Den Haag met kids: tips van een Tukker

Door

Iedere maand vind je op Vettt tips van een Tukker die Twente heeft verlaten. In deze eerste editie krijg je tips van mijn vriendin Susan Kuipers die Losser heeft ingeruild voor Den Haag en later voor Voorburg. En lees hier Susan’s tips voor Den Haag met kids en ontdek zelf waarom je hier echt een keer naartoe moet voor een weekendje weg!
 

Wie ben je?

Ik ben Susan Kuipers, 36 jaar, samenwonend met Marcel Belt en 2 kids Pelle (4 jaar) en Mila (2 jaar). Ik werk als grafisch ontwerper (SuZo Design) en ontwerp huisstijlen, visitekaartjes, geboortekaartjes en nog veel meer. Ik woon sinds 2006 in Voorburg, eerst alleen met Marcel en sinds de geboorte van de kinderen met z’n vieren.
 

Wat was voor jou de reden om in Voorburg te gaan wonen?

Tijdens mijn studie aan de Kunstacademie in Kampen werkte ik in de zomers (samen met Yvette) op Mallorca, waar ik Marcel ontmoette. Marcel en ik hadden zo’n drie jaar geen vaste woonplaats in verband met seizoenswerk en reizen. In de zomers werkten we op Mallorca en de winters brachten we werkend door in Saalbach-Hinterglemm (Oostenrijk). Tussen de seizoenen door gingen we op reis, veel richting Azië. Heel erg leuk, maar op een gegeven moment vonden we het wel tijd om ‘gewoon’ een baan in Nederland te gaan zoeken. We besloten te gaan wonen in de omgeving waar de eerste van ons een baan zou vinden. Dit werd Voorburg aangezien Marcel in Leiden kon gaan werken (hij komt zelf uit Den Haag).
 

Waarom is de omgeving van Voorburg een aanrader om met kids naartoe te gaan?

Op de eerste plaats is dat voor ons wel echt omdat je zo dicht bij scheveningen en het daarmee het strand zit. En er is gewoon heel veel te beleven in de omgeving van Den Haag.
 

Wat zijn je 10 hotspots in de omgeving met kids naartoe te gaan?

Dat zijn er nogal wat er is zo ontzettend veel leuks te doen. Hieronder mijn favorieten.


#1  Zwarte pad, Scheveningen

Het gehele zwarte pad, vanaf de boulevard tot aan de noordkant van de parking herbergt een stuk of 12 strandtenten. Liggen op een handdoekje is eigenlijk not done hier, elke strandtent heeft fijne bedjes en loungebedden of zitzakken. Hang hier een wijnkoeler rosé of, jaja, champagne aan, en het feest is compleet.

Het zwarte pad heeft een grote parking, en is het eindpunt van een aantal trams en bussen. Kortom, een drukke, maar hippe strandopgang, waarvan de strandtenten soms niet voor niks ‘beachclub’ heten..

Langs het hele Zwarte pad staan kleurrijke ‘Verdwaalpalen’, dus ook geschikt voor gezinnen met kinderen. En er zijn een aantal strandtenten die zich specifiek op kinderen richten, zoals Beach Barbarossa, ze organiseren in de weekenden een brunchbuffet met kidsclub. Let wel op, deze strandtenten aan het Zwarte Pad zijn alleen in het seizoen geopend.

Kidsclub Barbarossa

Kidsclub bij Barbarossa Zwarte Pad

#2 Lunchroom Lot

Vers, lekker, eerlijk en waar mogelijk biologisch. Dat zijn de vier belangrijkste kenmerken van de producten die bij Lot geserveerd en verkocht worden. Zonder poespas en toch net even wat anders. Als je klaar bent met eten en drinken kunnen de kids hier in de grote speelhoek lekker hun eigen gang gaan. Terwijl je zelf nog even kunt genieten van een kopje koffie of thee.

#3 Café du midi, Buitengoed de Uylenburg, Delfgauw

Gelegen op Buitengoed de Uylenburg, waan je je bij Cafe du Midi op het Franse Platteland! Het natuurgebied het
 Bieslandse Bos en de Delftse Hout lenen zich uitstekend voor wandel- en 
fietstochten. Ze zijn goed met de auto bereikbaar vanaf de uitvalswegen van 
Delft.

