Met z’n allen op een familiekamer

De eerste keer dat onze zoon Olivier mee ging naar een hotel, was toen hij drie maanden oud was. Hij sliep in een campingbedje naast ons bed. Dat bedje paste maar net tussen ons bed en de deur in. Niet ideaal, maar het ging allemaal net. Nu zijn we drie jaar later en meneer wil niet meer in zijn campingbed. Wat te doen? Oplossing: de familiekamer!

Een familiekamer is een hotelkamer met ruimte voor het hele gezin. Perfect! Wij probeerden de familiekamer uit bij Hotel Blooming in Bergen. Dit hotel stond al een tijd op mijn verlanglijst, want het is a. supermooi ingericht, b. gelegen in mijn favoriete kustplaats en c. kidsproof. Normaal gesproken zou ik gewoon een standaardkamer boeken, maar ik was nu toch wel heel erg benieuwd naar de familiekamer en bovendien had ik geen zin in het gedoe van een kind dat weigert in een campingbed te liggen. Dit was dus een uitkomst.

Er is zelfs een luieremmer!

De kamer bleek bij aankomst nog fijner dan ik had verwacht. Erg ruim en met een stapelbed annex bedstee voor de kleine man. In dat stapelbed had hij ook nog eens zijn eigen tv met afstandsbediening. Je snapt: hij was door het dolle! Wij hadden een kingsize Coco-mat bed. Ook niet verkeerd! Verder hadden we een ruime badkamer met aparte douche en een bad. En er was aan een luieremmer gedacht. Dat scheelde weer beschamend stinkende pakketjes in het veel te kleine emmertje in de douche mikken (waar laat je die luiers anders?!).

Olivier had zich al snel genesteld in zijn bedstee met tv. Hij was er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen. Of toch wel. ‘Ga je mee naar het zwembad?’ bleek een magische uitwerking te hebben op onze kleine dondersteen. Hij sprong razendsnel op. En gehuld in badjassen (want die hingen klaar voor ons) liepen we naar het binnenzwembad van Blooming. We bubbelden wel een uur in het bubbelbad, dobberden in het water en ik ben zelfs nog even in de sauna geweest.

Zelf pizza maken

Helemaal schoon en rozig van de warmte maakten we een korte wandeling door het prachtige bosgebied, waaraan Blooming grenst. Het was een beetje regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Bovendien (hoe slim) stonden er laarsjes klaar voor de kids. Een enorme kast met rode laarsjes in alle maten. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Na de wandeling hadden we honger als beren. Tijd om naar het restaurant van Hotel Blooming te gaan. Het was 18.00 uur, dus we zaten uiteraard alleen met ouders met jonge kinderen in het restaurant. Wie anders gaan er zo vroeg eten? Op zich ideaal, want zo was de speelhoek (Yes! Speelhoek!) vol met speelkameraadjes voor Olivier en konden we zelf rustig de menukaart bekijken. Voor mij een pizza, voor Gijs een curry en voor Olivier een kinderpizza. Deze mocht hij zelf komen beleggen, waarna hij toekeek hoe een pizzabakker hem in de houtoven schoof. Superleuk!

Familiekamer

Met volle buiken liepen we in drie minuten tijd naar onze kamer. Nog even een filmpje kijken en dan slapen. Wonder boven wonder ging Olivier meteen slapen in zijn bedstee. Hij had er zelfs zin in. Iets wat we niet van hem gewend zijn… ’s Avonds laat hoorden we het kindje van de buren het minder naar haar zin hebben. Bleeegh. Tja, dat hoort erbij als je in een kinderhotel slaapt…

Naar het strand

De volgende ochtend genoten we van een uitgebreid ontbijt. Daarna nog even spelen in de speelhoek en toen moesten we helaas al weer uitchecken. Maar gelukkig was ons weekendje weg nog niet voorbij. We hadden Olivier nog een trip naar het strand beloofd. Op naar Bergen aan Zee. Het weer speelde niet erg mee. Het was koud en het waaide, maar gelukkig was het wel droog.

Familiekamer

Oliviers net gekochte windmolentje maakte overuren. We lunchten in strandtent Noord, het paviljoen van Sissy-Boy. Een aanrader! Daarna trotseerden we de wind, om vervolgens een heerlijk schuilplekje achter strandhuisjes te vinden. Hier kon Olivier nog even met het zand spelen, zonder dat hij kilo’s zand in zijn ogen kreeg.

Familiekamer

Toen we na twee uur terug naar de auto liepen, vroeg Olivier hoopvol ‘Gaan we weer terug naar het hotel?’ Ik moest hem teleurstellen. En mezelf eigenlijk ook. Want ook ik had best nog een nachtje willen blijven. Vooral in zo’n relaxte kamer. In de zomer maar weer? Gelukkig heb ik een kind dat net zo van nachtjes weg lijkt te houden als ikzelf. En jullie?

Meer leuke reistips van Chantal lezen?

Chantal blogt op haar eigen reisblog yourfuturepostcard over haar favoriete plekjes om te bezoeken.

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.