Tip kerstvakantie: dagje Enschede mét kids

Bij Enschede denken we vooral aan een hele toffe winkelstad. Van Sissy Boy tot Primark, van brandstore Nikkie tot XL Zara. Teveel leuks! Maar met twee jongens in huis is een dag winkelen niet direct een gezellig uitstapje. Daarom gooiden wij ons dagje Enschede over een andere boeg. En met de activiteiten rondom Winter Wonderland is juist nú een uitstapje naar Enschede met het gezin een vettte aanrader.

Schaatsbaan en nieuw bij Winter Wonderland 2018: JUMBO IJSHELLING!

Wij starten in de ochtend bij de ijsbaan op de Oude Markt. Want het is natuurlijk wel december, hè? Dan hoort schaatsen er gewoon bij! En het is zó leuk om met het hele gezin te schaatsen. Die onverwachtse smakken op het ijs zijn nu eenmaal ontzettend lollig als je wel van het leedvermaak bent. Wat ik leuk vind aan deze ijsbaan is dat het gedeeltelijk open is en dat je bijna bij Paddy’s op het terras schaatst. Heel sfeervol en ik denk s’ avonds met alle lichtjes helemaal! Schaatsen kun je hier gewoon huren en de schaatshulpen zijn vrij te gebruiken. Neem ook even pauze in het overdekte schaatscafé. Warme chocolademelk, tosti’s, bitterballen… De ijsbaan staat er de hele kerstvakantie nog.

Dagje enschede met kids

Een winterse start op het ijs!

NIEUW: De Jumbo IJshelling

Nieuw dit jaar is de VETTTE Jumbo IJshelling. Als je voor 20 Euro boodschappen doet bij De Jumbo dan krijg je het 2e 5-rittenkaartje voor de ijsglijhelling gratis!

Winter wonderland

De IJshelling!

Long lane of love

Na het schaatsen lopen we ‘de Long lane of love’ in. Oftewel, de Langestraat, aangekleed in het thema Liefde. Met je kinderen wil je toch gewoon onder de mistletoe? En het grote houten hart is heel geschikt voor een instagrammable fotomomentje. Ben je fervent bomenknuffelaar? Ook dat kan hier nu zonder dat je voor gek staat 😉

Dagje enschede met kids

Samen ‘under the mistletoe’

De meest leuke plekken om een pauze in te lassen:

Het is natuurlijk heerlijk om af en toe even ergens op te warmen. Een aantal fijne plekken met kinderen om dat te doen zijn SamSam op de Oude Markt, een andere grote favoriet is STOET (Pijpenstraat 15) en Mrs. Brown in de Walstraat is té gek voor iedereen die gewoon van lekkers houdt!

 

Hotspot: de Twentsche Foodhal

Weer naar buiten, even winkelen, wandelen, genieten van een heel gezellige kerstmarkt (tjee, wat is er veel te doen in Enschede op koopzondag!) en op naar een nieuwe hotspot. De Twentsche Foodhal. Deze staat al op mijn to do list sinds de opening begin november. De foodhal is eigenlijk één groot restaurant met daarin kleine restaurantjes. Alsof je op een foodfestival langs de foodtrucks loopt en moet kiezen uit veel verschillende soorten lekkers. De uitstraling is echt top. Het is tegelijkertijd hip, bruin café en dit met een rauw, industrieel randje zoals hoort in een voormalig fabriekspand.

 

Dagje enschede met kids

Even door de ramen gluren 🙂

Twentsche Foodhal = kidsproof

Ik vind de Twentsche Foodhal ontzettend geschikt voor het gezin. Ten eerste dankzij de leuke en ruime speelhoek met keukentjes, megazitzak en westernzadels als stoeltjes bij de kleurtafel. Maar ook door het complete concept. Onze jongens eten (jammer genoeg) het liefst pannenkoeken of patatjes. Terwijl manlief liever exotisch gaat eten. En ik hang daar een beetje tussenin. En bij de Twentsche Foodhal is de keuze zo veelzijdig dat alle gezinsleden met een lach aan tafel zitten. Manlief bestelt een Indische proeverij bij Daddy Cool en spareribs bij Little Ribhouse Texas. Ik ga voor een cheese empenada uit Bolivia bij Tinkus en de boys kiezen American pancakes met chocola bij Foodbar Rauw. Wij en de kids vonden het gewéldig!
Wij waren vrij vroeg, dus denk niet dat het zo rustig is als op de foto’s. Het lijkt mij ook tof als lunch of als avondprogramma met vrienden. En je betaalt niet per sé de hoofdprijs; gerechtjes kosten tussen de € 3,00 en € 11,00.

Dagje enschede met kids

Wat een feestje, voor ons alle vier!

Dagje Enschede met kids; doen! Wat zijn jouw tips?

Een dagje Enschede is helemaal mijn aanrader voor de kerstvakantie! Dit waren maar een paar tips, maar er is nog zoveel meer leuks te beleven in deze stad waar iedere Tukker trots op is. Wat is jouw tip voor een dagje Enschede met kids? Ik hoor het heel graag!

Check zeker nog het volledige programma van Winter Wonderland. Als je meer wilt weten over de Twentsche Foodhal kijk dan hier, er worden regelmatig leuke activiteiten voor kinderen (en volwassenen) georganiseerd, dus sowieso leuk om de agenda in de gaten te houden. Iedere zondag zijn er kinderactiviteiten.

Winnen: we mogen 4 x een schaatspakket weggeven

Hoe fijn, VETTT mag 4 x een schaatspakket weggeven. Een schaatspakket bestaat uit schaatsen (incl schaatshuur, consumptiebon, en ritje voor de ijsglijhelling). Meedoen is easy:

  1. Benoem of tag de mensen met wie jij de schaatsbaan + ijsglijhelling af wilt. Dat kan op Facebook of hieronder in een comment.
  2. De winnaar wordt dinsdag 11 december bekend gemaakt.

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.