe! Check hieronder de twente tips voor december:

#1 Kerstfair Landgoed Kaamps, 7 december (Deurningen)

Op zondag 7 december vindt de jaarlijkse kerstfair weer plaats bij Landgoed Kaamps. Meer dan 50 kraampjes, er zijn proeverijen van streekproducten en ook aan de kinderen is gedacht. De kerstman is aanwezig, de kinderboerderij is open en er zal een ouderwetse draaimolen op het terrein te vinden zijn. Check voor meer info: Kerstfair Landgoed Kaamps

#2 Local Sunday Market, 14 december (Enschede)

Dit is wel mijn all time favourite in Enschede. En ik baal zo dat ik er dit keer weer niet bij kan zijn. De eerste 2 edities waren al geweldig en ze worden eigenlijk alleen meer leuker. Je ziet ook dat het aanbod van kraamhouders steeds gaver wordt. Voor wie het nog niet kent; de Local Sunday Market is een creatieve markt waar je heerlijk rond kunt struinen en kerstinkopen kunt doen. Onderstaande video geeft de sfeer goed weer. Ik schreef er trouwens eerder al een stukje over editie #2 waar ik bij was: Local Sunday Market #2. Meer info over de markt vind je op de Facebookpagina: Local Sunday Market.

#3 Oekepoek Kinderkookclub,  Hapje Stapje 14 december (Enschede)

Deze maand staat natuurlijk helemaal in het teken van eten en daar springt Oekepoek wel even heel erg leuk op in. Ik schreef al eerder over deze kinderkookclub en sindsdien krijg ik ook de nieuwsbrief. En wat werd ik daar enthousiast van. Ze organiseren op 14 december Hapje Stapje, en dat is echt heel erg tof. Je gaat met de andere kinderen van de club bij verschillende restaurants lang in de binnenstad. Een beetje proeven, een beetje rondkijken en vooral ontdekken wat er in de gerechtjes zit. Om mee te doen is het wel een voorwaarde dat je lid bent, maar dat ben je al voor een tientje! Lees hier de eerdere blogpost die ik over Oekepoek schreef: Oekepoek Kinderkookclub.

Oekepoek

#4 Winter Cadeau Parade, 11 t/m 14 december (Enschede)

Dit is alweer de 6e editie van de cadeauparade bij Dynamo Expo. Een winkel vol handgemaakte mode- & woonaccessoires, illustratiesen knuffels. Dynamo Expo ligt in Het Roombeek, ook nog superleuk om te combineren met een fijne winterse wandeling door deze leuke creatieve wijk. Meer info vind je op de facebook pagina: Winter Cadeau Parade.

#5 Kids at the park wintereditie, 20 en 21 december (Hengelo)

Na twee zomer edities gaat Kids at the park nu ook de winter nóg leuker maken. Op deze kids lifestylebeurs vind je allerlei standhouders met gave producten, maar er is ook tijdens de wintereditie weer van alles te doen! Er zal een levende kerststal zijn, je kunet met de kersman op de foto, broodjes bakken boven een kampvuur en er zijn tal van knustelmogelijkheden voor kids.  De entree is gratis en het vindt plaats in het centrum van Hengelo, tegenover het stadhuis (11.00-17.00). Meer info: Kids at the park.

#6 Kerstvakantie Winterfestival Wonderryck (Denekamp)

Bijna iedere vakantie worden er bij Wonderryck wel hele gave educatieve dingen georganiseerd voor kinderen. Zo ook tijdens de Kerstvakantie, van 20 december tot en met 5 januari wordt in Natura Docet Wonderryck Twente het Kerstvakantie Winterfestival gehouden. Speciaal voor ‘kinderen’ in de leeftijd van 4-94 jaar worden er een heleboel leuke, spannende, creatieve en actieve doe-dingen georganiseerd. Meer info? Check: Winterfestival Wonderryck.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.