Is dat nou echt zo gaaf? Slapen in een boomhut op de Veluwe?

Eerlijk, dat klinkt toch fantastisch? Een keer overnachten in een boomhut? Wij wilden voordat onze zoon vijf jaar werd (en daarmee leerplichtig) graag nog op een unieke vakantie in Nederland. Doordat we zo niet in een weekend of tijdens schoolvakanties hoefden te gaan worden dure accommodaties ineens een stuk betaalbaarder. Op zoek naar een vakantiehuis kwamen we uit bij deze boomhut op de Veluwe. Het is echt een plaatje van een boomhut. De boomhut staat op Landal Miggelenberg in Hoenderlo, op de Velewe. We fantaseerden volop over de glijbaan, vanuit je boomhut glij je zo naar beneden. Hoe gaaf!

Een “luxe”boomhut op de Veluwe

Eenmaal aangekomen bij de boomhut gaan we natuurlijk gelijk van de glijbaan met het hele gezin. De rest van de week gingen naast onze zoon, ook de voetbal, de knikkers en autootjes ook allemaal naar beneden via de glijbaan. Onder de glijbaan zit een zandbak, waar ook nog lekker in gespeeld kan worden.

De indeling van de boomhut

De boomhut bestaat uit twee slaapkamers, waarvan eentje met stapelbed. Een woonkamer met open keuken, wc en badkamer. Daarnaast is er nog een leuke verrassingsruimte voor de kinderen, maar dat ga ik niet verklappen, want dan is het geen verassing meer. De inrichting van de boomhut heeft een sfeervol karakter en het is luxe ingericht. De bedden liggen heerlijk en de keuken is voorzien van een vaatwasser en er zijn zelfs twee regendouches in de badkamer.

Onder de boomhut is een ruim veld. Heerlijk om te rennen en voetballen. Verder is er een schuurtje voor de fietsen. Op het ruime dakterras staat een picknicktafel en dit is echt de plek om lekker te chillen. Wij hebben hier zelfs lekker buiten kunnen gourmetten. Vanuit het terras kijk je uit op de speeltuin bij het Landalpark. Een erg leuke ruime speeltuin met volop klim, klauter en speelruimte.

boomhut op de veluwe
Mijn uitzicht vanaf het dakterras
boomhut op de veluwe
De speeltuin die heel er gaaf is!
boomhut op de veluwe
Met allerlei leuke onderdelen 🙂

Het vakantiepark Landal Miggelenberg

Het vakantiepark, Landal Miggelenberg, bied verder ook erg veel speelplezier naast de speeltuin. Het water bij de speeltuin zat vol met vissen en kikkervisjes. Verder zijn er op het park geitjes, een moestuin, een groot voetbalveld, midgetgolfbaan en een tokkelbaan.

Bij slecht weer kun je naar de kleine binnenspeeltuin. Naast de binnenspeeltuin is er een bowlingbaan, zwembad, snackbar, goed restaurant én een leuke supermarkt. De supermarkt vond onze zoon erg leuk, omdat je hier allerlei dingen mocht proeven van snoepjes, toetjes, stukjes koek, stukjes brood tot snoeptomaatjes. Het bezoek aan de supermarkt was voor mijn zoon dus echt een klein feestje.

We hadden onze fietsen meegenomen, maar dat hadden we achteraf beter niet kunnen doen. Het is nogal heuvelachtig. Voor onze 5-jarige was dat te zwaar om zelf te fietsen en voor ons was het te zwaar met hem achterop. Het park heet natuurlijk niet voor niets MiggelenBERG. Rondom het vakantiehuis en de speeltuin was er wel volop ruimte om rond te crossen, we waren zeker blij dat we zijn fiets mee hadden.

De Bolloclub

Oh, en laat ik de Bolloclub natuurlijk niet vergeten. Heel fijn dat ze ook animatie buiten de vakanties om hebben. Onze zoon heeft samen met andere kinderen kunnen dansen, er werden verhalen voorgelezen, ze hebben geknutseld en verstoppertje gespeeld. We hebben nog een tekening in de brievenbus van Bollo’s huis gedaan en een knuffel van de “echte” Bollo maakt de vakantie compleet.

De omgeving van Landal Miggelenberg

Aangezien het vakantiepark redelijk dichtbij is, in Hoenderlo op De Veluwe, kwamen opa en oma ook nog een dagje langs. In de omgeving is er ontzettend veel te doen. Julianatoren is dichtbij, waar we op Vettt eerder al over schreven. Wij zijn ook nog een middagje naar de kinderboerderij/speel- en doe paradijs de Koperen Ezel geweest. Voornamelijk om de dieren te bekijken en voor onze zoon om lekker te spelen.

Lijkt het jou wat slapen in een boomhut op de Veluwe?

Ik ben heel benieuwd of het jou ook zo leuk lijkt deze boomhut op de Veluwe! Meer informatieover deze boomhut op de Veluwe vind je hier: Landal Miggelenberg.
Yvette verbleef een tijdje geleden ook in een boomhut, dit was bij de boomhut bij Vakantiepark Molke in Zuna. Ook leuk! En heb jij zelf nog tips voor bijzondere accommodaties? We horen het graag, laat gerust hieronder een berichtje achter!

Disclaimer: deze blog bevat affiliate links.

Over Diane

Meer blogs van Diane lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.