Een Zomer Lang Spelen bij de Museumfabriek in Enschede

Door

Tijdens de schoolvakanties worden er eigenlijk altijd erg leuke dingen georganiseerd bij De Museumfabriek in Enschede. De Museumfabriek is een echt familiemuseum en deze zomervakantie komt het museum met Een Zomer Lang Spelen. Met spannende, speelse installaties voor jong en oud die zorgen voor verbazing en een grote glimlach.

Binnenspelen & Buitenspelen tijdens Een Zomer lang Spelen in Enschede

Van 6 juli t/m zondag 1 september staat De Museumfabriek in Enschede in het teken van ‘Een Zomer lang Spelen’. Er is in en om het museum van alles te doen. Onderaan deze blog vind je een video die je alvast een beeld geeft!

Zegvelds Speelstudio

Het is natuurlijk het allerleukst als je zelf aan de slag mag. Dat mag in de Speelstudio van kunstenaar Zegveld. De kunstenaar bedacht drie toffe kunstwerken die je zelf kunt maken! Dit kun je tijdens de openingstijden iedere dag doen.

The Serpentine

The Serpentine is een installatie van kunstenaar Zegveld. De installatie is een zes meter hoge ‘achtbaan’ die zware kogels omhoog takelt en vervolgens naar beneden laat suizen. Super indrukwekkend! In de hoge, voormalige pakloodsen van De Museumfabriek is deze bijzondere, indrukwekkend grote installatie van Peter Zegveld te zien.

Buitenspelen

Bij de Museumfabriek kun je niet alleen van het museum genieten. Bij de ingang van De Museumfabriek vind je namelijk ook een heel fijn Museumcafé: Lokaal Roombeek. Hier kun je terecht heel veel lekkers. Heerlijk toch dat je tijdens of na je bezoek nog even van wat lekkers kunt genieten. Nieuw deze zomer is het buitenterras. Hier kun je met leuke buitenactiviteiten Een Zomer Lang Spelen!

Tip: Familiekaart van De Museumfabriek

Wist je dat je De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe heel voordelig kunt bezoeken? Voor maar 20 euro per jaar bezoek je met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (<18 jaar) het hele kalenderjaar lang beide musea.

Meer weten over Een zomer Lang Spelen?

Op de website van de Museumfabriek vind je meer informatie over de activiteiten, exposities en de openingstijden. In de video hieronder krijg je alvast een kijkje in ‘Een zomer Lang Spelen’.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met De Museumfabriek

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.