Knutselen met Halloween – DIY met wc rollen

Knutselen hoort natuurlijk bij Halloween. Lekker aan de slag met pompoenen, eikels, kastanjes en wc rollen. Geen zin om eerst naar buiten te gaan voor materiaal? Knutsel dan met wc rollen, dat blijft leuk, want je kunt er zo ontzettend veel mee. Zoek eens op Pinterest of gewoon op Google en je vindt de leukste creaties. Nou moet je niet meteen denken dat jij en jouw kind dat niet kunnen, want het is simpel. En al lijkt het dat niet, dan maak je het gewoon simpel. Het hoeft toch niet perfect?!

Halloween, knutselen met warme choco en koekjes on the side

Herfst is dé tijd van het jaar waarin je na een lange periode van buiten zijn weer binnen zit. Je moet even wennen aan het stilzitten. Maar stilzitten kan ook leuk zijn. Ja ook voor kinderen. Ga lekker knutselen aan tafel. Maak een kop lekkere warme choco voor jou en je kind(eren) en pak er ook wat koekjes bij. Muziekje op de achtergrond en gaan! Denk er wel even aan om van te voren alle benodigdheden op tafel te zetten, dan kun je lekker blijven zitten en gaan er ook geen bekers chocolademelk over de tafel. Tenminste, dat hoop je maar.

Halloween DIY met wc rollen

Knutselen tijdens Halloween met kinderen is leuk om te doen en je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Wat heb je nodig om deze leuke creepy vleermuizen en witte spookjes te maken?

  • WC rollen
  • Gekleurd papier
  • Stiften
  • Lijm
  • Schaar
  • Touw
Halloween knutselen tekenen
Het is ook heel leuk om samen met je kind te tekenen in Halloween sfeer.

Aan de slag met je Halloween spookje

Bedek je wc rol met wit papier. Gebruik niet te veel lijm, daar wordt het zo’n kliederzooi van! Je kunt je wc rolletje ook iets korter maken voor een speels effect wanneer je er meerdere maakt. Met een zwart stift teken je een gezichtje op je wc rolletje (als deze droog is!). Je kunt je spookjes verschillende gezichtsuitdrukkingen geven, zoek eens op internet naar leuke voorbeelden. Prik twee gaatjes bovenin, waar je een touwtje doorheen doet, hieraan hang je het spookje later op.

Knip nu stroken van wit papier en lijm deze aan de binnenkant van je wc rol. Hoe meer spookjes je knutselt, hoe leuker natuurlijk.

Aan de slag met je Halloween vleermuis

Bedek je wc rol met zwart papier voor een vleermuis. Je kunt de wc rol ook korter maken, zo kun je bijvoorbeeld twee vleermuizen uit 1 rolletje halen. Knip uit gekleurd (kies je kleur) en wit papier twee ogen en twee scherpe tanden. Plak ze op je vleermuis. Knip uit zwart papier de vleugels uit, dit kan in één stuk. Deze plak je aan de achterkant van je wc rolletje vast. Prik ook hier twee gaatjes bovenin, waar je een touwtje doorheen doet om de vleermuis aan op te hangen.

Klaar? Hang de vleermuisjes en spookjes op een leuk plekje in huis. Voor het raam of boven je bed. Heb je nog veel meer Halloween knutseltrek? Ga kleien, tekenen of kijk dan eens op Pinterest. Denk gewoon lekker out of the box! Alles kan en mag 🙂 Wil je een pompoen uithollen? Hoe je dat doet lees je hier. En wil je snelle Halloween hapjes maken? Lees dan deze blog.

Halloween knutselen klei
En kleien is natuurlijk ook ontzettend leuk om samen met je kind te doen.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.