De Leukste Lunch: Hoe maak je de lunch van je kinderen (nog) leuker?

Door

Een paar weken geleden ontving ik het Bento Back to School magazine uitgegeven door De Leukste Lunch. Het is een tijdschrift boordevol inspiratie voor een leuke, lekkere en gevarieerde lunchbox. Hartstikke handig, want mijn dochter Juliet mag bijna naar de basisschool. Jarenlang regelde de kinderopvang 3 dagen in de week haar lunch en nu moet ik zelf aan de bak om haar lunchbox te vullen ;-). Hoe vul je nu een goede lunchbox en hoe maak je de lunch nog leuker? Ik deed voor een leuke lunchtrommel inspiratie op bij De Leukste Lunch!

Heel veel lunchinspiratie voor leuke lunchtrommels

Al bladerend door het magazine denk ik: “Och mijn hemel, wat een gedoe om die boterhammen en gezonde snacks in allerlei figuurtjes te maken!” Het ziet er natuurlijk hartstikke gezellig en mooi uit, maar is dit nu echt handig? Ik dacht dat ik er wel mee weg kwam om gewoon een paar boterhammen te smeren voor de lunch en wat stukjes fruit en groente erbij en klaar. Maar het magazine staat vol apenkoppen, egeltjes, paddenstoelen, bloemen en slakken. Al lezend voel ik de druk wel een beetje toenemen om mijn dochter straks met een lekkere, gevarieerde lunchbox naar school te brengen.

leukste lunch

Chocoladedino’s

De Leukste Lunch stuurde mij niet alleen het magazine toe, er zaten ook een paar leuke spulletjes uit de webshop bij. Zoals siliconenvorm van dino’s. Ik besluit deze eerst maar eens te gaan testen en maak samen met Juliet chocoladedino’s. Heel simpel door wat chocolade te smelten, wat kokosrasp toe te voegen en het in de siliconenvorm te gieten. Even laten uitharden in de koelkast en tadaa, super leuke chocolaatjes! Meteen een trakatie-ideetje te pakken!

lunchtrommel

Variëren en experimenteren voor een leuke lunchtrommel

Na het succes van de chocoladedino’s bedenk ik me dat het voor mijn moeilijke eter misschien best wel eens goed kan werken om die lunchbox een beetje gezellig en gevarieerd te gaan vullen. De afgelopen weken hebben we al wat geëxperimenteerd met bijvoorbeeld een bietenwrap met kipfilet in plaats van een boterham en een hartige muffin met kaas, paprika en ham en dat viel goed in de smaak. Dat geeft mij nu net dat extra stukje motivatie om die lunchbox leuk te gaan vullen.

leuke lunchtrommel

Bento lunchen

Ik pak het magazine er weer bij en lees dat het is gericht op een Bento lunch. Bento lunchen komt uit Japan en staat voor aantrekkelijk, gevarieerd en georganiseerd lunchen. Dat laatst wordt mogelijk gemaakt door een Bentobox. Een lunchbox in vele variaties met een enorme diversiteit aan lay-out opties. Maar ook zonder Bento lunchbox kun je natuurlijk een aantrekkelijke en gevarieerde lunch maken. Het leuke in het magazine is wel dat er een lunchplanner in zit, zodat je makkelijk per dag kan invullen wat je meegeeft in de lunchbox. Er wordt dan onderscheid gemaakt in de kopjes: volkoren/granen – groente – fruit – eiwitten/vetten. Ook staan er per kopje suggesties bij om je op weg te helpen en in twee leeftijdscategorieën wordt uiteengezet hoeveel een kind ongeveer nodig heeft. Hartstikke handig! Na wat zoeken vind ik op Vettt ook nog een blog terug van Laura, ze ging de uitdaging ook aan en maakte samen met haar dochter een leuke lunchtrommel.

De Leukste Lunch voor lunchtrommel inspiratie

Ik ben overtuigd dat een lekkere, gevarieerde lunch ook gaat aanslaan bij mijn moeilijke eter. Zeker als er af en toe ook zo’n toffe chocoladedino in de lunchbox verstopt zal zitten. Ben jij nu ook benieuwd naar het magazine of wil je ook wel wat meer tips om een leuke lunchtrommel mee te geven aan je kind(eren)? Je kan op de website heel veel inspiratie vinden en het magazine en alle toebehoren bestellen. Je kunt De Leukste Lunch ook volgen via Facebook en Instagram.

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.