Date night bij Lovely Local

Door

Soms moet je gewoon even zo’n avond inplannen. Oppas regelen en wat leuks doen. Samen. Eerlijk, wij doen dat veel te weinig. Meestal gaan we op zoek naar oppas als we een feestje hebben en veels te weinig (vind ik) om gewoon even samen op pad te gaan. Afgelopen vrijdag was het zover, date night bij Lovely Local.

Lovely Local, een nieuwe hotspot in Enschede

Een nieuw restaurant in de Walstraat. Lovely Local is een schattig en gezellig plekje, bij binnenkomst heb je het gevoel dat je een huiskamer binnen loopt. De huiskamer van Gijs en Clarissa, een heel leuk stel die elkaar vanuit een baan in een restaurant kennen. Dat was het begin van hun culinaire avontuur, ze hebben samen al mooie dingen gedaan. Zo waren ze de trotse eigenaar van foodtruck De Geflipte Kip en hadden ze een vast domein bij Fooddock Deventer. Het was tijd voor een nieuw avontuur en dat avontuur is inmiddels al een paar weken begonnen. Op 9 februari dit jaar startten ze met hun restaurant Lovely Local.

 

Lekker Lokaal

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag geniet je hier van fijne lokale gerechten. De kaart is overzichtelijk. Je kiest uit een 3-gangen menu waarbij je de keuze hebt uit 4 verschillende voor- en hoofdgerechten en uit 3 nagerechten. Fijn hoor want zo blijft mijn keuzestress beperkt.

De inrichting is heel natuurlijk, sfeervol en rustig. Ik word er gelijk blij van. Gijs is de gastheer en Clarissa de chef. Gijs ontvangt ons hartelijk en hij ziet er piekfijn uit. Hij draagt een heel geinig houten vlinderdasje en een heel tof schort. De bediening is iets waar hij passie voor heeft en dat voel je. Het klopt. Clarissa is de koningin van de open keuken en vanuit het restaurant zie je haar aan het werk. Het oogt allemaal ontspannen en relaxed. Wij worden er allebei blij van en dan hebben we nog niets gegeten. Best knap!

We krijgen een mooi plankje met heerlijk brood en twee fijne dipjes.

Lovely Local
Wat later staat Gijs bij ons aan tafel met de menu kaart. Een krijtbord met daarop de gerechten. Vol passie ligt hij het toe en wordt verteld waar alle producten vandaan komen. Gijs laat ons achter met het krijtbord en wij mogen keuzes gaan maken.

 

Lovely local
We kiezen voor de buratta, afkomstig van Bufallo Farm Twente in Denekamp en de pittige gehaktballetjes als voorgerecht. Omdat we zo lastig konden kiezen, kregen we er een maïssoepje bij. Daar zou ik zelf niet zo snel voor kiezen, maar ook die hadden we echt niet willen missen. Er zat een Aziatische twist aan, verrukkelijk. Als hoofd gaan we voor de smoked porc steak en de paella, ik dacht dat we die gingen delen. Dat pakte anders  uit.

Lovely Local

Lovely Local

Mijn date was ontzettend onder de indruk van de smoked porc, zo erg de indruk dat ik nog net één hapje mocht proberen.

Lovely local

De smoked porc

De paella was ook ontzettend lekker, ik kon niet kiezen en heb het advies van Gijs opgevolgd. Dat kan ik vaker gaan doen!

Lovely local

De Paella

Ongedwongen genieten

Je voelt je hier gelijk thuis, het is echt ongedwongen GENIETEN. Het eten was heerlijk, maar wat Lovely Local voor mij het meest bijzonder maakt is de passie die dit stel heeft. Een passie voor gastvrijheid, sfeer, presentatie, heerlijk eten en mooie lokale producten. Alles ademt liefde en aandacht.

Iedere maand een andere kaart

Ik vind hun idee om iedere maand met een andere kaart te komen heel tof. De nieuwe kaart gaat volgende week in en daar ben ik nu al benieuwd naar. We hebben vrijdagavond al tegen elkaar gezegd dat we terug komen.

 

Datenight, doen!

Vind jij ook dat je dit soort dingen te weinig doet? Plan NU een datum, regel oppas en ga wat leuks doen. En plan dan tijdens de date gelijk de volgende date…zo voorkom je dat je ineens een half jaar niets samen hebt gedaan! Wil je meer weten over deze leuke nieuwe aanwinst? Neem een kijkje op de website: www.lovelylocal.nl.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.