Fields of Joy met kinderen. Dit vond Stephanie ervan…

Door

Ik ben niet zo’n festivalganger. In een grijs verleden mocht ik ooit met een vriendinnetje mee naar Lowlands. Zij had VIP tickets en ik was zo blij dat ik daardoor ook toegang had tot het VIP toilet. Plastuitjes en lange wachtrijen voor ranzige dixi’s weerhielden me altijd van een bezoek aan een festival.
 

Fields of Joy met kinderen

En toen was daar Fields of Joy. In mijn alle eigenste geboortestad Oldenzaal. En een uitnodiging van Fields of Joy met kinderen te testen. Kijken of dit festival ook leuk is om met kindjes naar toe te gaan. De wetenschap dat mijn oom op kruipafstand van het festival woont en dat, mocht het echt een toilettelijke nachtmerrie worden, ik altijd daar naar toe kon vluchten, maakte dat ik over mijn Festivalvreesdrempel stapte en die zaterdag met man en kids richting het Hulsbeek vertrok.

Het festival is opgezet op een deel van recreatieterrein “Het Hulsbeek”. Uitgestrekte grasvelden vol podia en eetstandjes worden afgewisseld door strandjes . Een ideale idyllische plek om in alle rust van goede muziek en het lekkere eten te genieten. We zijn het festivalterrein nog niet op of Boaz geeft aan écht héél héél nodig te moeten plassen. Toilettesten wordt niet langer uit gesteld. Eerlijk, ik ben positief verrast. Alles ruikt er schoon en er lopen een paar medewerkers met doekjes te poetsen tot alles blinkt. Perfect!
 

Inspectie door de Wolven

Na het plassen gaan we op inspectie. Het festivalterrein is opgedeeld in verschillende area’s met namen als Hittegolf, Beestenboel en Goudmijn. We komen er al snel achter dat de kinderarea leuk is, maar voor Boaz niet heel uitdagend. Nadat hij is geschminckt als een tijger en een half uurtje in het springkasteel heeft gesprongen, is Boaz er wel klaar mee, hij wil het terrein op!

 

Fields of Joy met kinderen

We lopen over het terrein en over een paar bruggetjes (hoe leuk!) naar het achterste gedeelte van Fields of Joy. Bij “Hittegolf’ wordt de lekkerste muziek gedraaid, en de decoratie (strandballen)dient enorm goed als bezigheidstherapie voor de kinderen. Tussen de dansende en chillende mensenmassa door stappen mijn jongens vrolijk rond. Er is niemand die dit erg vindt, er is niemand die er last van heeft en er is geen moment dat ik bang hoef te zijn dat mijn kinderen geplet worden.

Fields of Joy met kinderen

Hoe later het wordt, hoe drukker het wordt. Met de kinderwagen wordt het daardoor steeds meer een uitdaging om te verplaatsen over het terrein. Het is echt een verademing dat de sfeer zo positief is. Iedereen gaat zonder gemopper voor ons aan de kant en de kindjes kunnen rekenen op heel veel oooh’s en aaaah’s en oh wat schattig! En ook wij krijgen heel vaak de “jong geleerd is oud gedaan” opmerking in combinatie met een dikke glimlach te horen.

Fields of Joy met kinderen

Aan het einde van de dag, als het een stuk drukker wordt door de festivalgangers die speciaal voor het avondprogramma naar Het Hulsbeek komen, gaan wij richting huis. Terwijl ik met de kinderwagen door de mensenmassa manoeuvreer, hoor ik achter me een jongeman zijn beklag doen.
 

Kindermishandeling?!

De jongeman is het er niet zo mee eens. Dat ik mijn kinderen meeneem naar een festival is pure kindermishandeling. Ik draai me om en kijk hem aan. Ik schat dat de jongeman een jaar of 18 is en zelf geen kinderen heeft en echt geen idee heeft waar hij het over heeft. Heel even spookt het door mijn hoofd om met hem in discussie te gaan. Dat mijn kinderen de dag van hun leven hebben gehad. Dat ze heerlijk op het grasveld hebben gelegen, met een strandbal hebben gespeeld, op het springkussen nieuwe vriendjes hebben gemaakt. Dat ze op het strand gegeten hebben. Op het strand!

Fields of Joy met kinderen
 
Ze zijn geschminkt, hebben gedanst en hebben ademloos toegekeken hoe er een super coole graffiti geplaatst werd. Ik wil de jongeman zo graag duidelijk maken dat hij het echt helemaal bij het verkeerde eind heeft, maar als ik hem hoofdschuddend zie weglopen bedenk ik me dat een discussie aangaan niet heel veel zin heeft. Hem tijd gunnen, jaren waarin hij zelf ouder kan worden. Waarin hij zelf kan inzien dat op stap gaan met kinderen er gewoon bij hoort. En dat juist een festival als deze heel erg geschikt is om met de hele familie naar toe te gaan!

Fields of Joy met kinderen
 
Ik zou zo weer met mijn kids naar dit festival gaan. Boaz en Midas hebben zich de hele dag prima vermaakt en daardoor wij ook. Een klein minpuntje vond ik het om een kinderwagen bij me te hebben. Sommige paadjes zijn echt heel smal en de boomwortels over deze paadjes maken het ook niet altijd even gemakkelijk om tussen de verschillende area’s te verplaatsen. Ik ga er gewoon van uit dat we die kinderwagen volgend jaar helemaal niet meer nodig hebben en nog meer kunnen genieten van dit heerlijke festival! En nog een tip voor de wat meer die-hard festivalgangers: zorg dat de kindjes opgehaald worden, zo kun je zelf nog even verder feesten.

Lijkt het je ook leuk om met je kinderen naar een festival te gaan? Of heb je er eentje op de planning staan? Lees dan even de tips van Maryke: Tips voor het bezoeken van een festival met kinderen. Handig!
 
Stephanie is moeder van twee zoontjes Boaz (’11) en Midas (’14) en woont in Hengelo. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Stephanie is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: www.wolferien.com.

Fields of Joy met kinderen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.