De voorjaarsvakantie tips

Door

Volgende week is het zover; de voorjaarsvakantie. Lekker een week lang geen broodtrommels en geen breng- en haalservice naar school. Tijd voor leuke dingen en aan die leuke dingen is er geen gebrek. Lees hier onze voorjaarsvakantie-tips voor jou.

Gedurende de voorjaarsvakantie:

#1 Feest in de voorjaarsvakantie Twentse Welle (Enschede)
Vanaf 18 februari staat TwentseWelle in het teken van ‘De droom van het vliegen’. Dat wordt met allerlei activiteiten gevierd in de voorjaarsvakantie. De opening van deze voorstelling wordt tijdens de voorjaarsvakantie volop gevierd met leuke activiteiten. Voor meer informatie: Twentse Welle voorjaarsvakantie.

#2 Voorjaarsvakantie met Maya bij Plopsaland Indoor (Coevorden)
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er leuke extra activiteiten bij Plopsaland Indoor Coevorden. Waaronder de voorstelling van Maya en meet & greets!  Voor meer informatie: Plopsaland Indoor Coevorden.

#3 Avontura’s vakantie activiteiten (Enschede)
Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er bij Avontura in de Twentehallen allerlei leuke extra activiteiten georganiseerd. Zo kan er geknutseld worden, er is een kids disco, er wordt een voetbal toernooi georganiseerd en nog veel meer. Kijk voor het complete overzicht op de site: Avontura Twentehallen.  

#4 Springkussenfestival 21 t/m 24 februari (Vliegbasis Twenthe)
Deze vakantie kan er weer volop gesprongen worden op het gave terrein van Vliegveld Twenthe. De Hangar wordt weer omgetoverd tot een paradijs voor kinderen. Voor meer informatie: Springkussenfestival. 

#5 Voorjaarsvakantie activiteiten bij Zwembad De Wilder (Haaksbergen)
Bij De Wilder worden er in de voorjaarsvakantie iedere dag leuke activiteiten georganiseerd. Ze starten rond 14.00. Zo is er een glijbaanrace een vlottenrace en worden er hutten gebouwd. Voor een compleet overzicht van de activiteiten: De Wilder. 

#6 Vakantie-activiteiten bijTechniek museum Heim (Hengelo)
Tussen 18 en 26 februari kun je iedere dag speuren naar Flip de Beer. En kun je je Flip de Beer-techniekdiploma halen. Maar er zijn nog veel meer leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie. Zo zijn er weer doe-middagen, waarbij kinderen echt aan de slag kunnen om iets moois te maken en er zijn voorstellingen van Raaf op Reis (bekend van NPO). Voor meer informatie: Het Heim. 

#7 Wonderryck Twente (Denekamp)
De voorjaarsvakantie bij Wonderryck staat in het teken van grote en kleine griezels. Er worden allerlei extra activiteiten georganiseerd. Vogelspinnen, wandelende takken, sissende kakkerlakken uit Madagascar, durf jij ze aan te raken? Verder worden er insectenproeverijen georganiseerd en kun je je eigen griezel knutselen. Heel veel gave activiteiten! Voor meer informatie: Voorjaarsvakantie bij Wonderryck. 

#8 Filmvoorstellingen bij Concordia (Enschede)
Van zondag 19 februari tot en met vrijdag 24 februari draaien er tweemotie filmvoorstellingen bij Concordia. Vleugelbroertjes (6+) over een jongen die een arend probeert te redden. De Grote Kaasrace (5+) over Ekster Solan en egel Ludwig die de grote kaasrace proberen te winnen. Voor meer informatie: Filmvoorstelling Concordia.

Maandag 20 februari

#9 Bezoek van een Zeemeermin (Auadrome, Enschede)
Van 12.00 tot 14.00 zwemt er een zeemeermin in het zwembad. De zeemeermin is nog niet zolang bij Aquadrome en ze moet nog heel erg wennen aan de omgeving. De piraten vond ze eerst een beetje eng, maar nu zijn het haar grootste vrienden. De piraten dragen haar zelfs over het land, zodat ze daar ook een kijkje kan nemen. Dat doen de piraten niet te lang, want de staart van de zeemeermin moet natuurlijk wel nat blijven! Voor meer informatie: Aquadrome. 

#10 Workshop ‘De levende machine’ bij Concordia (Enschede)
Deze workshop is onderdeel van de expositie Kunst- en vliegwerk. Waarom zou je een machine maken, als je er zélf één kan zijn? In deze workshop kun je ervaren hoe machines in elkaar zitten en hoe je samen kan veranderen in een machine. Je gaat zelf iets bouwen dat geluid maakt zodra de machine in beweging komt. Voor meer informatie: Concordia.

Dinsdag 21 februari

#11 Goochelvoorstelling: Hilbert Geerling, de geheimzinnige grotten van Grok M’gar (6+) Almelo
Hilbert Geerling is vijfvoudig Nederlands Kampioen Goochelen. Onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen, gaat er van alles mis. De trein heeft vertraging, de taxi krijgt een lekke band en als hij het laatste stukje dan maar lopend aflegt, rennend en struikelend door de struiken en takken van een dicht bos, valt hij in een put. Hij valt en valt en valt, dieper en dieper… Nee, nóg dieper! Als hij weer wakker wordt, blijkt hij te zijn beland in de Geheimzinnige Grotten van Grok M’Gar… Daar woont een apart volkje. Met de grote koning Grok, die niet echt heel aardig en vrolijk is… Met hem kun je beter geen ruzie krijgen! Maarja… Drie keer raden. Precies. Oeps. Een goochelvoorstelling zoals je nog nooit gezien heb. Voor meer informatie: Theater Hof88.

#12 Workshop De Olifant die op de muur zwom (4+) bij Concordia (Enschede)
Deze workshop is onderdeel van de expositie Kunst- en vliegwerk. Pippa is er geweest met een vriendinnetje en ze vonden het beiden helemaal te gek. Ze mochten zelf verf maken, ze bezochten de expositie en maakten hun eigen kunstwerk. Het fijne weet ik er niet van, want als ouder lever je je kind af en je haalt hem/haar na afloop weer op. Soms ook wel fijn :-). Voor meer informatie: Concordia. Deze workshop vindt ook plaats op donderdag 23 en zondag 26 februari.

Woensdag 22 februari

#13 Workshop ‘Ik wil vliegen’ (7+) bij Concordia (Enschede)
Deze workshop is onderdeel van de expositie Kunst- en vliegwerk. Een vogel, een vliegtuig, een helikopter en een luchtballon; ze vliegen of zweven allemaal door de lucht. Maar hoe is dit nou mogelijk? Stap in de schoenen van Leonardo da Vinci en ontdek hoe je een vliegmachine ontwerpt. Voor meer informatie: Concordia. 

 

#14 Kindervoorstelling Sterrenwachter (2+) bij Concordia (Enschede)
Deze voorjaarsvakantie komt sterrenwachter Muk naar Concordia om zijn verjaardag te vieren! Dit doet hij met de allerkleinsten. Samen met Muk zullen ze van een simpele steen een stralende ster maken. Maar hoe doe je dat? Ga mee op avontuur en ervaar dit grappige en hartverwarmende verhaal over zelf doen, sterren en koppige stenen. Meer info: Concordia.

#15 Kindervoorstelling Kroki-dil (2+) bij Vestzak Theater Enschede
Kroki-dil woont aan de oevers van de rivier, ergens in Afrika. Hij is op zoek naar vriendjes om mee te spelen. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar en wordt gespeeld met stokpoppen in een prachtig decor. De prachtige muziek die live gespeeld wordt neemt je mee naar het verre Afrika. Voor meer informatie: Vestzak theater.

#16 Kindermiddag Landschap Overijssel: Bomen (Dal van Mosbeek)
Ga mee met deze wandeling speciaal voor kinderen, met leuke activiteiten onderweg. Bij slecht weer blijven we binnen en gaan we knutselen met takken. Aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op deze pagina. Voor de ouders is er een alternatieve route om te wandelen. Voor meer informatie en aanmelden: Landschap Overijssel.

Donderdag 23 februari

#17 Knutselen bij Landgoed Kaamps (Deurningen)
Op donderdag 23 februari kun je in de ochtend of middag komen knutselen bij Landgoed Kaamps. Kijk voor meer informatie en de tijden op de website: Landgoed Kaamps.

#18 Workshop De Olifant die op de muur zwom (4+) bij Concordia (Enschede)
Deze workshop is onderdeel van de expositie Kunst- en vliegwerk. Pippa is er geweest met een vriendinnetje en ze vonden het beiden helemaal te gek. Ze mochten zelf verf maken, ze bezochten de expositie en maakten hun eigen kunstwerk. Het fijne weet ik er niet van, want als ouder lever je je kind af en je haalt hem/haar na afloop weer op. Soms ook wel fijn :-). Voor meer informatie: Concordia. Deze workshop vindt ook plaats op zondag 26 februari.

Vrijdag 24 februari

#19 Workshop kunst en yoga door Jorienosaurus (Enschede)
Jorien neemt de kinderen mee op een speels yoga avontuur en er wordt afgesloten met een verwerkende creatieveopdracht. Vrijdagochtend 24 februari van 9:30 – 11:00 uur, de kosten zijn  € 9,- voor een losse les. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben of eerder bij Jorienosaurus Kinderyoga te zijn geweest. Voor meer informatie neem je een kijkje op de Facebook pagina.

#20 Workshop ‘De levende machine’ bij Concordia (Enschede)
Deze workshop is onderdeel van de expositie Kunst- en vliegwerk. Waarom zou je een machine maken, als je er zélf één kan zijn? In deze workshop kun je ervaren hoe machines in elkaar zitten en hoe je samen kan veranderen in een machine. Je gaat zelf iets bouwen dat geluid maakt zodra de machine in beweging komt. Voor meer informatie: Concordia.

 

Zaterdag 25 februari

#21 Workshop ‘Ik wil vliegen’ (7+) bij Concordia (Enschede)
Deze workshop is onderdeel van de expositie Kunst- en vliegwerk.Een vogel, een vliegtuig, een helikopter en een luchtballon; ze vliegen of zweven allemaal door de lucht. Maar hoe is dit nou mogelijk? Stap in de schoenen van Leonardo da Vinci en ontdek hoe je een vliegmachine ontwerpt. Voor meer informatie: Concordia. 

Zondag 26 februari

#22 Workshop De Olifant die op de muur zwom (4+) bij Concordia (Enschede)
Deze workshop is onderdeel van de expositie Kunst- en vliegwerk. Pippa is er geweest met een vriendinnetje en ze vonden het beiden helemaal te gek. Ze mochten zelf verf maken, ze bezochten de expositie en maakten hun eigen kunstwerk. Het fijne weet ik er niet van, want als ouder lever je je kind af en je haalt hem/haar na afloop weer op. Soms ook wel fijn :-). Voor meer informatie: Concordia.

Carnaval

Alaaaaaf! Ook deze vakantie; Carnaval! Een fantastisch feest, helemaal voor kinderen. Wij zijn fan van de optocht in Oldenzaal, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Waaronder een aantal verlichte optochten. Voor een compleet overzicht kijk je hier: overzicht Carnavalsoptochten Overijssel.

Team Vettt wenst jullie een hele fijne vakantie, geniet van de (hopelijk) stressloze ochtenden en de broodtrommels die niet gevuld hoeven te worden!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.