Gratis kindervoorstellingen tijdens De Kinderboekenweek!

Door

Zeg je GRATIS?! Jazeker, gratis! Nouja, als je lid bent van de Bibliotheek dan zijn de voorstellingen gratis en anders betaal je €2,50 per kind. Tijdens De Kinderboekenweek vinden er op verschillende locaties in Enschede verschillende gratis 7+ voorstellingen plaats. Dus pak je agenda erbij en noteren en reserveren maar!

Let op: vanwege de Corona-maatregelen kunnen alleen kinderen de voorstellingen bij wonen. Je reserveert dan ook alleen een kaartje voor jouw kind(eren).

1 oktober: Goochelaar Jan met ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ (7+)

Goochelaar Jan speelt tijdens de Kinderboekenweek de voorstelling ‘Reis om de wereld in 80 dagen.’

Ga mee op reis met Passepartout, de knecht van Phileas Fogg in deze boekbewerking van Jules Vernes klassieker. Met veel fantasie gebruiken we alles wat we kunnen vinden als voertuig: de tafel in Jules Vernes woonkamer wordt omgetoverd tot een boot, een trein, een olifant en nog veel meer. Komen we op tijd terug?

Datum: donderdag 1 oktober
Tijd: 15.30-16.30
Locatie: Twekkelerveld
Reserveren: donderdag 1 oktober

2 en 9 oktober; Voorstelling: Knotsknetter (7+)

Een voorstelling van de populaire, veelgelezen schrijfster Tosca Menten (Dummie de Mummie) en muzikant Mirek Walton tijdens de Kinderboekenweek in Theater Prismare. Voor kinderen vanaf 7 jaar.  

Wist je dat het in de boeken van Tosca Menten wemelt van de vreemde personages? Onder leiding van de muzikaalste papegaai van Nederland laat Tosca je met hen kennismaken. De voorstelling zit vol spannende verhalen, gekke grappen en aanstekelijke, vrolijke liedjes!

Datum: vrijdag 2 oktober
Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
Locatie: Prismare
Reserveren: vrijdag 2 oktober

Datum: vrijdag 9 oktober
Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
Locatie: Glanerbrug
Reserveren: vrijdag 9 oktober

Kinderboekenweek Knotsknetter Tosca Menten

8 oktober: De Zeeroverskoningin (8+)

Katiuscia Principato en Lineke Visschedijk spelen de voorstelling ‘De zeeroverskoningin.’ Voor kinderen van 8 – 12 jaar. Ik vind Katiuscia fantastich, dus ik heb gelijk kaartjes gereserveerd!

In een museum komt één bepaalde ruimte wel heel erg tot leven. Als je goed luistert, hoor je het geloei van de wind. Als je goed ruikt, ruik je de geur van de zilte zee. En als je goed voelt, voel je het kraken van Grace’ schip onder je voeten.

Grace is geen meisje dat netjes doet wat van haar verwacht wordt, ze doet waar ze zo innig naar verlangt: varen en heersen over de zee. 

Als Grace haar verlangens uitte, riep haar vader haar altijd snibbig toe: ‘Meisjes kunnen niet varen, de zee kent alleen scheepsjongens!’ Hij had nooit kunnen vermoeden dat juist deze Grace O’Malley, heldin van Ierland, als koningin der zeeën de geschiedenisboeken in zou gaan.

Datum: donderdag 8 oktober
Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
Locatie: Stadsveld
Reserveren: donderdag 8 oktober

9 oktober: Hip Hop History (8+)

EigenZinnig theater ZieZus speelt tijdens de Kinderboekenweek de voorstelling ‘Hip Hop History.’ Voor kinderen van 8 – 12 jaar. 

In de educatieve en humoristische voorstelling Hip Hop History zoekt Kim haar verdwenen juf Jetteke. Ze vindt een groot en geheimzinnig boek en ontdekt dat haar juf verliefd is geworden op een held uit de geschiedenis. Wie is deze held? Wanneer leefde hij? Is juf Jetteke bij hem? Terwijl Kim daarover piekert raakt zij het boek aan. En voor zij het weet vliegt ze zelf terug in de tijd.

In Hip Hop History ontmoet Kim beroemde historische figuren. Zo ontmoet zij op de berg Olympus een Griekse godin en achtervolgt koning Lodewijk XIV haar door het paleis van Versailles. Wie Kim nog meer ontmoet blijft een verrassing. Zal Kim haar juf vinden?

Datum: vrijdag 9 oktober
Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek Enschede
Reservern: vrijdag 9 oktober

Kinderboekenweek

Nog meer activiteiten rondom De Kinderboekenweek in Twente

Door heel Twente worden er op verschillende locaties activiteiten rondom De Kinderboekenweek gepland. Marloes maakt een overzicht met activiteiten die lees je in deze blog: Activiteiten tijdens de kinderboekenweek 2020 in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *