Reizen met een baby of dreumes: 6 tips!

Toen de eerste zonnestralen er begin dit jaar doorkwamen, kwam bij mij gelijk het instant vakantiegevoel op.  In het voorjaar stond er voor ons een reis met baby naar Ibiza op de planning. Reizen met een baby is toch even anders dan reizen met z’n tweeën. Wij hebben uiteraard de nodige blunders al gemaakt en om jullie deze te besparen geef ik graag deze zes tips voor het reizen met een baby.

Tip 1: vergeet de key elements niet

De wattes? Nou, alles wat je ECHT NIET mag vergeten. Zo zaten wij ooit in de auto voor een weekendje Antwerpen met baby. Schat, jij hebt toch het babybedje meegenomen? Euhm… Nee, ik dacht dat jij dat zou doen… Kan je vertellen, daar wordt je weekendje toch even wat minder romantisch van. Op het internet vind je meer dan genoeg ‘checklists’ voor de belangrijkste dingen die je mee moet nemen. En dames, ook weer niet overdrijven! Een tas vol met luiers, babyvoeding en snacks is niet nodig, gewoon meenemen wat je nodig hebt voor de eerste dagen. De rest kan je daar ook kopen.

 

Tip 2: kies een kindvriendelijke accommodatie als je gaat reizen met een baby.

Wij logeerden regelmatig in een hotel. Tsja, dat leer je snel af zodra er een kleintje is. Inmiddels gaat onze voorkeur uit naar een appartement. Niets zo fijn als je eigen keuken om even een hapje in elkaar te flansen of de fles op te warmen en er is genoeg ruimte voor een babybedje (als je deze niet vergeet ;)). Op Airbnb vind je leuke & hippe locaties, waar je je meer een ‘local’ voelt dan een toerist. Bijkomend pluspuntje, het contact met de verhuurder is vaak veel persoonlijker. Meestal kunnen ze je leuke tips geven en zetten ze met alle liefde het één en ander voor je klaar zoals een kinderstoel etc.

 

Tip 3: driftbuidempers

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn kleine mannetje kan nog wel eens even uit de ban springen. Dus de gedachte dat hij drie uur moet stilzitten in een vliegtuig is niet het meest favoriete deel van onze vakantie. Gelukkig zijn er daarvoor allerlei driftbuidempertjes. Ga je reizen met een baby, neem dan een aantal spelletjes mee, favo knuffel en uiteraard voldoende proviand (drinken & snacks). Mocht je echt willen uitpakken, dan kun je bijvoorbeeld een surprise bag voor ze maken. Je koopt een paar kleinigheidjes (lees: zonder geluid) bij Action of Hema en pakt deze in. Maak er en feestje van en laat ze om de zoveel tijd iets uitpakken. Waarschijnlijk is alleen het inpakpapier al vermakelijk en zijn jullie voordat je het weet op de plaats van bestemming.

 

Tip 4: expect the unexpected

Tuurlijk moet je je reis goed organiseren, maar we hebben wel geleerd dat je vooral de ‘go with the flow’ houding moet hebben. Zit je net in het te leuke restaurantje, heeft je kleintje echt even geen zin om hieraan mee te doen. Probeer vooral geen verwachtingen te hebben en wees flexibel. Als je je makkelijk kan aanpassen in een situatie heeft dat echt een MEGA positief effect op je vakantie. Zo hebben wij inmiddels het uitgebreid dineren afgeleerd als ons mannetje erbij is, maar gaan we nu uitgebreid lunchen. Net zo gezellig!

 

Tip 5: test trip

Hoe is het om voor het eerst met je kleintje op vakantie te gaan? Ik vond het best spannend. Mocht je alvast een sneak peak willen, dan is een test trip misschien een goed idee. Boek gewoon een weekendje weg! Het geeft je niet alleen veel inzicht in praktische dingen (zo gaan wij nooit meer weg zonder back-up knuffeltje), maar ook leer je je kind kennen en voel je waar je kleintje behoefte aan heeft. Het heeft ons in ieder geval erg geholpen en ik weet zeker dat onze vakantie daardoor een stuk soepeler verlopen is. Daarnaast heb je een extra weekend quality time met je gezin, ik zeg win win toch!?

 

Tip 6: things to do

Net zoals Vettt’s superleuke tips voor Twente zijn er op jouw bestemming ook allerlei dingen te doen. Het kost je even wat Google tijd, maar vaak zijn er online superleuke must sees en activiteiten met kids te vinden.

Zo kwamen wij erachter dat er een verlichte optocht was door de ZOO van Antwerpen in het weekend dat wij er waren, ons zoontje vond het prachtig!

Meer reisblogs lezen van Daphne?

Daphne heeft deze maand haar eigen blog gelanceerd: Wanderlust after babies. Leuk om te volgen, voor nóg veel meer reisinspiratie met kinderen.

Als jullie nog leuke of praktische tips hebben, laat ze dan hier achter in de comments!

 

 

Over Daphne

Meer blogs van Daphne lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Grietje
  juli 26, 2017

  Hee Daphne leuk om iets van je te lezen! Hier nog een tip die wij altijd toepassen in het vliegtuig. Afhankelijk van de leeftijd van je kind/baby geef tijdig voor de landing van het vliegtuig ( lees: voor de lampjes riemen vast gaan branden) een gummibeertje ( of ander snoepje/ of worteltje als je liever groenten geeft, waar ze goed op moeten kauwen) of een flesje melk/drinken, dit voorkomt hysterische schreeuwpartijen bij de landing omdat de oortjes zo zeer doen.

 • Vettt.nl
  Daphne
  juli 27, 2017

  Hi Grietje! Wat leuk dat je reageert zeg! Goeie aanvulling ook! Dat extra flesje realiseerde ik me ook na de 1e keer vliegen haha! Thanks voor de tips. Liefs Daphne