Freek Vonk Live, Heleen was erbij!

Door

Freek Vonk. Je houdt van hem of niet. Ik laat even in het midden tot welke groep ik behoor, maar Juliën is groot Freek Vonk fan. En met groot bedoel ik mega. Mega, superduper fan. Serieus, ik heb in de maanden november en december vaker de naam Freek horen vallen dan dan die van Sinterklaas. Nadat we Sinterklaas hadden gebeld, je weet wel met die Sint app, was de volgende logische vraag: “zullen we nu Freek vonk eens bellen?”

Op een zwak moment, toen hij ziek was en mij met een bibberstemmetje op zijn aller liefst vroeg of we naar Freek Vonk Live gingen, ben ik overstag gegaan. Alles om mijn jong op te vrolijken en ik heb hem zelden zo zien stralen.

 

Voor Freek Vonk naar Amsterdam

Eerlijk is eerlijk, het was geweldig! Amsterdam is niet om de hoek als je in Enschede woont, maar de rit was zeker de moeite waard. Ik was vrij laat met het bestellen van de Freek Vonk Live kaartjes, dus er waren alleen nog kaarten voor de show van vrijdag 30 december om 10 uur ‘sochtends. Maar ach, uitslapen doen we al een jaar of zeven niet meer dus om half acht zaten we in de auto. Op naar Freek Vonk!

Eenmaal in de Heineken Music Hall zochten we ons plekje op. Rij 28, stoel 41, 42 en 43. Tweede rang, prima plekje in het midden van de zaal. Ik keek om me heen en ik gok dat de meeste kinderen tussen de 3 en 10 jaar waren. Voor de kleintjes waren er stoelverhogers te verkrijgen dus het zicht was prima. Op het podium zag ik een groot scherm waar de minuten op werden afgeteld tot onze held het podium zou betreden. 10…9…8…7…6…Spanning stijgt!

Freek Vonk

5…4…3…2….1….Zoals we gewend zijn van Freek komt hij bomvol energie het podium opgestuiterd. Hij heeft er zin in en wij ook. Tijdens de live show zien we fragmenten van zijn tv programma ‘Freek in het wild’, die worden ingeleid door leuke annekdotes van hem zelf die hij live op het podium vertelt. Hij springt regelmatig het podium af om wat dieren aan zijn publiek te laten zien. Het hoogtepunt voor Juliën was toch wel dat Freek zijn huisdier Johan mee de zaal in nam. Johan is een Varaan en als Juliën één wens heeft, is dat Freek een keer bij hem op bezoek komt met Johan. Dit was dus the next best thing.

De show zat bomvol met leuke verrassingen. Dit alles speelde zich niet alleen af op het podium, maar er gebeurde ook van alles in de zaal. Zo zwommen er door drones bestuurde vissen en zeepaardjes door de zaal, Freek liep een paar keer met een dier door de gangpaden en hij had zelfs een roofvogel meegenomen.Vraag me niet wat voor een roofvogel, maar het was gaaf! Dieren van dino tot dolfijn werden besproken en iedereen heeft geboeid zitten luisteren en kijken.

De show werd afgesloten door een vragen rondje en daarna rende Freek nog even een ere rondje door de zaal. Alle kinderen die in het gangpad gingen staan en hun hand uitstaken, kregen een high five van Freek Vonk. Natuurlijk stond Juliën binnen een mum van tijd in het gangpad en maakte hij zijn arm zo lang mogelijk. Freek Vonk kwam aangerend en Juliën stak zijn arm nog iéts verder uit. Freek was binnen hand bereik en…..sloeg vlak voor zijn neus het andere gangpad in. De teleurstelling was van zijn gezicht af te lezen, maar ik zag hem ineens opklaren en zei: “Volgend jaar beter, he mam?”

Freek Vonk

 

Een aanrader, de Freek Vonk show?

Voor kinderen die gek zijn op dieren van dino tot dolfijn, en voor moeders die al in katzwijm vallen als ze de naam Freek Vonk alleen maar horen, vind ik de show Freek Vonk Live echt een aanrader. We hebben een hele leuke dag gehad en als het aan Juliën ligt gaan we dus volgend jaar weer, al is het alleen maar om die high five van Freek alsnog te krijgen. Ik ben benieuwd wanneer de volgende show is! Waarschijnlijk hoor ik dat vanzelf van Freek’s grootste fan…

Nog andere lezers die bij Freek Vonk geweest zijn? Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

Heleen woont in Enschede en trekt er graag op uit met haar zoon (2010), dochter (2015) en vriend. Heleen is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl. Voor Heleen geldt “als niks zeker is, is alles mogelijk”. Dat is haar motto, haar houvast, haar inspiratie. En daarover blogt ze op het gelijknamige blog: Niks zeker alles mogelijk.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.