Stoomtrein Boekelo: een dagje terug in de tijd door Maryke

Door

Vanaf het moment dat je een kaartje koopt doe je een stapje terug in de tijd. Ook al houd je, zoals ik, niet zo van geschiedenis, dan toch is dit stukje spoorweggeschiedenis er om te bewonderen én te beleven. We hebben het over het Museum Buurtspoorweg in Boekelo. Waar je een ritje kunt maken in een authentieke stoomlocomotief van Boekelo naar Haaksbergen, of andersom. Een supergezellig familie-uitje.

 

Stoomtrein Boekelo: bewonderen én beleven

Je kunt je auto gratis en dichtbij parkeren in Boekelo, koopt een kaartje voor de stoomtrein Boekelo bij de stationschef die je de weg wijst naar het museumdepot. Hier staan de enkele locomotieven en wagons die nog gerestaureerd moeten worden (wat een werk zeg!). Voor de kinderen is er een groot springkussen in de vorm van een stoomlocomotief. Even alle energie eruit voor ze in een klein wagonnetje zitten, slim! Er is daar ook een grote modelspoorbaan opgezet. Heb je voor vertrek nog tijd over voor een kopje koffie? Dan is café de Buren een aanrader.

 

De sfeer van vroegah!

De treinrit langs de halte zoutindustrie en prachtige natuur brengt je in Haaksbergen (of in Boekelo, als je in Haakbergen opstapte natuurlijk!). Ook het station van Haaksbergen is een gezellige plek waar de werkplaats en de goederenloods is, hier kun je terecht voor koffie, thee en taart (jammie). De depot assistent beantwoord al je vragen, zoals: Hoe werkt de ketel van de stoomlocomotief? We hebben niet allemaal alle afleveringen van Thomas de Trein gezien, dus vragen zullen er zeker zijn! Er is ook een museumwinkeltje waar je terecht kunt voor leuke souvenirs.

Stoomtrein boekelo

Je hoeft natuurlijk niet meteen weer terug, je kunt ook even een hapje eten in Haaksbergen. Haaksbergen, de ster in Twente, is een supergezellig dorp met veel winkels en terrasjes. Dit geldt ook voor Boekelo, alleen is het hier iets kleinschaliger.

 

Thomas de trein

In 2013 en 2015 waren Thomas de trein en zijn vrienden te gast bij het Museum Buurtspoorweg. In 2013 was ik er zelf bij met Ravi en in 2015 gingen de jongens mee met opa en oma. Ze vonden het fantastisch, wat een best wel spannend avontuur was dat! Ik heb geen idee of Thomas snel weer in de buurt is, maar als dit wel zo is: gaan! Maar gelukkig organiseert het museum Buurtspoorweg meer evenementen, voor alle leeftijden en ook met groepen kun je er terecht.

 

Stoomtrein boekelo

Stoomtrein boekelo

Een retour kaartje kost € 9,50 voor volwassene en € 6,50 voor kinderen (4 t/m 11 jaar) De trein is ook rolstoelvriendelijk en parkeren is in Boekelo en Haakbergen gratis. Yvette schreef er op Vettt ook al eerder een blog over de stoomtrein Boekelo.

Rijdagen

Van juni t/m september zijn er iedere woensdag en zondag rijdagen. Voor een overzicht van de data en tijden neem je een kijkje op de site van de Stoomtrein Boekelo.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Yvonne
  juni 12, 2016

  Leuke tip voor een origineel uitje in Twente! Wil nog een keer naar die regio en zie wel een goeie combi met Bad Bentheim voor me 🙂 Thx voor de tip!

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   juni 12, 2016

   Leuk! Je mag altijd mailen hoor voor Twente tips!