Kidsproof Sushi op Internationale Sushidag!

Door

Vandaag is het Internationale Sushidag, en dat moét natuurlijk groots gevierd worden! Mijn kinderen zijn, net als ik, dol op sushi! Maar de sushi die we in de restaurants krijgen zijn soms niet helemaal kidsproof.  Door de pittige kruiden en de taaie nori-vellen is sushi voor kinderen vaak geen feestje. Daarom maakte ik, speciaal voor Internationale Sushidag, kindvriendelijke sushi!

Het fijne van sushi, en dus ook van deze kindvriendelijke sushi, is, dat je eindeloos kunt variëren!
Kies de ingrediënten die jouw kinderen lekker vinden om de perfecte sushi voor jouw kinderen te maken!

 

Internationale sushidag

Wat heb je nodig voor deze kindvriendelijke sushi:

-Rijst: Speciale sushi rijst is anders dan gewone rijst en je moet er, na het koken, ook nog een  beetje sushiazijn door spatelen. Heb je hier geen zin in? Gebruik dan gewone, goed afgekoelde gekookte rijst

-Zoet omelet: Kluts drie eieren met een eetlepel suiker en een beetje water goed door elkaar en bak er, op een laag vuurtje, een luchtig omelet van.

-Fruit: Ik heb voor mijn kindersushi mango, avocado en banaan gebruikt, maar je kunt ook heel goed aardbeien, ananas, perzik, necatrine of meloen gebruiken. Zorg dat je fruit niet te hard is (appels werken niet zo goed) en dat je er plakjes van kunt snijden (druiven en blauwe bessen zijn daarom ook niet erg handig)

-Vlees/vlees: Ik heb gekozen voor een blokje gerookte kipfilet. Dit is qua structuur heel erg fijn om mee te werken en de kinderen vinden de smaak heerlijk! Ham zou ook een hele goede optie zijn. Heb je liever vis? Probeer dan gerookte forel of paling, kleine Hollandse garnaaltjes of surimi sticks.

-Komkommer
-Augurk
-Sesamzaadjes

Extra Benodigdheden:

– Uitsteekvormpjes. Tip: gebruik kleine vormpjes zodat de sushi straks goed in de kleine mondjes past. Gebruik vormpjes waar niet te veel hoekjes aan zitten. Een sterretje lijkt leuk maar is behoorlijk lastig. Hartjes, rondjes of bloemetjes werken beter!

– Schaal water. Rijst plakt. Door je handen en de vormpjes goed nat te houden voorkom je een hele hoop plak-ellende!

Kook de rijst en laat deze goed afkoelen. Gebruik je sushi rijst? Volg dan de beschrijving op de verpakking.
Snijd alle ingrediënten in dunne plakjes en steek er alvast met de uitsteekvormpje dat jij gaat gebruiken vormpjes uit.

Internationale sushidag

Aan de slag op Internationale Sushidag!

1) Begin met de rijst. Vul hiermee ongeveer de helft van het vormpje en druk deze, met je vingers of de achterkant van een eetstokje, een beetje aan.

2) Leg hier vervolgens twee verschillende, van te voren uitgestoken ingrediënten boven op. Zorg dat de smaken een beetje bij elkaar passen. Komkommer en augurk is veel minder lekker dan bijvoorbeeld kip en mango.

3)Druk vervolgens alle ingrediënten naar beneden terwijl je het vormpje om hoog schuift. Strooi op een enkele sushi een paar sesamzaadjes en tadaaa! Je hebt een mini sushi!

Herhaal dit en varieer met de ingrediënten tot je en hele schaal vol hebt! Ben je net als ik, helemaal weg van sushi? Check dan deze link even, hier vind je onder andere het recept voor mijn goddelijke sushitaart en meer sushi recepten.

Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is genieten. Happy Internationale Sushidag!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.