Sinterklaasintochten en Sinterklaas evenementen in Twente 2019

Niks leuker dan naar de intocht van sinterklaas met je kids. Één groot feest is het altijd! Persoonlijk vind ik het superleuk om naar meerdere Sinterklaasintochten te gaan of eens een sinterklaasintocht in een andere plaats te bezoeken. Dus bij deze voor jullie allemaal een opsomming van de Sinterklaasintochten in Twente, per plaats en in alfabetische volgorde. Met als bonus een aantal leuke Sinterklaas voorstellingen! En ben ik wat vergeten? Laat gerust een berichtje achter met jouw aanvullingen voor Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen. 

Sinterklaasintochten en Sinterklaas evenementen in Twente

Almelo
Centrumhaven Almelo, Zaterdag 16 November
Ook in Almelo komt Sinterklaas aan. Je kunt hem begroeten in de Centrumhaven van Almelo, want hij komt om 12.30 aan met de boot. Samen met talloze kleinere boten, kano’s en roeiboten.

Almelo Voorstelling
De Grote Sint show – Theaterhotel Almelo
Woensdag 4 December, aanvang 14.00 & 16.30. Prijs 17,75 p.p.
Na het grote succes komt de populairste Sinterklaasshow ook dit jaar weer terug naar de Nederlandse theaters met een gloednieuwe show, inclusief meet & greet! Het wordt een groot feest met veel interactie, een spannend verhaal en de grootste hits zoals De Pieten Sinterklaas Move en Pietenliefde! 

Boekelo
Centrum Boekelo, Zaterdag 23 November
Zaterdag 23 november komen Sinterklaas en al zijn Pieten het mooie Boekelo weer bezoeken! Om 12.30 uur zal het feest beginnen op het Bleekerijplein. Zo tegen 13.30 uur zal Sinterklaas met al zijn Pieten aankomen en uitstappen aan de kant van het Bleekerijplein. Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom bij Eetcafé de Buren, waar tot 16.00 uur de Pietendisco zal zijn. Dansen met de vele Pieten en zingen met Sinterklaas!
Op de foto met Sinterklaas en Piet kan natuurlijk ook nog! Hoe gaaf is dat.

Borne
Centrum Borne, Zaterdag 16 November
Vanaf 12.00 uur zijn er Pieten in het dorp, waar je diverse spellen kunt doen. Om 14.00 start de intocht met Sint en alle Pieten, ze brengen weer veel pepernoten. Op het Dorsetplein wacht presentator Matthijs op de Sint.

Sinterklaasintocht

Bornerbroek
Vredesbrug Bornerbroek, Zondag 17 November
In Bornerbroek komt Sinterklaas aan op Zondag 17 November. Met de boot vaart hij via het kanaal naar de Vredesbrug, waar hij rond 14.00 aankomt.

Delden
Station Delden, Zondag 24 November
Op zondag 24 November komt Sinterklaas in Delden aan met de trein. Om 14.00 zal hij met meer dan 30 pietjes aankomen op Station Delden. Ook superleuk, het feest na de intocht bij Eetcafe de Burgemeester (toegang gratis!)

De Lutte
Centrum de Lutte, Zondag 24 November
Op zondag 24 november zal Sinterklaas rond 14.15 uur weer arriveren in De Lutte, onder begeleiding van de Plechelmus Harmonie, de motorclub, de solexclub en natuurlijk zijn pieten. Na de intocht kun je in Sinterklaas een handje te geven of een liedje voor hem te zingen.

Denekamp
Denekamp, Zondag 17 November
Sinterklaas komt Zondag 17 November in Denekamp aan. De burgemeester van Dinkelland zal hem tijdens de Sinterklaasintocht welkom heten op het bordes van het gemeenthuis.

Deventer
Centrum Deventer, Zaterdag 30 November
Ok, deze is niet helemaal in Twente, maar Deventer is zo’n leuke stad dat hij niet mocht missen in het lijstje.

Om 09.00 barst het Sinterklaasfeest los aan de Verlaagde Wellekade. Rond 09.30 komt de Pakjesboot 12 van Sinterklaas onder de SPOORBRUG door, Sinterklaas is weer in de mooie Hanze stad Deventer. 10.30 uur: De optocht gaat van start, Sinterklaas rijdt vol trots op zijn schimmel door de stad, ondertussen begint het pietenfeest in de Grote of Lebuïnuskerk, dit onder leiding van de BB’s Partyshow show!

