Handig: de mooiste voorstellingen de komende weken

Door

Vandaag was ik voor het eerst in lange tijd weer in het theater met mijn dochter. We bezochten één van de minder bekende voorstellingen: Het verhaal van Anders. Een voorstelling van danstheater Ada. Een prachtig verhaal over anders zijn op allerlei manieren. Er werd weinig gesproken en des te meer gedanst. Indrukwekkend! Ik hou van deze ‘kleinere voorstellingen’. Het zijn eigenlijk een beetje de verborgen pareltjes. Veelal artistieke meesterwerken, met een maatschappelijke boodschap. Deze voorstelling vond plaats in De Kleine Willem in de Langestraat tegenover Concordia.

De komende maanden zijn er nog meer van deze verborgen schatten te bewonderen bij het Wilminktheater, voor allerlei leeftijden. Ik maakte een overzicht voor jullie! Op de site van het Wilminktheater kun je vaak een trailer bekijken zodat je een beetje een beeld krijgt bij wat te verwachten, dat vind ik altijd wel fijn!

#1 Zaterdag 25 september: Secrets (Vanaf 12)

De ‘pubers’ zijn soms wat lastig mee te krijgen. Hoe gaaf, deze ‘Escape’ voorstelling voor jongeren vanaf 12 jaar. In deze spannende ‘escape voorstelling’ is niets wat het lijkt en jij speelt daarin een bepalende rol. Hier worden game en (urban) danstheater samengevoegd tot een unieke interactieve ervaring. Voor meer informatie en tickets (€ 7,50) kijk je hier.


#2 Zondag 3 oktober: Een Feest om te Janken (Vanaf 4)

Veel kinderen moeten op hun eigen kinderfeestjes ongewild de hele dag door huilen. De feestmaand december is al helemaal een garantie voor tranen. Een feest om te janken is een voorstelling met een hoog tempo en fysiek spel over hebberigheid en verlanglijstjes die veel ellende veroorzaken. Voor meer informatie en tickets (€ 7,50) kijk je hier.


#3 Woensdag 5 oktober: Over een kleine Mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (Vanaf 2)

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Voor meer informatie en tickets (€ 7,50) kijk je hier.


#4 Zondag 10 oktober: Circus Charms (Vanaf 7)

Frank en René Groothof, je kent ze vast nog wel:-). Het is het ruziënde duo uit de VPRO-serie ‘De Broertjes’. In Circus Charms zie je als vanouds hun chaotische karakter én broederliefde. Een ontregelende voorstelling voor de hele familie! Voor meer informatie en tickets (€ 15,00) kijk je hier.


#5 Zondag 17 oktober: De stille kletsmajoor (Vanaf 3)

Een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, met poppen, visuele poëzie en humor. Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op hun woorden, want die kosten handenvol geld. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Voor meer informatie en tickets (€ 7,50) kijk je hier.


Een overzicht van alle jeugdvoorstellingen bij het Wilminktheater Enschede

Er staan de komende maanden echt veel prachtige jeugdvoorstellingen gepland. Neem vooral zelf een kijkje op de website. Ik vind het zelf ook altijd een te gek verjaardagscadeau om kaartjes voor een voorstelling te geven. Speelgoed hebben de meeste kinderen toch al genoeg :-). Ook leuk om een jarige tante, opa, of oma te geven: een uitje met kleinkind(eren)!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *