Hotspot: Restaurant De Basis

Alweer een paar maanden geleden maakte ik deel uit van de publieksjury tijdens de Proef Eet. Samen met Twentse bloggers Danielle (Food Love & Hapiness) Nadja (The Storystyler) en Maryke (Vettt) hadden we het genoegen om op een hele toffe manier met culinair Enschede kennis te maken. En we ontdekten De Basis, waar we terug kwamen!

Opnieuw ontdekt: Restaurant De Basis

In misschien wel het leukste straatje van Enschede, De Walstraat, vind je Restaurant De Basis. Voordat het De Basis werd, was het de Appeltjes van Oranje. Toen De Basis nog maar net zijn intrede in de Walstraat had gedaan, was ik er voor een babyshower. En nu ga ik heel eerlijk zijn. Ik was toen niet gelijk enthousiast. Het eten was ontzettend lekker, maar het voelde nog zo alsof ik bij de Appeltjes van Oranje zat. Daarna ben ik er – tot voor kort – ook niet meer geweest. Zonde, want het is inmiddels helemaal ‘De Basis’ geworden… wat een heerlijke plek!

De mini-moestuin tijdens De Proef Eet

De minimoestuin tijdens Proef Eet Enschede

Veel goede reacties

Hoewel ik inmiddels al veel mensen heel enthousiast had horen zijn over restaurant De Basis, was ik er na die eerste keer nog niet weer gaan eten. Tot ik tijdens de Proef Eet hun gave stand bezocht. Prachtig aangekleed en heerlijke gerechten. De passie sprong van de stand af. Wat een mooi verhaal én wat een te gekke gerechten. Mijn nieuwsgierigheid was weer gewerkt en we sprak na de Proef Eet met ‘ons clubje’ af om nog een keer bij Restaurant De Basis aan te schuiven.

Terug naar De Basis: mooi verhaal!

Bij restaurant De Basis draait het om, zoals de naam al doet vermoeden, de basis. Denk aan eerlijke seizoensgebonden gerechten die ambachtelijk bereid worden. En het allermooiste? De groenten die op je bord belanden komen veelal uit hun eigen tuinderij: Tuinderij De Basis. Gaaf toch?!

Restaurant De Basis

Glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en veganistisch

Speciale dieetwensen? Niets is te gek bij De Basis. Op de kaart wordt heel duidelijk aangegeven of een gerecht gluten- of lactosevrij is. De vegetarische en veganistische gerechten vind je ook makkelijk terug op de kaart. Niets van deze 4 is op mij van toepassing, maar fijn voor de lezers waar dat wel voor geldt. Zo heb je er weer een fijn adresje bij! Bij Restaurant De Basis geniet iedereen van eerlijke gerechten die met ontzettend veel liefde en toewijding bereidt worden. En had ik al gezegd dat het er ook nog eens prachtig uitziet?

De Basis

Beeld: Danielle Poortier (Food love & Happiness)

Weer een hotspot in Enschede ontdekt!

Met Restaurant De Basis is Enschede zeker een mooi en uniek restaurantje rijker geworden. Het concept dat heel mooi is doorgevoerd en de passie van beide eigenaren dat maakt het De Basis écht De Basis. Zeker een aanrader! Wil je meer weten over De Basis of alvast gluren op de menukaart? Check dan vooral de website van Restaurant De Basis.  Heb je zelf bij De Basis gegeten? Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent!

De Basis

Beeld: Danielle Poortier (Food love & Happiness)

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.