Op ontdekkingstocht in Zeeland (deel 1)

Door

Net als vroeger! Toen gingen we met ons gezin eens op vakantie naar Zeeland. Wat ik me er voornamelijk van herinner is het zwembad. Het kwartje lijkt niet ver van de boom te vallen als Pippa me vraagt, “Mama, is er ook een zwembad?”. Waarop ik bevestigend antwoord. Je kunt naar de andere kant van de wereld willen reizen (ja, ik wil!), voor haar is het niet nodig. Als er maar een zwembad is…

Let’s hit the road, op goede vrijdag vertrokken wij richting Zeeland. Op naar camping Scheldeoord, dat zich bevindt aan de Schelde in het plaatjes Baarland.

Het was weer een uitdaging, maar ook dit keer kregen we alles mee. Mijn inpakker zit met een gebroken hand waardoor deze taak die je (volgens hem) niet moet overschatten in mijn handen lag. En ja hoor, I did it. Dit alles pastte wederom in onze bolide.

Scheldeoord zeeland

Yes, gelukt!

We waren klaar om 4(!) uur onderweg te zijn. Tjongejonge, ik kom er weer achter dat Nederland toch een stuk groter is dan ik soms denk. Met een rokende bijrijder gaat het er natuurlijk ook niet sneller op. De pauzes zijn bij ons niet aan te slepen.

Zodra je Zeeland inrijdt komen de zonnestralen en de weidse landschappen je tegemoet. Een uitgestrekt polderlandschap, weinig verkeer en zodra we de snelweg afgaan gaan we de rust tegemoet en voelt het alsof we terug in de tijd gaan.

Scheldeoord

We komen aan bij de camping. De camping ligt aan het einde van een lange straat, als je doorrijdt rij je zo tegen de dijk aan. De camping ligt dus echt heel dicht aan het water, daar hou ik wel van! Bij de receptie is het druk met incheckende mensen die allemaal voor het paas- en tevens openingsweekend naar Scheldeoord zijn gekomen. Op de camping kun je met je eigen kampeeruitrusting komen, maar het is ook mogelijk om een bungalow, cottage of chalet te huren. Wij verblijven drie nachtjes in een chaletje in het chaletpark. We krijgen onze spulletjes mee en rijden naar ons nieuwe huis voor de komende paasdagen. Waar ons een heus welkomstpakket wacht…zo leuk!

Scheldeoord

Warm welkom!

Heerlijk vind ik het om in je nieuwe ‘huis’ aan te komen en de boel te ontdekken. De chalet is een stacaravan en ziet er netjes uit, we hebben 3 kamers waarvan één met stapelbed (deze kiest Pippa uiteraard).

Scheldeoord

Eerste keer in een stapelbed…

Verder zit er een badkamer in, apart toilet, een eettafel, zithoek en een keuken. En niet verkeerd, de speeltuin is bij ons aan de overkant. En het zonnetje schijnt, wij zijn helemaal blij!

Scheldeoord zeeland

Ons huis voor de komende dagen!

Na de verkenning van ons huisje voor de komende dagen verlaten we de chalet. We laten Camping Scheldeoord even achter ons (met tussenstop in de speeltuin). De dijk roept :-). Tijd voor wat frisse lucht na die lange autorit en een uitwaai-momentje. En dat levert fijne plaatjes op!

Scheldeoord zeeland

Op de dijk.

Ik loop met Pippa de trap van de dijk op, Maurice kiest een buggyproof route, en daarboven aangekomen hadden we even zo’n heerlijk WOW-moment. Je hebt een ontzettend wijds uitzicht, een heerlijk windje, strak blauwe lucht, een strandje…we zijn in Zeeland!

Scheldeoord zeeland

YAY, vakantie!

We lopen een stuk over de dijk, richting een tentje dat we een paar honderd meter verder zien liggen. Het blijkt Brasserie De Landing te zijn, onderdeel van camping Scheldeoord. En dit is zo’n fijne plek waar je neerstrijkt en geniet van het feit dat je er bent. Een heerlijk bordje eten, uitzicht op het water een ondergaande zon. Lucky us! Dit gaat het begin worden van hele fijne paasdagen…

Zeeuwse ontdekkingen

Op camping Scheldeoord is van alles voor kinderen te doen. De camping heeft een eigen mascotte, beer Scheldo. Er is een animatieteam, de Berenclub. Tijdens de paasdagen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Paasmandjes maken, eieren zoeken een kinderdisco. Voor vertrek had ik de website al onder de loep genomen, dat hele animatiegebeuren dat leek me fantastisch voor Pippa. Ik zag het al helemaal voor me dat ze aan alle activiteiten mee zou doen. Ze houdt er namelijk wel van. Maar de tijd vloog voorbij, zoals jullie weten hou ik er echt van om leuke dingen te ontdekken. Dat is dan ook waar we vooral mee bezig zijn geweest.

Qua animatie heeft Pippa meegedaan met het paaseieren rapen in de speeltuin tegenover ons huisje en met de minidisco. Er waren ontzettend veel kids die meededen met het zoeken naar de chocolade-eitjes, heel erg gaaf! En iedereen mocht nog even met de paashaas op de foto…

Scheldeoord zeeland

Na het rapen op de foto met de paashaas

Ook een avondje campingdisco heeft Pippa met veel plezier meegedanst. De kinderdisco was trouwens buiten, best fris maar wel erg lekker dat de kids nog even buiten kunnen losgaan voordat ze naar bed kunnen.

Scheldeoord zeeland

 

Drie dagen is eigenlijk te kort. Er is namelijk zo ontzettend veel te doen zowel op de camping als in de omgeving. Tijdens ons weekendje Zeeland brachten we een bezoek aan een Oesterkwekerij in Yerseke, waar Pippa een oester wilde proeven. Poging mislukt, hij was zo glibberig dat hij gelijk op de grond lag.

Scheldeoord zeeland

Het oestertje voordat deze op de grond viel.

Naast de Oesterij, bezochten we ook de Tropical Zoo. Deze was echt fantastisch! Hier gingen we naartoe mét de Stoomtrein (!). De Tropical Zoo is in 2016 uitgeroepen tot het leukste ANWB uitje van Zeeland. Helemaal terecht vonden wij, het is er echt geweldig! Leguanen, kameleons, wandelende taken, tropische vogels, vlinders, reuzenschilpadden, kikkersoorten en dino’s!

Scheldeoord zeeland

In het dino-gedeelte

Naast dit alles is er ook een soort jungle waar kinderen kunnen spelen. Dit is allemaal binnen, maar ze kunnen zich hier echt fantastisch vermaken. Er waren kinderen die hun badkleding en handdoeken bij zich hadden, die waren duidelijk beter voorbereidt dan wij.

 

Tropical zoo speeltuin

Stroompjes, zand, hangbruggen en nog veel meer!

Camping Scheldoord

Wij zouden zo weer terug gaan! De camping wordt gerund door o.a Robbert, een enthousiaste Zeeuw met hart voor de camping en voor Zeeland. Hij neemt rustig de tijd om één en ander uit te leggen en doet samen met het team zijn uiterste best om de gasten van de camping een toptijd te bezorgen. Iedereen is ontzettend vriendelijk en behulpzaam.

We vroegen aan Pippa wat ze het leukst vond aan de vakantie. Drie keer raden…het zwembad. Haha! Het binnenbad heeft een glijbaan maar is vrij klein (voor onze maatstaven) maar dat lijkt voor de 4-jarige allemaal geen drol uit te maken. Ze heeft er ontzettend van genoten. Naast het binnenbad is er ook een groot buitenbad compleet met glijbaan, peuterbad en waterspeeltuin, die was nu nog niet open. Naast zwemmen is er voor kinderen nog veel meer te doen. Zo is er het animatie team. Een ontzettend leuk jong team die super actief met de kids zijn. Er is een overdekte speelruimte, een chillzone voor de tieners, een voetbalveld, een tennisbaan en op het strand kun je kitesurfen of leren kitesurfen :-).

Op de camping kun je met je eigen kampeeruitrusting neerstrijken maar het is ook mogelijk om een bungalow, cottage of chalet te huren. Wij verbleven dus in een 6-persoons chalet.

De camping was heerlijk en van alle gemakken voorzien. Er is veel te doen voor kinderen, er zijn drie horecagelegenheden, een supermarkt en er zijn allerlei sport- en spel mogelijkheden. Buiten de camping is ook veel te doen, wij waren aangenaam verrast door de leuke dingen die er in de omgeving te doen zijn. Bij de receptie van de camping is volop informatie te verkrijgen over wat er allemaal te doen is in de buurt. De Oesterij vond ik erg gaaf, maar is niet persé heel geschikt met erg jonge kinderen. De Tropical Zoo, met dino-gedeelte gaan heel veel kinderen geweldig vinden. Hadden ze zoiets maar in Twente! Binnenkort volgt deel 2 van deze blog waarin ik meer vertel over onze Zeeuwse ontdekkingen, inclusief een bezoekje aan de huisartsenpost :-). Meer weten over Camping Scheldeoord? Neem een kijkje op de website: Camping Seheldeoord.


Scheldeoord bedankt voor de fijne dagen!

 

Scheldeoord zeeland

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Alicia
  april 13, 2016

  Blijft grappig om te lezen dat mensen buiten de provincie Zeeland altijd schrijven of spreken over Zeeland in plaats van de plaats. Leuk om te lezen, ben benieuwd naar deel 2!

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   april 13, 2016

   Haha, volgens mij hebben we dat in Twente ook wel een beetje!