Diepenheim
Beltman Diepenheim, Zondag 17 November
De goedheiligman komt om 13.45 aan bij Beltman en vertrekt daarna naar Cultuurcentrum Herberg de Pol. Vanaf 14.00 is hier een feestje voor alle kinderen t/m groep 5 van de basisschool

Enschede
Binnenstad Enschede, Zaterdag 16 November
Om 11.00 komt de stoomboot van Sinterklaas aan in de haven. Daarna zal Sint vanaf 12.45 een ronde maken door de binnenstad van Enschede op zijn paard Americo. Hier lees je meer info over de Sinterklaasintocht in Enschede.

Enschede De Klanderij, Zaterdag 23 november
Sinterklaas vergeet ook dit jaar de Klanderij niet! Hij stuurt op zaterdagmiddag 23 november veel Pieten naar de Klanderij die er ongetwijfeld een enorm feest van maken. Natuurlijk laat Sinterklaas die middag zelf ook zijn gezicht zien. Kom jij dansen met de Pieten en de Sint een handje geven? Van 14.00 – 16.15

Twekkelerveld, Zaterdag 23 November
Om 11.30 zijn alle kinderen uit de wijk welkom voor het gratis Sinterklaasfeest! Deze wordt gehouden in de Melkweg aan de G.J. van Heekstraat 408. Rond 12.45 gaat de stoet met Pieten naar Winkelcentrum Twekkelerveld.

Winkelcentrum Deppenbroek, Zaterdag 23 November
De intocht in de binnenstad moeten missen? Of geen zin in de drukte? Dan is de stoet van Sinterklaas op zijn paard en alle pieten in winkelcentrum Deppenbroek ook heel leuk! Het is van 13.00 – 14.30.

Enschede Zuid, Zaterdag 30 November
Ook Enschede Zuid wordt niet overgeslagen en krijgt een bezoek van Sint en zijn pieten. Voor alle kids hebben ze een warme choco en wat lekkers! Van 12.00 – 14.15, zie ook;

Voorstelling Enschede – Wilmink theater
Sinterklaas kapoentje Zondag 1 december 2019, 13:00 & 15.30 uur
. Prijs 5,00 Euro – 7,50 Euro p.p.
Er gebeuren vreemde dingen in en om ‘Het Grote Pietenhuis’. Cadeautjes verdwijnen, de chocoladeletters raken op en zelfs enkele Pieten van de Pietenband en hun muziekinstrumenten zijn van het ene op het andere moment spoorloos verdwenen.  Wat is er toch aan de hand? En waarom weet Sinterklaas hier niets van? Of weet de Sint er juist alles van? Waarom doet iedereen zo geheimzinnig? En eh… wie is Kapoentje?

Geesteren
Bakkerij de Kraal, Zondag 17 November
Ook dit jaar brengt Sinterklaas weer een bezoek aan de kinderen in Geesteren. De goedheiligman komt ditmaal aan op zondag 17 november 2019. Vanaf bakkerij De Kraai in de Dorpsstraat worden Sint en zijn pieten onder de muzikale klanken van muziekvereniging St. Cecillia onthaald richting het Noaberplein bij Erve Kampboer.

Goor
Haven Goor, Zondag 17 November
Ben je al heel erg druk met de landelijke intocht op 16 November? Dan kan je altijd naar de superleuke optocht in Goor, die is namelijk op Zondag.
Sinterklaas komt hier om 13.00 aan in de haven.

Haaksbergen
Station Museum Buurtspoorweg, Zaterdag 16 November
In Haaksbergen komt Sint met zijn pieten aan met de trein op station Museum Buurtspoorweg om 14.00. Vervolgens lopen ze naar het centrum van Haaksbergen. Daarna gaan Sint en Piet door naar de Veldmaat. Hier komen ze rond 16.00 aan.  Er zijn danspieten en er is een groot feest op de parkeerplaats voor de Plus. Kijk voor het actuele programma op; http://www.vvvhaaksbergen.nl/agenda-item/68842/Intocht-Sinterklaas/

Sinterklaasintochten

Hellendoorn, Zaterdag 23 November
Zaterdag 23 november 2019 gaan we de goedheiligman welkom heten in Hellendoorn. We vertekken om 13.30 uur vanaf De Tente naar De Blenke om daar de iets oudere kinderen te verblijden. Om 14.30 uur zwaaien de Sint en zijn stafmedewerkers de kinderen toe bij het botenhuis achter de ijsfabriek aan De Regge.

