Interview: Suzan van Suus’ FotoSjop

Door

Een aantal vriendinnen van mij hebben al eens een fotoshoot bij Suus’ FotoSjop gedaan. Zij tipten mij dan ook. Enthousiast dat ze zijn over Suzan als persoon én over haar werk. Suzan heeft een passie voor Fotografie en is eigenaar van Suus’ FotoSjop gevestigd in Oldenzaal. Ik interviewde haar voor Vettt, maak kennis met deze creatieve ondernemende Twentse moeder.

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Mijn naam is Suzan, 39 jaar (okay, met 1 jaar ervaring), ik ben een photographer-designer van beroep en gespecialiseerd in portretten en o.a. retro-shoots. Dit kunnen shoots van bijvoorbeeld kinderen en/of gezinnen zijn, bruiloftsfotografie maar ook kinderfeestjes (model voor één dag) en zakelijke shoots verzorgen wij.

Kinderfeestje

Kinderfeestje!

Samen met mijn vriend en kinderen, Bram (13), Noortje (11) en Pepijn (8) woon ik in Oldenzaal. Ik hou van spontane acties, humor soms met een emotionele twist en ik ben een tikkeltje eigenwijs. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en probeer altijd heeeuuul lief te zijn voor de mensen om me heen.

Fotografie in Oldenzaal

Bram, Pepijn en Noortje

 

Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Door de recessie kwam ik bij mijn vorige werkgever na ruim 10 jaar dienstverband op straat te staan. Dit zag ik écht als een kans en deze greep ik met 2 handen! Fotografie was al jaren meer dan een hobby, geheel autodidact.

 

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

In eerste instantie begon ik alleen, in het erkertje van mijn toenmalige jaren ’30 woning. Inmiddels staat hier een dijk van een team van 8 personen. We zitten in in een oud pakhuis hartje Oldenzaal. Wonen én werken in één, ideaal! De mensen om mij heen zijn me erg dierbaar. Met hen deel ik veel. Mijn motto is: samen naar de overkant, hand in hand.

Het team bestaat uit fotografen, marketingmedewerkers, facilitaire medewerkers en onmisbaar: de stagiairs. Wij kunnen een full-service concept bieden op het gebied van fotografie, websites, video (bedrijfspromotiefilms), grafisch werk, marketing en daarnaast organiseren we ook nog workshops (handlettering en fotografie).

Handlettering Workshop

Handlettering Workshop

 

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Poeh haha, een strakke planning is niet haalbaar want elke dag heeft zijn eigen charme. Meestal loopt het wel redelijk gestroomlijnd maar er zijn natuurlijk altijd wel dagen bij van rennen, vliegen en blijven lachen. Uiteraard als er meerdere dagen in de week konden zijn dan 7, zou ik ook deze dagen vullen!

 

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Ga voor geluk! Dat zit ‘m in de kleine dingen, een glimlach, een knuffel, een fikse lachbui. Dat zijn de dingen die tellen. Daarvan wordt je zelf ook blij. Wanneer je blij wordt loop je tien stappen harder en is het leven veel leuker!
 

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Dat we de mensen telkens weer verrassen en blij mogen maken met ons werk. Dat we een superteam hebben. Dat we blijven vernieuwen en een hele lange adem hebben. Herinneringen maken, samen met ons team groeien en creatief bezig zijn daar wordt ik écht blij van.

 

Fotografie Oldenzaal

Fotografie Oldenzaal

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Daar zijn we al flink mee aan het brainstormen. Een ding is zeker: Suus’ FotoSjop wil viraal!!

 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Samen met vriendlief, de kindjes en onze hond Boomer wandelen en vervolgens chillen met een kopje mosterdsoep met zalmsnippers bij ‘Erve het Hulsbeek’.

 

Meer weten + kortingsvoucher!

Meer weten over Suus’ Fotosjop én haar werk bekijken? Neem een kijkje op haar website: Suus’ FotoSjop. Speciaal voor Vettt-lezers geeft Suzan een korting van 10 Euro op een volledige fotoshoot op vertoon van onderstaande voucher.

Fotografie Oldenzaal

Kortingsvoucher Suus’ FotoSjop Oldenzaal

 

Meer Vettt stoere moeders

Maandelijks interview ik voor deze categorie ‘Vettt stoere moeders’ een ondernemende Twentse moeder. Wil je meer van dit soort interviews lezen? Kijk dan even op deze pagina en je vindt het hele overzicht. Heb je zelf tips van ondernemende moeders die hier tussen zouden moeten staan. Laat het me weten: info@vettt.nl.

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.