In de zomer zorgen de bistro-stoeltjes op het
 terras, de vrolijke planten en de rondscharrelende kippen en geiten in de wei,
 voor een gemoedelijk karakter. Wanneer de bladeren weer gaan vallen, steken ze 
de houtkachels aan. Samen met het interieur uit ‘oma’s tijd’ en de supervriendelijke bediening zorgt dit voor een fijn sfeertje. Het is wel echt een favoriet van ons. Je kunt hier trouwens ook overnachten, ze hebben ook een familiekamer

 

#4 De Pier Scheveningen

De Pier is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek en hij is helemaal vernieuwd! En daar zijn wij blij mee want het is inmiddels een ware foodboulevard, met een gevarieerd aanboed van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door festivals, culturele events, Pier markets, kidsmiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens.

Pier Scheveningen

Pier Scheveningen, mooie tekst ook 🙂

 

#5 Meijendel/Monkeybos

Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven. Boshutten bouwen, in bomen klimmen, van de kabelbaan, op de uitkijktoren, lopen door hele grote waterleidingbuizen en nog veel meer! Het Monkeybos heeft 2 ingangen: 1 aan de kant van de Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, en 1 aan de kant van de picknickweides. Als je hier bent geweest kun je ook bij Boerderij Meijendel terecht voor een fijne pannenkoek!

monkeybos Meijendal

Monkeybos Meijendal

 

#6 Madurodam

In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. De grote verhalen achter de vele Hollandse miniatuurgebouwen herkenningspunten komen in het wereldberoemde miniatuur themapark in Den Haag tot leven. In Madurodam is er niet alleen veel te zien, er is vooral veel om samen te doen, zoals de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam en leren vliegen op Schiphol. Superleuk!

 

#7 Museon

Het museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap, er zijn steeds wisselende tentoonstellingen en ze hebben een uitgebreid kids programma. Erg leuk en ook nog eens leerzaam!

#8 Attractieparken Duinrell en Drievliet

Twee parken waar we wel regelmatig komen. En die ook erg leuk zijn met jongere kinderen.

 

#9 Kidkat

Fijne kinderwinkel in het gezellige centrum van Voorburg. Inspiratie nodig voor de kamer van je kids? Leuke spulletjes of cadeautje nodig? Je vind het allemaal bij Kid Kat.

#10 Kinderboekenwinkel in de Wolken

Wij zijn fan van boeken. In onze logeerkamer, waar regelmatig Tukkers verblijven is onze hele want gevuld met boeken. Een kinderboekenwinkel in dit rijtje zou dan ook niemand verbazen! En we zijn blij met deze gave kinderboekenwinkel in Voorburg. Kinderboekenwinkel de Wolken heeft meer dan 5000 titels op voorraad: peuterboekjes, prentenboeken, voorleesbundels en (informatieve) leesboeken voor kinderen en volwassenen. Ook kun je hier terecht voor inspirerend speelgoed, educatieve spelletjes, originele wenskaarten & kadootjes.
 

Wat zijn je tips voor wijken/accommodaties bij je in de buurt om met kids te overnachten?

Wij vinden het zelf altijd leuk om op Airbnb rond te neuzen voor toffe geschikte onderkomens. Je huurt hier vaak complete woningen en/of appartementen en een beetje ruimte en vrijheid vinden wij altijd wel fijn als we met kids op pad gaan. De omgeving Den Haag heeft een groot aanbod op airbnb.

Ook zitten er een aantal leuke campings in de buurt. Camping Duinrell natuurlijk, hier kun je ook chalets huren, en je fiets zo op je (gehuurde) fiets in 20 minuutjes naar het strand in Wassenaar. Een andere leuke camping in de omgeving is Camping Duinhorst in Wassenaar. Van hier uit rij of fiets je ook makkelijk naar Den Haag. En je zit hier heerlijk in de duinen en aan het strand.

 

Wat mis je het meest aan Twente?

Het meest aan twente mis ik vrienden en familie. Altijd als ik weer in Twente ben valt het me op hoe rustig het overal is vergeleken met Voorburg/Den Haag, op straat en in de winkels etc. Maar of ik die rust echt mis… het is gewoon anders haha!

 

Iedere maand vind je op Vettt een interview me een ‘vertrokken Tukker’. Waarin hij/zij tips geeft voor uitjes met kids in de regio waar ze woonachtig zijn. Soms in Nederland, soms aan de andere kant van de wereld. Een overzicht van alle interviews vind je hier: Tips met kinderen buiten Twente.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Avatar
    Ilse de Kreij
    december 6, 2015

    Wat grappig! Volgens mij zat ik bij haar in de klas op de Maria school in Losser!