Tips en inspiratie voor in de voorjaarsvakantie

Door dinsdag, februari 20, 2018 0 No tags Permalink 0

De voorjaarsvakantie komt er weer aan, we hebben de leukste inspiratie voor uitjes voor je verzameld. We wensen je een hele gave vakantie!

Nieuwe tentoonstelling ‘Frankenstein’  TwentseWelle (Enschede)

Bij Museum TwentseWelle worden er iedere vakantie ontzettend veel leuke activiteiten georganiseerd. Tijdens de laatste vakantie ben ik er zelfs twee keer geweest, zo leuk vond ik (en mijn dochter) het. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je de nieuwe tentoonstelling Frankenstein bekijken. Deze staat helemaal in het teken van de technologische toekomst met kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality.

Tip 1: Tijdens de opening op 25 februari is er een speciaal programma en is het museum gratis toegankelijk.

Tip 2: Koop een familiejaarkaart! Ik ben fan, tijdens ons laatste bezoek kocht ik de familiejaarkaart. Voor € 20 kun je het hele jaar door het museum bezoeken. 

Extra activiteiten tijdens de vakantie

Naast de tentoonstelling worden er in het museum heel veel extra activiteiten georganiseerd. Je kunt je daar prima een paar uurtjes vermaken. Een overzicht van alle activiteiten vind je via deze link. Een aantal hoogtepunten:

Iedere dag: Doe-activiteiten in De Fabriek

Iedere dag zijn er heel veel doe-activiteiten in de Fabriek van TwentseWelle. Hier kun je de meest bijzondere knutsels maken en natuurlijk mag je ze mee naar huis nemen. Speciaal voor Frankenstein zijn er weer enkele nieuwe activiteiten toegevoegd. Ik vond De Fabriek zo gaaf, Pippa trouwens ook. Je kunt er écht leuke dingen knutselen!

Dinsdag 27 februari en 1 maart: Tekenen met Jan Doodle

Tijdens de inloopworkshop Doodles tekenen met Jan Doodle leer je dat iedereen creatief is en dat alles Doodle-baar is. Het is geschikt voor alle leeftijden en duurt van  12.00 tot 16.00 uur.

Woensdag 28 februari: Robots bouwen

Tijdens de Inloopworkshop Robot bouwen kun je je eigen robot bouwen in De Fabriek. Het duurt van 13.00 tot 15.30 en is geschikt voor kinderen van 8 t/ 12 jaar.

Jan Doodle

Jan Doodle aan het werk

 

Krazy Kangaroo & Avontura

Als je het mij vraagt is dit in de voorjaarsvakantie het perfecte uitje, vooral als je een wat jonger en een wat ouder kind hebt. De jongste kan dan los gaan bij Avontura (wel even een vriendje meenemen anders kun je je relaxte koffie momentje misschien vergeten) en de oudste kan dan al zijn/haar energie kwijt bij Krazy Kangaroo. Krazy Kangaroo en Avontura bevinden zich allebei in De Twentehallen en liggen een paar meter uit elkaar. Prima te combineren dus!

Tip: tijdens de voorjaarsvakantie worden er bij Avontura allerlei extra activiteiten georganiseerd. Met op maandag de FC Twente Kidsclub-middag. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Tip: tijdens de vakantie is er iedere ochtend een Kids Jump van 9.00 tot 11.00 (5 t/m 9 jaar).  Daarna is de Krazy Jump geopend vanaf 11.00 voor kinderen vanaf 8 jaar. Avontura is iedere dag van 09.00 tot 18.00 geopend.

 

Krazy Kangaroo

Concordia

Deze vakantie worden er heel veel leuke en wisselende activiteiten georganiseerd bij Concordia. Daarnaast is het de laatste week dat je de expositie ‘Speel je mee’ kunt bewonderen én over het levende ganzenbord kunt lopen. Pippa (6) vond dat supertof!

24 februari t/m 2 maart: Film De Hazenschool (6+)

Tijdens de voorjaarsvakantie wordt deze kinderfilm iedere dag vertoont bij Concordia.

De film gaat over hazenjongen Max en zijn vurige wens: lid worden van de coolste jeugdbende van de stad.
Met capriolen in een modelvliegtuig probeert hij indruk te maken op de bendeleden. Hij heeft weinig geluk, want het vliegtuigje stort neer op een merkwaardige plek in het bos, waar een groep hazen in ouderwetse kleren hem aanstaart. Hij is geland bij de Hazenschool – een plek waar de tijd stil schijnt te staan, zó anders dan de grote stad waar hij vandaan komt. Het is het begin van een spannend avontuur, waarin alles draait om het Gouden Ei.Voor meer informatie kijk je hier.

