Zoektocht naar het perfecte GPS horloge

Ik ben om. Verschrikkelijk. Ieks. Afschuwelijk. Te lelijk. Daar gaan mijn mooie opvoedingsprincipes. Ik heb een GPS horloge gekocht voor mijn zoon Thabang (9 jaar). Vorig jaar bazuinde ik nog belachelijk in het rond dat ik NOOIT mee zou doen aan die onzin (toen speelde Thabang zo ongeveer alleen nog achter het huis). Maar nu heb ik het dus toch gedaan: ik heb een GPS horloge gekocht. Lees op dit blog mee hoe mijn zoektocht verloopt en hoe we uiteindelijk bij het GPS horloge van One2Track zijn gekomen.

Jaaaa, dat ding moet er komen

In de afgelopen weken ben ik als een bezetene tig keer door héél Hellendoorn gefietst om te kijken waar Thabang uit hangt om vervolgens oververhit en met zweethoofd terug te keren naar huis, zónder Thabang. Met Sam (nu 14 jaar) werken mijn opvoedingspogingen prima, maar met Thabang is dat een heel ander verhaal. Ik zou ‘m wel wíllen vertrouwen, maar helaas blijkt uit de afgelopen zes jaren dat ‘t nog compleet niet het geval is. En wat was ik het ineens helemaal zat! Dus na de zoveelste zoektocht kroop ik achter de computer (het zweet liep ondertussen in straaltjes van mijn gezicht) en bestelde zo’n ‘afgrijselijk’ ding.

Aanschaf van een GPS kinderhorloge

Het eerste exemplaar was een goedkope en bestelde ik bij voordeel voucher. Deze bleek helaas niet nauwkeurig genoeg. Als Thabang hier door de straat fietste dan gaf dat ding aan dat ‘ie ineens IN het Avonturenpark bij de Kalimantan was (mocht ‘ie willen). Maar daar heb ik natuurlijk niks aan.
Dus teruggestuurd en een andere besteld via duizend.com. En poehee, wat ben ik blij met dit stukje moderne technologie. Voor even. Want het ding ging na twee dagen al stuk. Het horloge bleek zelfs compleet onrepareerbaar. Er was vocht in gekomen en dat viel nu net NIET onder de garantie. Ik heb nog een heleboel ruzie gemaakt met de desbetreffende meneer van de internetwinkel (als je mij kent, weet je dat ik erg slecht ben in boos worden), maar mijn geld was weg (62,95 euro). Ook mijn inboedelverzekering keerde niets uit.

Te gek… one2track

Toen kwam Yvette met een briljant plan. Zij zou contact opnemen met one2track.nl en dan konden we via hen misschien wel twee exemplaren proberen. En al snel kregen we het bericht dat het mocht, jeeeej. Ik was dolblij, want ik wilde natuurlijk niet nóg meer geld uitgeven. En nu konden we het mooi uitproberen. Toevallig heeft one2track een robuust exemplaar in hun uitgebreide collectie GPS kinderhorloges. En waterdicht. Die moest en zou het worden!

Bevindingen

Via een app stel je het horloge makkelijk in. Het werkt met een prepaid sim kaart met een eigen telefoonnummer. Ik kan nu precies zien waar Thabang is geweest en welke route hij gevolgd heeft en waar hij zich nu bevindt. Je kan eventueel een zone instellen hoever je kind van huis mag (bijvoorbeeld 500 meter). Je kan ook bellen of tekstberichten sturen. Je kunt belangrijke nummers voorprogrammeren in het horloge. Het bellen werkt met een opwaardeersysteem, via een bundel van one2mobile.com, kan je makkelijk opwaarderen. Na twee weken ben ik nog steeds dik tevreden, ik kan niet meer zonder!

GPS horloge

De allernieuwste GPS-horloges van One2Track

Inmiddels zijn er alweer nieuwe versies van de GPS-Horloges. Thabang test de Connect Rebel die bedien je met knopjes aan de zijkant van het horloge, deze is nog steeds verkrijgbaar.

De Connect Go en de Connect Move zijn nieuwere GPS horloges die Yvette in 2021 heeft getest. Deze zijn nog net weer wat meer gebruiksvriendelijk doordat het met een swipe functie werkt en de vormgeving is net weer anders. Daarnaast geeft One2Track aan dat nieuwere versies een nog beter bereik hebben. Pippa van 9 heeft de Connect Go, met een wat strakkere vormgeving. Het horloge van Coco (Connect Move) heeft een wat rondere vormgeving en is daardoor beter geschikt voor de kleinere polsjes.

Ook nieuw aan dit model is de stappenteller, dat vinden de dochters van Yvette helemaal te gek! En handig: ze zijn spat-dicht. Je kunt ze prima mee onder de douche nemen, of om laten met het handen wassen.

De Connect Go

gps horloge

De Connect Move

Inmiddels genoeg redenen om het te DOEN:

-handig als je kind in de buurt speelt en je wilt dat je kind thuis komt (bijvoorbeeld als het eten klaar staat), je belt hem of haar dan even of je stuurt een bericht

-het is heel gaaf en stoer om hem om te hebben en je kind heeft altijd de tijd bij zich

-als je kind bijvoorbeeld zelfstandig naar de sportclub fietst (ik kan dan zelfs vanaf mijn werk checken of hij daar veilig is aangekomen) of naar het park/de speeltuin gaat zoals bij Yvette

-het werkt in heel Europa, dus ook handig voor op vakantie

-er zit een SOS knop op, handig als je kind is gevallen of in een moeilijke situatie terecht is gekomen

-je kan meerdere kinderen/horloges tegelijk volgen

-je krijgt een bericht als je kind ‘m stiekem afdoet (ik spreek uit ervaring, whaha)

Tips:

  • Kijk naar een waterdicht GPS kinderhorloge bijvoorbeeld deze van one2track.nl.
  • Ontwijk de goedkope soorten (ik ben nog geen goed exemplaar tegengekomen).
  • Neem de tijd om het goed te installeren en te bekijken hoe het werkt (kost een klein uurtje).
  • Maak duidelijke afspraken met je kind over het gebruik en het bellen (Thabang belde in het begin heel vaak: “Mam, uit welk land kom ik ook alweer?”).
  • Neem een GPS horloge met prepaid kaart, er zijn er ook genoeg met abonnementen te koop, maar die zijn vaak duur.
  • Pas op met het kopen van horloges die werken met de app SeTracker en het horloge Gator, die blijken onveilig te zijn, iedereen in de hele wereld kan dan zomaar meekijken naar de locatie van jouw kind.

Gebruiken jullie een GPS horloge?

Gebruiken jullie een GPS horloge of juist niet? Wat zijn jullie ervaringen? Wij horen het graag!

Voor deze blog hebben wij producten toegestuurd gekregen om te reviewen. Wij zullen altijd onze eerlijke mening geven over het product dat getest wordt. 

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.