Interview: Silvia Tatti van PuurDeliz

Door

De laatste tijd krijg ik regelmatig heerlijk Italiaans eten van mijn buurvrouw aangeboden, om uit te testen. Fijn he? Mijn buurvrouw Silvia, is op 5 december officieel van start gegaan met haar toffe bedrijf waar ik ontzettend enthousiast over ben. En helemaal leuk dat ik jullie middels dit interview hier ook kennis mee kan laten. Ik denk namelijk dat jullie er ook wel blij van zullen worden. Silvia maakt namelijk ontzettend lekker Italiaanse gerechten die je bij haar (in Enschede) kunt ophalen. Perfect voor de drukke dagen als het eten  koken er een beetje bij inschiet!

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?


Ik ben Silvia Tatti, 33 jaar, getrouwd, moeder van Raff (14 maanden) en ook een beetje mama voor onze twee mopshondjes Ludo en Chica. Geboren en getogen in Enschede, met een Siciliaanse moeder en een Sardijnse vader. Een Ratatouille van culturen ☺.  Na een lange en moeilijke tijd van thuis zitten (helaas geen contractverlenging tijdens mijn zwangerschap) en heel veel nadenken spring ik nu toch echt in het diepe. Ik ben op 5 december jl. begonnen met mijn eigen bedrijf: Puur Deliz. En wat een goede keuze is dit geweest, ik kan mijn passie voor lekker eten en eten koken nu delen met heel veel andere mensen.

Puur Deliz is een maaltijd service met pure en eerlijke Italiaanse gerechten. Naast de maaltijd service verzorg ik ook een uitgebreide Italiaanse Diner Experience op locatie (bijvoorbeeld bij je aan huis of bij bedrijven) en een Italian High Tea voor bijvoorbeeld een babyshower of vrijgezellenfeestje.


Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Van huis uit heb ik meegekregen wat lekker en gezond eten bereiden en eten betekent. Als klein meisje zat ik bij mijn moeder op het aanrecht te kijken hoe zij kookte. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik mocht helpen. Mijn moeder, een echte Italiaanse mama die kookt met verse ingrediënten en zonder pakjes, zakjes en potjes. Vanaf de middelbare school zag ik al dat vers en gezond eten niet voor iedereen vanzelfsprekend was. Soms door onwetendheid, maar vaak ook gewoon door te druk te zijn. Een pastasaus uit een potje is namelijk veel makkelijker dan zelf 3 uur lang je Bolognesesaus laten pruttelen. Hierbij niet altijd beseffend dat zo’n potje vol zit met zout, suiker en conserveringsmiddelen. Daarbij een niet verwaarloosbaar feit dat je natuurlijk ook erg veel inlevert op smaak. Mijn man en ik hebben jarenlang beide ook 40 uur per week gewerkt, waarbij om 18.00 uur thuis komen heel normaal was.

Om dan nog je eigen pastasaus te maken of aardappels schillen en te koken voor een heerlijke stamppot, is dan eigenlijk te veel gedoe. Er moet natuurlijk in de avond nog gesport worden, je sociale leven bijhouden en misschien zelfs nog gewerkt worden. Om dan na een lange werkdag nog 2 uur in de keuken te staan, daar heb je weinig zin in. Ik kookte toentertijd vaak uitgebreid in het weekend om zo voor de maandag en dinsdag al eten klaar te hebben, op woensdag een snelle maaltijdsalade en op donderdag en vrijdag stond er afhaal of buiten de deur eten op het menu. Tijdens mijn zwangerschap en nu met een kleintje in huis, besef ik mij meer en meer hoe belangrijk gezonde, pure en verse voeding is.

Ik geloof in gezond eten door de focus te leggen op vers, puur en eerlijk. Door een goede balans te vinden in alles wat men eet en je eten vers te bereiden en pakjes, zakjes en potjes links te laten liggen. Zo vermijd je overbodige zouten, suikers en conserveringsmiddelen. Wat heb je hiervoor nodig? Tijd! En juist tijd is vaak het knelpunt.

Met Puur Deliz maak ik pure Italiaanse homecooked maaltijden. Voor iedereen die toch een eerlijke kwalitatieve maaltijd wil eten na een lange drukke dag, maar niet de tijd heeft om dit te zelf te koken. Ik maak gebruik van eerlijke en pure producten. Als het kan, streekproducten en zoveel als mogelijk biologisch. Bereid volgens authentiek Italiaans recept waarbij tijd een essentieel onderdeel is. Less is more is een belangrijk begrip, wat zich uit in het tot zijn recht laten komen van alle ingrediënten. Met mijn eten neem ik je mee op reis naar het echte Italië waarin je de passie voor eten kunt proeven.


Run je je bedrijf alleen of met anderen?

In principe run ik Puur Deliz alleen, maar ik krijg hierbij erg veel hulp en steun van mijn man. Vooral zijn vertrouwen is een echte motivator!


Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Ik heb heel veel geluk met een lieve moeder die altijd klaar staat om te helpen. Raff is heel gek met zijn oma en als ik aan het werk ben of een afspraak heb is zij er om voor hem te zorgen. Hierdoor kan ik mij met een gerust hart focussen op Puur Deliz. Doordat mijn man helpt met het huishouden maar ook met Puur Deliz en daarnaast ook een toegewijde vader is, is het nu allemaal goed te combineren. Verder is plannen wel een hobby van me, dus dat zit wel goed!


Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Neem af en toe de tijd om bewust met eten bezig te zijn. Wat vind je lekker en hoe kun je dit met verse ingrediënten bereiden. Maak van het koken een feestje! Je favoriete muziek op de achtergrond, of juist lekker hard aan, een glas wijn erbij en genieten van het proces en resultaat.


Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken. Hoe cliché het ook klinkt! Voor mij is koken ontspanning, verstand op nul en genieten. Het geeft me ontzettend veel voldoening als me verteld wordt dat het eten heel lekker was


Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Ik zou het geweldig vinden als ik Puur Deliz kan runnen vanuit een woonboerderij met een hele grote moestuin en de ruimte en mogelijkheid om enkele dieren te houden en te verzorgen. Hoe gaaf zou het zijn om enkele koeien te hebben om ons op die manier zelf te voorzien in melk om daarna zelf kaas en mozzarella te kunnen maken. Met wat kippetjes er bij kan er echt gewerkt worden met pure, eerlijke en biologische ingrediënten wat toch ongeveer het best mijn idealistische beeld benaderd. En ach, als dit over 10 jaar wordt behaald, dan vind ik dat helemaal prima :-). 


Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Wij zoeken vaak wel uitjes op die leuk zijn met Raff, maar ook leuk zijn voor de hondjes. Het Ledeboerpark is wel de plek waar wij door het hele jaar heen het meest te vinden zijn om samen met onze doggies lekker een frisse neus te halen. Ook Hof van Espelo vind ik een erg mooi plekje om te wandelen. Daar worden trouwens ook regelmatig leuke (kinder)activiteiten georganiseerd. Raff is daar nu nog te klein voor, maar voor kinderen vanaf 4 jaar is het zeker de moeite waard!

Meer weten over Puur Deliz?

Op de website van Puur Deliz vind je alle gerechten en kun je je bestelling plaatsen. Ik had de eer om de eerste besteller te zijn, hoe tof is dat! We gingen voor de lasagne, wat een cadeautje. Thuiskomen, alleen de oven maar aan doen, volop de tijd om te knuffelen en daarna ook nog eens heerlijk eten. Wij houden deze erin en dat voor 13 Euro!

Silvia

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.