Dubai & Thailand met dreumes: DOEN!

Met een dreumes naar de andere kant van de wereld? Veel mensen verklaren ons voor gek. Want waarom zou je met je kind van 15 maanden 12 uur in het vliegtuig gaan zitten? Tja, omdat wij al jaren een keer Thailand willen ontdekken. Voor Niki’s geboorte is het er niet van gekomen, maar haar komst gaat ons er niet van weerhouden om de rest van de wereld te ontdekken. Dubai en Thailand met een dreumes, hoe dat voor ons heeft uitgepakt lees je hier.

Spannend? Hell yeah. Het zou of een drama worden en we zouden nooit meer verder dan Center Parcs komen of het zou een fantastische reis worden met ons gezin. Gelukkig bleek dat laatste het geval. We hebben echt een droomvakantie gehad!
Vooraf heb ik mij suf gegoogled naar tips om met zo’n kleine dame een grote reis te maken en dan vind je zo vreselijk veel informatie dat ik op een gegeven moment maar heb besloten het enigszins op z’n beloop te laten. Als wij relaxed zijn, zou Niki dat vast ook zijn.

Wij besluiten om onze reis in stukken op te delen, een paar dagen Dubai, een paar dagen Bangkok, een week Koh Samui en dan nog een weekje Ko Pha Ngan.

Lieve stewardessen en leenbuggy’s

De vluchten gingen hartstikke goed. We vlogen met Emirates, een absolute aanrader! Wat een ontzettend kindvriendelijke maatschappij is dat. Niki kan nog net in een bassinet (red. een wiegje voor aan de muur van het vliegtuig, geschikt tot ongeveer 11kg) waarin ze op de heenweg een paar uur heerlijk heeft geslapen (Op de terugweg was het leuker om er in te staan. Tja…).

Thailand met dreumes

De stewardessen zijn hartstikke lief en proberen het jou en je kind zo comfortabel mogelijk te maken. Indien mogelijk zorgen ze dat je een extra stoel tot je beschikking krijgt, daarnaast kreeg Niki een tekenspelletje en een knuffel cadeau. Op elke vlucht werden polaroids gemaakt, die we in een leuk mapje mee kregen als herinnering.
In Dubai staan er al leen buggy’s klaar die we kunnen gebruiken tot we onze eigen buggy weer terug hebben. Al met al valt ons het vliegen ontzettend mee. We hebben nog twee binnenlandse vluchten in Thailand en ook die verlopen vlekkeloos. Niki wordt overal als een prinsesje behandeld en gedraagt zich top.

Bolle, blozende, blonde baby in de spotlights

Aangekomen in Dubai! Wow, wat een bizarre stad is dit. Een stad met enorme uitersten. We verblijven in een heerlijk luxe hotel met uitzicht op de Burj Khalifa (red. het hoogste gebouw ter wereld ). Het is eind april en erg warm in Dubai, maar dat mag de pret niet drukken. Overal is airco, dus dat is goed vol te houden. Met z’n drieën genieten we van al het moois en geks dat Dubai te bieden heeft. Niet alleen wij kijken onze ogen uit, ook de (met name Indiase) toeristen kijken hun ogen uit naar Niki. Een bolle, blozende, blonde baby is blijkbaar erg bijzonder. Terwijl wij van het uitzicht genieten op de Burj Khalifa wordt Niki nog bijna een grotere attractie. Hordes mensen maken foto’s van haar of willen zelf met haar op de foto. Wij weten niet wat ons overkomt. Ze zal in vele vakantiealbums verschijnen. Dit blijkt een mooi voorproefje te zijn voor Thailand, want daar zal de aandacht voor haar niet minder zijn.

Thailand met dreumes

Even een tip: de meeste mensen blijven in het nieuwe Dubai rondhangen, maar ook het oude deel van Dubai is een bezoekje waard, stukken minder luxe, minder voorzieningen voor kinderen maar minstens zo interessant om te zien. Ga eens met een bootje de rivier over… Spannend met kinderwagen, maar wel erg leuk!

Wij hebben in onze tweeënhalve dag in Dubai lang niet alles gezien, maar wel een aardige indruk gekregen. En wat is het lekker om je vlucht even te onderbreken, een aanrader voor iedereen die met kinderen naar Azië gaat!

 

Fietsen door Bangkok en uitpuffen in de airco

Dubai is warm, maar dat is een droge warmte, Bangkok is gevoelsmatig véél warmer. Een stap naar buiten en je wordt overvallen door de klamme warmte. We zoeken veel winkelcentra op met airco. Die zijn er genoeg en vaak met speelplekken voor de kinderen.