Voorjaarsvakantie

De Hazenschool

Zaterdag 24 februari: Inloopworkshop ‘3D-Landschap 

Spelen is zo leuk omdat je je eigen regels maakt. In deze workshop ga je van zelf meegenomen restjes stof en papier een groot 3D-landschap maken. Dit onder leiding van de kunstenaars Marie Janin en Hanan Klei die ook vertegenwoordigd zijn in de expo ‘Speel je mee?’ De workshop is doorlopend, dus je kan ieder moment aanschuiven. Na de workshop kun je ook nog het levensgrote bordspel van de expositie zelf volgen om de kunstwerken van dichtbij mee te maken. Voor meer informatie kijk je hier.

Dinsdag 27 februari: Dansworkshop door Kaliber bij Concordia (4+)

Een leuke dansworkshop voor iedereen vanaf vier jaar, door Kaliber Kunstenschool. Kinderen kunnen deze workshop volgen om 13.00 uur, voorafgaand aan de voorstelling Ieorg Idur (apart te boeken). Zie hieronder!  De dansworkshop wordt verzorgd door dansdocente Sonja Blijerveld. Zij geeft ook de cursus kleuterdans en korte cursus peuterdans bij Kaliber. De workshop duurt ongeveer een uur; er is voldoende tijd om naar de Oude Markt 15 te lopen voor de voorstelling. Voor meer informatie kijk je hier.

Dinsdag 27 februari: Voorstelling Ieorg Idur  (4+)

Een voorstelling naar een boek van Roald Dal, met (live) muziek, toverspreuken en schildpadden… heel veel schildpadden. Ieorg Idur (4+) is een energieke, fantasievolle en humoristische voorstelling. De voorstelling start om 14.30 uur. Tickets kosten € 10 en zijn hier te bestellen.

Voorjaarsvakantie

Winter Dinoland

Dinofans opgelet: deze voorjaarsvakantie kun je nog een bezoek brengen aan Winter Dinoland in Zwolle. Maryke schreef er eerder een blog over. Ze koos ervoor om met de trein richting Zwolle te gaan, wat het gelijk tot een extra leuk uitje maakte voor haar jongens. Winter Dinoland duurt nog t/m 4 maart. Meer info over Winter Dinoland lees je in de blog van Maryke.

Winter Dinoland Zwolle

High Tea-en met je kind(eren)

Superleuk om te doen én een keer wat anders, ga High Tea-en! Vettt blogger Marloes deelt haar favoriete High Tea plekjes met je, die lees je hier. Heb je nog een middagje Enschede op de planning staan, dan is een bezoekje aan Nienke’s ook erg leuk. Vettt blogger Evelin was er een tijdje geleden en haar zoon en zijzelf zijn fan! Lees hier alles over hun bezoekje aan Nienke’s.

Duitsland, ideaal tijdens de voorjaarsvakantie!

Tijdens onze schoolvakanties, hebben de Duitse kinderen vaak geen vakantie. Een goede reden dus om het grensgebied in Duitsland te bezoeken want hier is het dan relatief rustig. Een aantal tips van ons:

Kettelerhof

Veel mensen denken bij Kettelerhof dat het vooral in de zomer geschikt is, maar niets is minder waar. Sinds dit seizoen is er namelijk ook een fantastisch binnengedeelte, we denken dat het fantastisch is, we zijn er namelijk nog niet geweest :-). De verwachtingen zijn ontzettend hoog, want Kettelerhof is gewoon supergaaf! Lees hier de blog die Vettt blogger Maryke schreef toen ze er met haar 2 zoons naartoe ging.

Zwemmen

Staat er in de voorjaarsvakantie een zwembadbezoek op de planning? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden in Duitsland, er zijn namelijk een paar verborgen pareltjes:

  • Zwembad Linus in Lingen: de kinderen van Vettt blogger Evelin zijn er al een paar keer geweest en zijn fan! Een familiekaart heb je vanaf € 13. Er is een binnen- en buitenbad. Aan dat laatste heb je nu natuurlijk niet zoveel :-) Vanaf Enschede is het ongeveer 45 minuutjes rijden.
  • Nettebad in Osnabruck: Een familiekaart heb je vanaf € 15. De glijbanen op de website zijn er supervet uit, vooral even checken dus! Vanaf Enschede is het ruim een uur rijden.

Dierentuin Nordhorn

De Duitse dierentuinen zijn vooral op de dagen dat het wat mooier weer is heel leuk.  De eerste twee zijn wat kleiner maar wel erg leuk, de laatste is echt een stuk groter.

Dierentuin Rheine

Lego Discovery Center &  Sealife

Nog zo’n geheim over de grens, in Osnabruck vind je het Lego Discovery Center en Sealife. Ik noem ze beide omdat ze vlak bij elkaar liggen en je op de website een combi-ticket kunt boeken zodat je ze allebei kunt bezoeken. De entree voor het Lego Discovery Center of voor Sealife koop je vanaf 10,50. Voor een combiticket betaal je € 22.

Nog meer tips?

Heb jij nog goede tips die je wilt delen met ons? Laat gerust een berichtje achter! Dat kan hieronder of op Facebook. We wensen je een hele fijne vakantie!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.