Kinderkookboek review: koken met Shane Kluivert

Door

Beroemd om zijn YouTube filmpjes, waarin hij zijn kookkunsten toont, heeft Shane Kluivert nu ook een kinderkookboek uitgebracht. Hierin verzamelde hij zijn favoriete ontbijt-, snack- en dinerrecepten. Dé tip van Shane: “Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat je altijd iets moet proeven, want dan weet je pas of je iets lekker vindt.” Ik denk dat iedere ouder dit thuis ook regelmatig zegt. Meestal blijkt het heel erg mee te vallen en lusten ze veel meer dan je denkt.

Koken met papa of mama

Sinds kort hebben wij een nieuwe ‘traditie’. Om de kinderen wat meer te betrekken bij het eten, gaat één van ons om de zondag met één van de kinderen een gerecht bereiden. Dat begint bij het uitzoeken van een recept, vervolgens doen we samen de boodschappen en dan maken we het samen klaar. Dat vinden ze erg leuk om te doen en het is ook nog eens erg leerzaam. Dus bij de vraag of iemand het nieuwe kookboek van Shane Kluivert wilde reviewen, stak ik direct m’n vinger op. Een kookboek gemaakt door een kind, dat is natuurlijk perfect voor onze kookdagen met de kinderen.

kinderkookboek

Even geduld a.u.b.

Het eerste gerecht dat we probeerden was een Surinaams broodje rundvlees. De bereiding ervan was zeer eenvoudig, we moesten alleen wel op tijd beginnen, want het moest minimaal 5 uur pruttelen. Waar Ben de avond ervoor nog laaiend enthousiast was, had hij helaas de volgende ochtend minder zin om te helpen. En ook Yfke was te druk met andere dingen, waardoor ik uiteindelijk de voorbereidingen in m’n eentje heb gedaan. Een keer in de pan roeren, dat wilden ze nog wel, dus daar hebben we het voor deze keer maar even bij gelaten. Ons neefje van 1,5 kwam die avond ook bij ons eten en ondanks dat hij normaal niet zo van vlees houdt, heeft hij hier enorm van gesmuld. Een geslaagd gerecht dus, dat bij ons zeker vaker op tafel zal komen!

Nog een nieuwe favoriet uit dit kinderkookboek!

Het tweede gerecht heb ik samen met Yfke uitgekozen. Met haar grote liefde voor alle soorten pasta was de keuze snel gemaakt: pasta pesto. We moesten hiervoor zelf de pesto maken, iets dat ik nog nooit eerder gedaan had. Dat ging ook niet zo handig in de blender, kwam ik achter, maar dat mocht de pret niet drukken. Het is ons uiteindelijk gelukt en we hebben er weer een favoriet bij. Snel op tafel en iedereen die aan tafel zat (we hadden weer een mee-eter die avond) heeft twee keer opgeschept.

kinderkookboek

Stap-voor-stap

De volgende keer proberen we een van de ontbijtgerechten, want die zien er ook heerlijk uit. Ben en Yfke zijn nog niet zover in het kinderkookboek gekomen, maar ik denk dat zij de volgende keer gaan voor de regenboog cupcakes. Complimenten aan Shane, echt knap gedaan! Het boek is duidelijk, overzichtelijk en kleurrijk. Met invloeden vanuit Suriname, Kaapverdië, de Antillen én Friesland staan er veel diverse gerechten in (40 in totaal!). De recepten worden stapsgewijs omschreven, met bij iedere stap een foto. Een absolute aanrader voor iedereen die van koken houdt, al dan niet samen met de kinderen. Het kinderkookboek is te koop bij bol.com voor 20 Euro.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.