Hengelo
Binnenstad Hengelo, Zaterdag 16 November
Om 14.00 komt de Sint aan bij het station van Hengelo en wordt rond 15.15 bij de Appel ontvangen door de burgemeester. Voor meer info zie; http://www.sintnicolaasstad.nl/

Hasseler Es, Zaterdag 16 November
Op zaterdag 16 november komen Sint-Nicolaas en zijn pieten op bezoek in de Hasseler Es. Sinterklaas komt omstreeks 14:30 uur aan bij het winkelcentrum.

Sinterklaasintocht Speeltuin de jeugd, Zondag 18 November.
Rond 13.00 vertrekt de Sint voor een tocht met de volgende route: Anthoniusstraat, Langermaatweg, Rudolfstraat, Eduardstraat, Thomasstraat, Hendrikstraat, J. Haeckstraat, Berfloweg, Waarbekenplein, Waarbekenweg, Bernardstraat, Sybrandstraat, Arnoldstraat, Berfloweg en Anthoniusstraat naar eindpunt speeltuin de Jeugd. Na de optocht is er in de grote zaal een welkomsfeest voor Sinterklaas. Hierbij zijn kinderen tot 10 jaar welkom.
http://www.bsdejeugd.nl/wat-staat-te-gebeuren.html

Slangenbeek, Zondag 17 november 2018
De intocht begint om 14.00 uur. Sint en zijn pieten komen door de volgende straten: Sprinkhaan, Zijdebij, Kokerjuffer, Elritsplein, Flintstraat, Binnenveldweg, Brusselstraat, Antwerpenstraat, Berlijnstraat, Osnabruckstraat, Oversteek Vijver, Bordeauxstraat, Londenstraat. De intocht eindigt bij het winkelcentrum.

De Noork, Klein Driene en Sterrenbuurt, Zondag 24 november
De intocht begint om 14.00 uur nabij de kruising Deurningerstraat / Landmansweg.
De intocht eindigt op het Kerkplein Onze Lieve Vrouwekerk. Hier houdt Sint-Nicolaas zijn toespraak, waarna de zwarte pieten volop zullen strooien.
http://www.sintdenoork.nl/

Binnenstad Hengelo, Zondag 24 November
Sint Nicolaas Koopzondag
Sinterklaas van 15.00 tot 16.00 uur op de kinderafdeling bij Van Uffelen Mode aan de Markt

Voorstellingen Hengelo
Ernst, Bobbie en de rest – ‘Pimp de Sint’ Show (3+) – Rabotheater
wo 04 dec 2019 – 13:30 uur – Rabozaal. Prijs 19,50 Euro p.p.
Sinterklaas is dit jaar een stuk hipper dan anders, om niet te zeggen Bling Bling. Hij heeft een persoonlijk assistent die hem helemaal van deze tijd maakt. De Sint vindt het heerlijk, dat nieuwerwetse. Toch is er iets vreemds aan de hand met Sinterklaas…

Hengevelde
Hengevelde centrum, zondag 24 November
Start om 14.30 uur bij de Marke – Bretelerstraat – Bomhof – tussen de duikers door – nieuwbouw – Diepenheimsestraat – Koenderinkstraat – Eeftinkstraat – Elfersstraat – Ruurstraat – Bekkampstraat – Diepenheimsestraat – Nieuwstraat – Goorsestraat – eindpunt bij Herberg de Gebrande Waateren. Bij Herberg de Gebrande Waateren wordt net als voorgaande jaren een kinderfeest met diverse spelletjes georganiseerd. Alle kinderen tot en met groep 5 kunnen hieraan meedoen!

Holten
Pietenplein Smidsbelt, Zaterdag 23 November
Sinterklaas komt op 23 november 2019 naar Holten.
Hij komt om 14:00 u. aan op de Smidsbelt.

Losser
Centrum Losser, Zondag 17 November
Sinterklaas zal in zijn prachtige pak stralend in Losser verschijnen. Ook neemt hij de professor Piet en brandweerpiet mee naar Losser. Samen met ruim 60 zwarte Pieten zal hij een bezoek brengen in Losser.
Vanaf 13.00 uur zullen de pieten hun kunsten vertonen bij de Oale Toren op het Martinusplein. De pieten zullen weer abseilen vanaf de Oale Toren (zeer spannend). Op het grote podium staat de DJ Piet die de moderne Sinterklaasliedjes zal draaien voor de kinderen. Voor het hele programma zie: https://www.visitdeluttelosser.nl/agenda-item/80059/Sinterklaasintocht-in-Losser/

Lonneker
Centrum Lonneker, Zondag 18 November
De intocht van Sint Nicolaas in Lonneker is om 15.00.
Start route: Wegmanstraat, Nieuwedijk, Levinkskamp, Pastoor Balkstraat, Bergweg en daarna op het dorpsplein!
https://www.lonneker.nl/1558/0/agenda/sinterklaas-komt-naar-lonneker

Markelo
Centrum Markelo, Zaterdag 16 November
Nadat Sinterklaas met zijn pieten in Nederland is aangekomen, reizen ze snel door naar Markelo. Om 14.00 uur vertrekken Sinterklaas en zijn pieten vanaf De Haverkamp richting de Molen van Buursink. https://www.hofvantwenteinfo.nl/agenda-item/62321/Intocht-Sinterklaas-Markelo/

Nijverdal
Centrum Nijverdal, Zaterdag 16 November
Sinterklaas komt tegen 13.30 aan met de boot vanuit Hellendoorn bij de Wilgenweard.
Kom ook gezellig naar het centrum van Nijverdal om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje pepernoten.

Oldenzaal
Centrum Oldenzaal, Zaterdag 16 November
Hij komt, hij komt! Zaterdag 16 november verwelkomen we Sinterklaas en de Pietermannen weer in Centrum Oldenzaal. Kom ook gezellig naar de intocht om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk om een handje lekkere pepernoten te scoren…

Voorstelling Oldenzaal
Pietje Pienter & Rappe Piet ‘Het feest voor Sinterklaas’
– Stadstheater de Bond. Zondag 24 November. Aanvang 15.00, prijs 12,50 Euro.
Ken jij ze al? Pietje Pieter en Rappe Piet? Nog niet? Dan wordt het de hoogste tijd om de supercoolste,leukste en gaafste pieten van Sinterklaas snel te ontmoeten. De Pieten hebben dit jaar van hoofdpiet de opdracht gekregen om een verrassingsfeestje te organiseren voor niemand minder dan…Sinterklaas. Het moet natuurlijk een knalfeest worden, maar helaas lopen de voorbereidingen net even anders dan gedacht.
Kaarten bestel je hier: https://www.stadstheaterdebond.nl/theater/de-verjaardag-van-sinterklaas-van-hoorne-entertainment/01-12-2018-10-00

Ootmarsum
Kuiperberg Ootmarsum, Zaterdag 16 November
De Sint en de Pieten vertrekken om 14:45 uur vanaf de Kuiperberg onder begeleiding van de Harmonie Caecilia richting het centrum. Op het balkon van het voormalig stadhuis (Kerkplein)zal de Sint iedereen verwelkomen rond 15.00 uur. https://www.ootmarsum-dinkelland.nl/agenda-item/59832/Intocht-Sinterklaas-Ootmarsum/

Overdinkel
Centrum Overdinkel, Zondag 17 November

Sinterklaas en zijn pieten komen zondag 17 november 2019 naar Overdinkel. Sinterklaas komt Overdinkel binnen vanaf de Pastoor van Laakstraat. De intocht van sinterklaas wordt begeleid door Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel. Na de rondgang gaat Sinterklaas rond 16.00 naar het muziekhoes van Concordia. daar wordt hij opgewacht door de jeugdmuzikanten van Concordia, die een pepernotenconcert geven. Er is niet alleen muziek maar ook de gelegenheid om Sinterklaas en zijn pieten eindelijk eens te ontmoeten.
https://www.visitdeluttelosser.nl/agenda-item/73420/Sinterklaasintocht-en-Pepernotenconcert-Overdinkel/