Ondanks de hitte proberen we toch ook wat van deze te gekke stad te zien. We boeken een fietstocht met Co van Kessel, Niki in een zitje achterop bij mijn vriend en scheuren maar door deze enorme stad. De tocht begint om acht uur ‘s ochtends, voor de ergste warmte, het eerste uur zit Niki dan ook vrolijk om zich heen te kijken en naar iedereen te zwaaien. Daarna wordt het haar even teveel qua warmte en stilzitten. Even schiet het door mijn hoofd “Waar zijn we in hemelsnaam aan begonnen, arm kind”. Maar nadat we even een extra pauze hebben gehouden, Niki lekker wat gedronken heeft en is afgekoeld verdwijnt die gedachte al snel weer als ik haar vrolijk zie lachen naar alle lieve Thaise mensen om haar heen.

Wij vinden deze tour echt fantastisch. Je hebt verschillende varianten, en zeker ook met grotere kinderen, die zelf kunnen fietsen, is de tocht van Co van Kessel echt een aanrader.

Thailand met dreumes

Thailand met dreumes: Ultiem ontspannen in het paradijs

De laatste twee weken van onze reis verblijven wij op Koh Samui en Ko Pha Ngan in twee prachtige hotels met fijne zwembaden en prachtige stranden. Op deze eilanden is een fijne zeewind waardoor de temperatuur een stuk aangenamer is. Fijn! Niki is een echte waterrat dus we liggen veel in het zwembad en in de zee. ‘s Avonds gaan we lekker eten bij de strandtentjes in onze baai.

Overal waar we komen krijgt Niki een erebehandeling. Wat is de Thaise bevolking gek op kinderen; Niki geniet met volle teugen van al deze aandacht. Het is maar goed dat ze de mensen nog niet verstaat, met enige regelmaat krijgen we de vraag “Wooow, big boy, how old is he”. Ons poppie ziet er té stoer en groot uit vergeleken met alle kleine Thaise kindjes 😉

Wij zouden deze reis zonder een seconde te twijfelen direct opnieuw maken. Wat is Thailand prachtig, het eten is heerlijk en de mensen zijn zo ontzettend gek op kinderen.

Thailand met dreumes

Tips voor je trip door Thailand

  • Op praktisch elke straathoek in Thailand zit een 7/11. Een minisupermarkt waar je alles kunt krijgen. Luiers en billendoekjes zijn daar in overvloed. Zwemluiers daarentegen heb ik nergens gespot. Had zelf een pak mee, toen die op was maar op goed geluk zonder luier gezwommen in de zwembaden.
  • Wat betreft eten hebben wij geluk met Niki. Die lust ontzettend veel. Geef dat kind een bord Pad Thai en ze is helemaal in haar element. Kip Cashew? Hiep hoi! Maar daarnaast zijn er bij de meeste zaken ook wel patatjes of iets van pasta te krijgen. Je kunt ook altijd vragen of ze wat kip en groenten wokken zonder kruiden. Wij hadden een paar potjes meegenomen, maar deze zijn niet uit de koffer gekomen. Overal vonden we wel iets wat lekker voor haar was. Qua ontbijt waren er meestal wel broodjes, geroosterde boterhammen, yoghurt en veel vers fruit. Helemaal goed dus.
  • Wij hadden een gewone buggy gekocht, zodat we onze grote Joolz thuis konden laten. Dit was een slimme zet want Thailand is niet erg kinderwagen proof. Deze konden we makkelijk inklappen, en was licht om te tillen. We hebben vele trappen, opstapjes, gaten in de weg etcetera getrotseerd. Een draagzak is ook een goede optie, al vonden wij dat wat te warm tegen ons lichaam aan en Niki is ook geen fan . Maar als je kindje dat wel fijn vindt, zeker meenemen!
  • In veel restaurants hadden ze gewoon een kinderstoel, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. De paar plekken waar ze die niet hadden hebben we Niki gewoon in de buggy gelaten of op schoot en kreeg ze daar haar eten. Beetje improviseren en dan lukt het altijd wel.
  • Blogger Yvette reisde met haar peuter door Azië en schreef een blog met tips als je met je peuter naar Azië gaat.

Dit was echt onze droomvakantie. (En als kers op de taart werd ik ook nog eens ten huwelijk gevraagd! Woeeehooee!)

Vragen over zo’n trip met een dreumes? Stel ze gerust!

Thailand met dreumes

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.