Rijssen
Rozengaarde Rijssen, Zaterdag 16 November
Zaterdag 16 november zal Sinterklaas met ruim 70 pieten rond 13:10 uur het Pietenhuis aan de Rozengaarde verlaten. Kinderen zijn van harte welkom om Sint en de pieten hier een hand te geven. Rond 13.30 uur zal de wegwijspiet tegen sint zeggen dat hij de chauffeur moet vertellen dat hij mag gaan rijden (jaja, sint is dit jaar met zijn Sint Pickuptruck!). Rond 14.00 verwachten we de sint en zijn pieten op ‘t Schild.
https://www.sintinrijssen.nl/programma

Tubbergen
Centrum Tubbergen, Zaterdag 16 November

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Apeldoorn en van daaruit gaat hij met zijn pieten direct door naar Tubbergen. Het blijft nog een groot geheim met welk vervoersmiddel dit zal zijn. De Sint hoopt met zijn Pieten rond 13:30 aan te komen in het centrum van Tubbergen (bij De Kleibakker) 

Vasse
Café Bolscher Vasse, zondag 17 November
De intocht begint om 11.00 bij café Bolscher en daarna is de Sint bij Tante Sien te vinden. https://www.sinterklaasintocht.info/intocht/vasse

Vriezenveen
Brug Vriezenveen, Zaterdag 16 November
Sinterklaas komt om 16:45 aan bij de brug
Kanaalweg zuid in Vriezenveen. Na aankomst vertrekt sinterklaas met alle pieten en andere deugnieten naar het Tilanusplein voor een vette lasershow!!

Vroomshoop
Centrum Vroomshoop, Zaterdag 16 November
Willen jullie je papa en mama vertellen dat hij dit jaar in Vroomshoop met een wagen op het Julianaplein komt? En niet zoals andere jaren met de boot. In Geerdijk komt hij wel gewoon met de boot. Voor het programma zie: https://www.facebook.com/SinterklaasVroomshoop/

Weerselo
Centrum Weerselo, Zondag 17 November
Op zondag 17 november zal de Sint in Weerselo z’n intocht maken.Na een optocht door het dorp zullen Sinterklaas en zijn pieten worden welkom geheten bij café Restaurant van Olffen, met aansluitend een grote instuif, waarvoor alle kinderen met hun ouders zijn uitgenodigd. https://www.ootmarsum-dinkelland.nl/agenda-item/58854/Intocht-Sinterklaas-in-Weerselo-2019/

Wierden
Station Wierden, Zaterdag 17 November

Samen met zijn Pieten zal Sinterklaas rond 14:00 uur op het station aankomen, waar hij wordt ontvangen door juf Mirelle en burgemeester Tigchelaar. Vanaf het station zullen Sinterklaas en de Pieten lopend starten met de tocht en zal de Sint rond 15:00 uur bij café Bartje, na een kleine pauze zijn tocht vervolgen door het centrum van Wierden.  De route is als volgt: Station – Stationsstraat – Nijverdalsestraat – Marktplein voor de Oale Marckt/ café Vloedbeld Op het plein is het feest met dans en muziek! Uiteraard is er ook tijd voor een ontmoeting met Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas en zijn Pieten zullen tot ongeveer 16:00 uur blijven.
https://www.wierden-enterinfo.nl/agenda-item/38502/Intocht-Sinterklaas-en-zijn-Pieten-in-Wierden/

Tip!

Om alvast in de ‘Sinterklaas’ sfeer te komen is het hartstikke leuk om met je kids naar de bioscoop te gaan. Hier draaien momenteel twee films: ‘De Brief voor Sinterklaas’ & ‘Waar is het grote boek van Sinterklaas’. Zie ook: https://kinepolis.nl/search/site?st=sinterklaas

Nog meer leuke Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen?

Zijn we Sinterklaasintochten of evenementen vergeten? Meld het dan even in de comments. Heel veel plezier allemaal!
En post vooral een foto van jullie tijdens èèn van bovenstaande intochten, worden we vrolijk van!

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Daphne

Meer blogs van Daphne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.